annons
annons

IFA2013

Massor av nyheter från Philips

Vill man inte ha en massiv TV-apparat eller trådlös högtalare kan man bli hemma-DJ

Philips inledde sin presskonferens med att tillkännage att de satsar stort på digitalt. Det lät lite konstigt för oss från hemelektronik-sidan för där är väl ändå allt redan digitalt? Det visade sig att man menade köksapparater, där det nu kommer kaffemaskiner och smarta ugnar som man kan styra med en app.

Philips 9000 series

På TV-sidan var den stora nyheten Philips 9000-serien med Ultra HD-upplösning (2160P) och Ambilight-belysning. Den kommer som 65-tummare för 5000 euro samt i 84 tum.

Philips SB2000B The Dot

Man visade även upp ett antal Bluetooth-högtalare. Bland annat den lilla batteridrivna och stänksäkra The Dot som kommer i september för 79 euro. 

Philips SHOQBOX XL wireless portable speaker SB8600

ShoqBox XL är en riktig partyhögtalare med 3-tums element, NFC för enkel ihopkoppling och “utomhus” eller “inomhus” lägen. Kommer i november för 200 euro.

I deras Urban speaker range visade man också S5X (100 W, 250 euro)) och S3X (30 W, 200 euro) med fyra ljudkällor; Bluetooth med APT-X och AAC, digital och koaxial digitalingång och vanlig stereoingång.

hilips Fidelio Sound Towers DTM9030

Philips visade också sina Fidelio Sound Towers, stereohögtalare som klarar sig utan en förstärkare. I ena tornet finns en dockningskontakt för både Apple Lightning och gamla kontakten, eller så använder man Bluetooth (Apt-X och AAC). Det finns även CD-spelare, USB-port och FM-radio. DMT9030 kommer i oktober för 800 euro.

soundsphere

De läckra designhögtalarna SoundSphere som vi tidigare skrivit om kunde man också titta närmare på i verkligheten.

philips e series

E-serien är smarta högtalare som normalt är stereohögtalare, men man kan ta loss högtalaren på toppen för att göra om dem till surroundhögtalare. Antingen ansluter man ljudkällan med HDMI eller Bluetooth (Apt-X och AAC). E5-modellen har även trådlös subwoofer. CSS7235Y släpps i oktober för 700 euro.

 

philips M1X-DJ

Den roligaste nyheten var ändå hemma-DJ stationen M1X-DJ som är utvecklad tillsammans med DJ-stjärnan Armin van Buuren. Den är bärbar och fungerar på liknande sätt som proffsutrustningen. Och Armin lovade att den spelar *högt*. Den släpps i november för 400 euro.

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-