annons
annons

Två nya 65-tummare från Sony

Sony släpper två nya storskärmar på IFA. En av dem är välvd.

Kurviga skärmar är inne nu för tiden. Både LG och Samsung har 55-tums OLED-skärmar där den horisontella bildytan har samma avstånd till ögonen, precis som stora biografdukar har.

Nu har Sony hakat på trenden och lanserar en 65-tums LCD-skärm som bygger på deras bästa Triluminos-bildpanel. Modellen heter 65S990A och har hela 8 sidomonterade högtalare, så att inte bara bilden utan även ljudet blir mer omslutande. Högtalarna är nämligen vinklade åt olika håll för att ge en surround-effekt.

Svenskt pris och tillgänglighet känner vi inte till, men i USA kostar TV:n 4 000 dollar. Det är betydligt mindre än Samsungs och LG:s OLED-skärmar, men Sonys TV bygger som sagt på traditionell LCD-teknik som är billigare.

sonyw85-1l

Sony passar också på att släppa en traditionell, platt LED-LCD-TV. 65-tummaren KDL-65W85 blir Sonys toppmodell bland vanliga full-HD-skärmar och bygger också på Triluminos-tekniken. I och med den här modellen kan Sony äntligen erbjuda en konkurrent till populära storskärmar som Panasonic 65VT60 och Samsung 64F8505. Priset blir ungefär 30 000 kronor när KDL-65W85 kommer ut på marknaden i oktober.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-