Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Annonsinnehåll: Asus ZenBook Pro Duo

Varför nöja dig med en skärm när du kan få två?

Med ZenBook Duo och ZenBook Pro Duo är det slut med att ha ont om plats på skärmen. De nya bärbara datorerna från ASUS har nämligen inte bara en, utan två skärmar i full bredd.

Skrivet av - Publicerad 2019-12-04 - 15:25
Asus ZenBook Pro Duo

ZenBook Pro Duo (UX581) är datorn för dig som arbetar professionellt med video, grafik, bildbehandling eller musik. Toppmodellen har den mest kraftfulla processorn som finns till bärbara datorer: Intel Core i9-9980HK. När den paras ihop med ett NVIDIA GeForce RTX 2060-grafikchip kan du inte kräva så mycket mer när det gäller rena prestanda. Du får också svårt att få slut på arbetsminne och lagringsutrymme, för ZenBook Pro Duo är utrustad med upp till 32 GB DDR4-RAM och har en blixtsnabb PCIe 3.0 x4 SSD med en kapacitet på 1 terabyte.

Skärmen är på 15,6 tum och har 4K-upplösning med 3840 x 2160 pixlar. Den är beröringskänslig så att du kan styra allting med fingrarna, den medföljande ASUS-pennan eller den aktiva pennan, vilket du än föredrar att använda. Om du vill ansluta en extern bildskärm kan du göra det via HDMI 2.0 eller Thunderbolt 3.

OLED HDR-tekniken garanterar ett skyhögt kontrastförhållande på 100 000:1, så här är svart verkligen svart och när det gäller så är det fullt tryck i färgerna och ljusstyrkan.

Och du kan lugnt lita på färgerna som du ser på skärmen när du jobbar med grafik, foto eller video. Skärmen är inte bara PANTONE Validated och kan visa hela sRGB-färgrymden, den går ett steg till och kan visa 100 % av DCI-P3-färgrymden som har blivit den nya standarden för videoproduktion. Bättre kan det inte bli.

Om du klarar dig med en 14-tums LED-skärm med full-HD-upplösning och 1920 x 1080 pixlar så kan du välja ZenBook Duo (UX481), som bara väger ett och en halv kilo och är mindre än två centimeter tjock när den är hopfälld. Här är processorn en Intel Core i7-10510U eller i5-10210U, det finns upp till 16 GB RAM och 1 terabyte SSD, och grafiken drivs av NVIDIA GeForce MX250. Ett stort batteri ser till att du utan vidare klarar dig utan vägguttag i ett par dagar utan att behöva oroa dig för att strömmen ska ta slut – ZenBook Duo har ett batteri som räcker till 22 timmars video.

ZenBook Duo och ZenBook Pro Duo har elegant finish i ”spun metal”-utförandet som Zenbook-serien är känd för. Ljudsystemet är Harman/Kardon-certifierat, så ljudet alltid är kristallklart även om du vrider upp volymen. Den infraröda webbkameran stöder Windows Hello, så att du kan logga in med ansiktet, och tangentbordet har inbyggt ljus så att du alltid ser tangenterna. Med Intel Wi-Fi6 Gig+, som stöder den senaste Wi-Fi-standarden 802.11ax, kan du surfa trådlöst på internet med hastigheter upp till 2,4 Gbit/s och Bluetooth 5.0 tar hand om anslutningen på kortare avstånd.

Det finns inbyggd kortläsare för microSD-minneskort och om du vill koppla in externa enheter kan det göras via USB 3.1 (2x Type-A och 1x Type-C).

OLED HDR-tekniken garanterar ett skyhögt kontrastförhållande på 100 000:1, så här är svart verkligen svart och när det gäller så är det fullt tryck i färgerna och ljusstyrkan.

Multitasking som aldrig förr

Både ZenBook Duo och ZenBook Pro Duo är utrustade med ASUS unika ScreenPad Plus-teknik. ScreenPad Plus betyder en extra beröringskänslig skärm alldeles ovanför tangentbordet. Så att du kan använda den stora skärmen till det som är viktigast medan mindre viktiga program får plats på den mindre skärmen. Eller så kan du välja att använda det utökade skärmutrymmet till verktygsfält, paneler och fönster som inte får distrahera i huvudfönstret.

Om du behöver komma igång snabbt kan Task Group-funktionen hjälpa dig. Med en enda beröring öppnar du upp till fem olika program samtidigt – vart och ett med sitt eget fönster fördelat på de två skärmarna, precis så som du vill ha det. En tryckning på den speciella Task Swap-tangenten får fönstren att byta plats, så att du snabbt kan växla mellan uppgifter. Och om du vill att ett enda fönster ska breda ut sig över båda skärmarna kan du använda ViewMax-funktionen.

Med ScreenPad Plus är det snabbt och smidigt att dra ner ett, två eller tre av dina programfönster till extraskärmen, så att du kan multitaska utan att fylla huvudskärmen med massor av fönster. Nu kan du skriva i ditt Word-dokument eller arbeta med din PowerPoint-presentation på den stora skärmen samtidigt som du fortfarande har koll på Spotify, Messenger och din mail eller Slack på ScreenPad Plus. Eller så kan du surfa på nätet och titta på relevanta Youtube-videor samtidigt som du skriver på ditt projekt.

Perfekt för content creators

Den 12,6 tum stora ScreenPad Plus-skärmen på ZenBook Duo är perfekt för multitasking, och du kan ta allt ett steg till med ScreenPad Plus på hela 14 tum på ZenBook Pro Duo. Om du arbetar med Photoshop kan du ha fullständig överblick över ditt projekt på huvudskärmen medan flytande verktygsfält, bibliotek och färgpaletten får plats på den sekundära skärmen. På samma sätt kan du se hela din InDesign-layout på den stora skärmen när verktyg och filer placeras på ScreenPad Plus, eller så kan du ha dina olika ritverktyg och färger liggande på den lilla skärmen när du ritar på den stora.

I videoredigeringsprogram som Premiere Pro kan du ha tidslinjen på den lilla skärmen så att ditt videoprojekt får optimal plats på den stora. Skapar du musik får du gott om plats för de olika ljudspåren på huvudskärmen, samtidigt som en mixerpanel eller ett virtuellt keyboard på ScreenPad Plus är perfekt placerat vid dina fingrar.

Content creators kommer att älska de extra möjligheter som ScreenPad Plus ger, och det kommer spelare också att göra. Spelinformation och chatt-rutor kan flyttas ner till den lilla skärmen så att du kan fokusera bättre när det hettar till på allvar på huvudskärmen. Spela till exempel WoW i full upplösning samtidigt som du kör Wowhead och en Twitch-ström på ScreenPad Plus.

Marius

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen