Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Instagram till Nokia Lumia

Bilddelningstjänsten får en app till Nokias Lumia-telefoner.

Av / 2013-12-12 - 09:00
Instagram till Nokia Lumia

Den otroligt populära fototjänsten Instagram går äntligen att komma åt med en särskild app till Nokias Lumia-mobiler. Nu kan även Lumia-användarna ge sina vardagsbilder en kreativ behandling och dela med sig av sina alster på Instagram och andra sociala nätverk som Facebook, Twitter, Tumblr och Foursquare.

Instagram skickas ut till Lumia i en betaversion, men har samma funktioner som till andra plattformar. Instagram-appen är viktig för Nokia om de ska återerövra marknadsandelar på smartmobilmarknaden.

”Windows Phone 8 är det snabbast växande ekosystemet där över 500 nya appar läggs till dagligen. När nu även Instagram släpps betyder det att i stort sett alla de mest populära apparna finns även till Windows Phone. Ytterligare några exempel är de efterfrågade apparna Vine och Swish som släpptes för någon vecka sedan” säger Edvard Bergström, kommunikationschef för Nokia i Skandinavien.

Instagram till Nokia Lumia går att ladda ner från Windows Store.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen