annons
annons

IFA 2013

Nya Lenovo-datorer har obegränsad batteritid

I samband med lanseringen av en rad nya datormodeller presenterade Lenovo en ny så kallad Power Bridge-teknik, som i princip innebär att du kan köra datorn på batteri hur länge som helst.

Lenovo tjuvstartar med sina IFA-lanseringar och har släppt en helt ny serie ultrabook-datorer med Windows 8. ThinkPad T440s, T440 och X240 är 20 procent tunnare än sina föregångare och har dessutom fått en större touchpad.

Mest intressant är dock den helt nya Power Bridge-tekniken, som i princip gör det möjligt att köra datorerna på batteri i evighet. De kör för övrigt med Intels senaste processorer, som på papperet har en batteritid på 17 timmar, och tack vare Power Bridge går det att byta ut batteriet utan att stänga av datorn först.

ThinkPad-datorerna har nämligen ett minibatteri som alltid har tillräckligt med ström för att hålla igång datorn under tiden man byter ut det tomma batteriet mot ett nytt fräscht. Det är med andra ord bara hur många batterier man orkar släpa med sig som begränsar hur länge man kan arbeta utan att vara i närheten av ett vägguttag.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-