Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Allätande mediespelare från Primare

Primare BD32 mkII spelar allt från CD och Blu-ray till DSD och Netflix i 4K.

Av / 2014-10-21 - 10:17
Allätande mediespelare från Primare

Vill du ha högsta möjliga kvalitet på alla dina mediefiler oavsett format så har svenskdanska Primare ett bra alternativ. BD32 MkII sägs vara highend-medieformatens svar på den schweiziska armékniven.

Spelaren klarar alla skivor du får plats med i luckan: Blu-ray, DVD, CD, SACD och DVD-A. Den hanterar alla ljud- och videoformat med samma självklarhet, plus mediefiler från USB eller DLNA via husets nätverk (ethernet-kontakt finns, men wifi kräver en adapter).

Som namnet antyder handlar det om en uppdaterad version av en befintlig spelare. Bland övriga nyheter märks stöd för Netflix-streaming och uppskalning till 4K, två funktioner som inte var relevanta när den första versionen av BD32 kom 2011. I övrigt fyller tabellen över medieformat hela två sidor i produktbeskrivningen – med ”Yes” i samtliga kolumner.

PrimareBD32IIback-460x154
Balanserade ljudutgångar för stereoljud och RCA-utgångar för 7.1-surround, samt HDMI för 4K-video. På baksidan finns det mesta. 

Förutom att spela ljud i toppkvalitet kan Primare BD32 glädja hemmabiofantaster med avkodning av Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio. Det finns balanserade XLR-utgångar för stereo och åtta RCA-utgångar för 7.1-flerkanalsljud. Här saknas inget. Utom möjligtvis Dolby Atmos.

Antal medieformat är en sak, hög ljudkvalitet en annan. Och på den fronten har Primare varit generösa med dyra komponenter i elektronikdelen. Crystal DSD-omvandlare, op-ampar från Burr-Brown, kondensatorer från Wima och Epcos samt motstånd av MELF-typ.

Om alla löften håller – vi ser verkligen fram emot att få låna ett öra och ett öga till BD32 MkII – behöver du alltså bara en enda spelare för ljud, hemmabio och mediefiler av allehanda slag. Och tur är det väl att det bara handlar om en enda spelare, för priset på den extrema Primare- BD32 MkII är 34 000 kronor.

Audioactive.se
 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen