annonse
annonse
annonse

Annonsinnehåll: Asus Zenbook-serie

Asus går hela vägen med ny Zenbook-serie

17 timmars batteritid, en skärm som utnyttjar 95 procent av ytan och ett numeriskt tangentbord dolt i datorns pekplatta. Allt noggrant för att uppfylla militär standard. Asus flyttar gränserna för vad man kan förvänta sig av en bärbar dator som väger mindre än 1 700 gram.

Batteritiden har ökat ordentligt i Asus nya ZenBook-modeller. Av naturliga skäl finns det plats för mest batteri i den största modellen. Zenbook 15 klarar upp till 17 timmar mellan laddningarna, men även Zenbook 13:s 14 timmar och de upp till 13 timmarna i Zenbook 14 ser till att det finns tillräckligt med ström även under långa arbetsdagar. Batteritiden beror naturligtvis på belastningen, men även med fullt tryck i grafik och ljud så lär det finnas batteri som räcker till det mesta av den nya säsongen Game of Thrones på långa flygningar.

Design som går hela vägen

Med den nya Zenbook-serien går Asus bokstavligt talat hela vägen. Förhållandet mellan skärmen och ramen är imponerande 95 procent. Den minsta av den nya Zenbook-modellerna – 13-tumsmodellen UX333, som lite mer vardagligt kallas för Zenbook 13 – har en yttre ram som bara är 2,8 millimeter bred och kanten mellan skärmens överkant och tomma luften är bara 5,9 millimeter tunn.  Det betyder mindre distraktion för ögat och framför allt mer plats i väskan.

Och med tanke på att Zenbook 13 är beskedliga 1,69 cm tjock när den är stängd så tar den faktiskt inte mer plats än ett kollegieblock i A4-format. Vikten är inte heller en börda för användaren på något sätt eftersom en Zenbook 13 väger knappt 1,2 kilo i den tyngsta versionen med standardskärm. Modellen med antireflexskärm är 100 gram lättare och väger bara 1 090 gram. Den tyngsta 15-tumsmodellen väger 1 690 gram.

13, 14 eller 15 tum utan fläktljud

Det finns alltså tre Zenbook-modeller att välja mellan: 13, 14 och 15 tum. Alla tre finns med antingen Intel Core i7-8565U-processor eller den aningen mer budgetvänliga i5-8265U-processorn. Grafiken hanteras av en NVIDIA GeForce MX150 GPU med 2GB VRAM i Zenbook 13 och Zenbook 14, medan storebror NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q med 2 GB/4 GB har fått plats i Zenbook 15.

Den senare garanterar att fläktljud inte stjäl uppmärksamheten från arbetet (eller nöjet), eftersom fläkten inte väsnas mer än blygsamma 40 dB (35 dB är ungefär bakgrundsljudet i ett tyst vardagsrum i stan). Fläkten går dessutom bara igång när de extra grafikmusklerna behövs. Vid normal användning av exempelvis Word eller Excel tar Intels integrerade UHD Graphics 620 hand om grafiken och det hörs inget från fläktarna. Ljudet från de nya Zenbook-modellerna är för övrigt ett kapitel för sig, eftersom Asus SonicMaster-ljudsystem är utvecklat i samarbete med hifi-tillverkaren harman/kardon, som även har certifierat ljudet.

Fullt numeriskt tangentbord under pekplattan

15-tumsmodellen har plats för ett komplett numeriskt tangentbord, men även på de smalare Zenbook 13 och Zenbook 14 behöver man inte klara sig utan siffertangenterna. Den exklusiva, patentsökta NumberPad-tekniken förvandlar med en knapptryckning pekplattan till ett helt numeriskt tangentbord med hjälp av LED installerat under pekplattan. När den används registrerar pekplattan automatiskt fingrarnas rörelser och avgör om de trycker på en (siffer)tangent eller flyttar muspekaren på skärmen.

Testad enligt militära specifikationer

De nya Zenbook-modellerna är utformade – och testade – för att kunna tåla det mesta. De ultratunna bärbara datorerna uppfyller amerikanska militärens MIL-STD 810G-standard för pålitlighet och hållbarhet. Det innebär bland annat att de har testats för att fungera i hårda miljöer – inklusive extrema höjder, hög värme och kyla samt hög luftfuktighet. I praktiken betyder det att Asus garanterar att de nya Zenbook-datorerna fungerar lika bra på toppen av det 4 478 meter höga Matterhorn-berget i Alperna – till och med en iskall dag med temperaturer nedemot -30 grader – som på en varm svensk sommardag med 30 graders värme och 75 % luftfuktighet.

Tidlös design och alla anslutningar

Asus nya Zenbook-ultrabooks finns i tidlös aluminiumfinish och Royal Blue-utförande. Alla modeller har en USB-C-port (USB 3.1, generation 2), en USB 3.1 typ A, en USB 2.0 typ A, en HDMI av full storlek samt MicroSD-kortläsare. Zenbook 15 har dessutom USB 3.1, generation 2 i alla USB-A-portar och SD-kortläsare i full storlek. Tack vare den inbyggda SSD-disken och 16 GB RAM startar maskinen på bara 15 sekunder och öppnar program som Word och Excel nästan omedelbart. Alla modeller har naturligtvis gigabit Wi-Fi och Bluetooth 5.0 som standard.

Formation: Trådlösa highend-högtalare från B&W Bowers & Wilkins överraskar med en komplett serie trådlösa högtalare – är detta en ny Sonos-dödare?
Duell
Smartklockor Huawei vs. Samsung
Smartklockeduell: Kina vs. Korea

Både Huawei och Samsung har släppt nya smartklockor med fokus på fitness och träning. Den som vinner är dessutom smartast.

grupptest
5 partyhögtalare
Maximal bas för maximal fest

Här är de mest högljudda trådlösa högtalarna som sätter fart på hemmafestens dansgolv.

Samsung Galaxy Fold skjuts upp på obestämd tid Du skulle ha kunnat beställa den på fredag, men i sista sekunden ställer Samsung in lanseringen.
Bästa kameramobilen får en lillebror Huawei P30 Lite har trippelkamera och kostar 4 000 kr.
grupptest
7 vägghögtalare
Ljud, ljud på väggen där

Varför ska du behöva leva med medelmåttigt ljud bara för att du inte vill ha stora, pråliga högtalare i vardagsrummet?

Acer jagar Apple New York: Efter framgången med att nå spelarna har Acer siktet inställt på de kreativa användarna.
test
Leica Q2
Världens bästa kompaktkamera

Om bara det bästa är bra nog så kan det vara en Leica Q2.

Samsungs super-selfie kamera Nya A-serien går från budget till lyx med heltäckande skärm och vändbar trippelkamera
test
Sony Xperia 10 Plus
Långsmalt långskott

Trots 21:9-skärm har Xperia 10 Plus för många kompromisser för att övertyga.

Öppet kontorslandskap? Här är hörlurarna som utlovar evig lycka Logitech lanserar två modeller för dig som avskyr allt oväsen på kontoret.
77-tums trolleri från B&O [Uppdaterad] Kan man gömma undan en TV som är nästan två meter på diagonalen? Bang & Olufsen gör ett övertygande försök.
Samsung Galaxy Fold går att beställa om två veckor Sverige är ett av de första länderna i världen.
annonse
test
Motorola moto G7 Plus
Kungen av mellanklassen

Motorola moto G7 Plus talar till förnuftet. Flaggskeppsmodellerna på marknaden är naturligtvis bättre, men de är tre gånger dyrare också.

IKEAs smarta högtalare är här I sommar kommer högtalarna Symfonisk, som är ett resultat av ett samarbete med Sonos.
Spegelreflex? Gissa igen. Panasonic Lumix G90 är något utöver det vanliga.
test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
En riktig storslägga

Kan någon säga till grannarna att sluta skrika? Jag försöker lyssna på musik här!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM
Fulländad, ljusstark zoom

Du har aldrig sett på maken. Inte vi heller. Canons massiva 28-70mm är helt enkelt grym.

grupptest
Tre gaming-hörlurar
Familjefejd

Logitech mot Logitech. Behöver du den dyraste modellen för att vinna – eller är det i själva verket den billigaste som är bäst?

Ser du vad detta är? Det är en McIntosh, men ingen förstärkare.
Laptop-känsla med iPad Pro Fodral med bakgrundsbelyst tangentbord till nya iPad Pro-modeller.
test
Huawei P30 Pro
Bästa mobilkameran någonsin!

Huawei P30 Pro är den bästa kameramobilen på marknaden och befäster Huaweis plats på kameratronen, där de har suttit säkert sedan förra året.

test
Rega Aura MC
Analog uppenbarelse

Rega Aura MC är phono-steget som gör guld av svart vinyl.

test
Argon Audio Forte A4
Bättre än sin klass

Argons billiga minihögtalare leker David och Goliat med testarens stereo.

Tesla bygger fabrik i Norge Främst för elmotorer till nya bilmodeller, men biltillverkning går inte att utesluta.
Kamera med skrivare Canon Zoemini skriver ut dina foton direkt.
Support Prenumeration

Vårt kundcenter hjälper dig om du har frågor eller behöver hjälp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss på telefon

Måndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×
Få Ljud & Bilds nyhetsbrev×