AnnonsMarshall Home Bluetooth

Rockhögtalare till din mobil

En ny serie Bluetooth-högtalare flyttar hem Marshalls ikoniska ljudkvalitet till ditt vardagsrum.
forfatter

Marshall Home Bluetooth

Rockhögtalare till din mobil

En ny serie Bluetooth-högtalare flyttar hem Marshalls ikoniska ljudkvalitet till ditt vardagsrum.

Det ikoniska Marshall-ljudet har nästan blivit synonymt med rock’n’roll, men i dag är det inte bara rockband och rockmusiker som kan njuta av Marshalls unika ljudkvalitet, utan fans av alla musikstilar som vill lyssna på sin favoritmusik på det mest autentiska sättet.

För ett par år sedan lanserade Marshall sina första högtalare för hemmabruk, nu har de precis presenterat en helt ny serie Bluetooth-högtalare som låter bättre än någonsin. De nya Home Bluetooth-högtalarna förflyttar det rena och ikoniska Marshall-ljudet hem till ditt vardagsrum.

Nytt rockljud för en ny rockgeneration

För de allra flesta yngre människor är mobiltelefonen hjärtat i det digitala livet. Det är med den du kommunicerar non-stop med resten av världen och det är naturligtvis också med mobilen som du lyssnar på din favoritmusik, oavsett musikstil. Men även om musiken är trådlös i dag så ska den låta så bra som möjligt. Och att koppla ihop mobilen och högtalaren ska vara lika enkelt som att plugga in gitarren i förstärkaren. För det är musiken det handlar om – tekniken ska göra den bättre, inte krångligare.

Och det är just musiken som kommer i första hand med högtalarna i Marshalls nya Home Bluetooth-serie. 50 års erfarenhet har stoppats in i alla tre modellerna – lilla Acton II, mellanstora Stanmore II och massiva Woburn II – vilket garanterar ett explosivt ljud som får varje rum att vakna till liv. Alla högtalarna har avancerade komponenter som klass D-förstärkare och basreflexkabinett som ger en dynamisk och välbalanserad respons.

Tack vare Bluetooth 5.0 har det trådlösa ljudet fått en räckvidd på upp till 10 meter och alla mobiltelefoner, surfplattor och datorer med Bluetooth kan streama musik direkt till högtalarna. Och anslutningen är rena barnleken.

Men även om både ljudtekniken och den trådlösa tekniken är det bästa som marknaden har att erbjuda så har det inte kompromissats med den höga kvaliteten eller den klassiska Marshall-designen. Detaljer som känns igen från de ikoniska förstärkarna, som vinylöverdrag och den unika Marshall-loggan på fronten, pryder högtalarna robusta träkonstruktion. Acton II, Stanmore II och Woburn II är produkter som man gärna har stående framme i vardagsrummet så att alla kan se dem.

[videojs_video url=”https://www.ljudochbild.se/wp-content/videos/Acton.mp4″ controls=”true”]

ACTON II Bluetooth

Den mest kompakta högtalaren i den nya Bluetooth-serien kan skryta med tre dedikerade klass D-förstärkare som driver både diskant och subwoofer och skapar ett mycket större ljud än högtalarens förhållandevis beskedliga storlek antyder.

En 30-watts klass D-förstärkare driver subwoofern och två 15-watts klass D-förstärkare tar hand om diskanten. Acton II har måtten 260 x 160 x 150 mm och väger bara 2,85 kg.

Med andra ord är det lätt att hitta en plats för högtalaren i hemmet, var du än vill ställa den, men den är kapabel att fylla även stora rum med en stark och kraftfull ljudbild!

[videojs_video url=”https://www.ljudochbild.se/wp-content/videos/Stanmore.mp4″ controls=”true”]

STANMORE II Bluetooth

Seriens mest mångsidiga högtalare är perfekt för alla rum, stora som små. Och i sann Marshall-anda levererar Stanmore II ett skarpt och tydligt ljud även på hög volym – med god hjälp av två 15-watts klass D-förstärkare som tar hand om diskanten och en 50-watts klass D-förstärkare som driver den imponerande subwoofern.

Utöver Bluetooth 5.0 har Stanmore II även Qualcomm aptX-teknik, vilket optimerar den trådlösa ljudkvaliteten. Måtten är 350 x 195 x 185 mm och vikten 4,65 kg.

Du hittar ingen annan högtalare i den här storleksklassen som kan spela med en sådan kraft och nerv att det känns som om du är på plats på arenan.

[videojs_video url=”https://www.ljudochbild.se/wp-content/videos/Woburn.mp4″ controls=”true”]

WOBURN II Bluetooth

Den är lika stor som en riktig gitarrförstärkare och spelar så högt att du nästan lika gärna hade kunnat hyra in ett band som spelar live mitt i vardagsrummet. Woburn II är den största av de tre Marshall Home Bluetooth-högtalarna och är utrustad med dubbla 50-watts klass D-förstärkta subwoofers och två gånger 15-watts diskant. Ljudtrycket är imponerande 110 dB.

Precis som Stanmore II har Woburn II både Bluetooth 5.0 och Qualcomm aptX, vilket garanterar den mest optimala trådlösa ljudkvaliteten.

Högtalaren är 400 x 310 x 200 mm stor och väger 8,55 kg.

Styrs med mobilen

Alla tre högtalarna drivs antingen från panelen med klassisk Marshall-förstärkardesign på ovansidan eller från Marshalls Bluetooth-app i mobilen. Med de analoga knapparna på toppen av högtalaren kan du finjustera både bas och diskant, och det är också där du sätter på och stänger av högtalaren och parkopplar den med en telefon, surfplatta eller dator via Bluetooth.

Ljudet kan fintrimmas i appen, och du kan välja mellan flera fördefinierade EQ-inställningar. I appen kan du även ändra styrkan på LED-ljuset i den analoga panelen på ovansidan av högtalaren, och dessutom ansluta inte bara en utan två olika mobiler/surfplattor/datorer till varje högtalare – en funktion som Marshall kallar för Multi-Host – och sedan växla mellan de två enheterna i en handvändning. I praktiken innebär detta att du och en vän kan turas om att strömma musik till högtalaren från era mobiltelefoner.

Om du tröttnat på din mobil och musikströmning så kan du med hjälp av den klassiska 3,5 mm-kontakten på toppen av högtalaren koppla in vilket slags ljudkälla som helst, till exempel ett kassettdäck eller en skivspelare, och lyssna på musik på det gamla hederliga sättet.

Pris och tillgänglighet

Både Acton II BT, Stanmore II BT och Woburn II BT finns tillgängliga i butik redan nu och kostar 2 495 kr, 3 475 kr respektive 4 995 kr.