Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Gratis navigering från Eniro

Av / 2014-04-08 - 06:28
Gratis navigering från Eniro

Gratis navigeringsappar är ingenting nytt, men de brukar vara begränsade. Antingen kräver de uppkoppling som Google Maps, vilket gör att de slutar fungera om man inte har täckning, eller ruinerar dig om du är utomlands. Eller så är de inte speciellt lokalt anpassade och saknar lokala intressepunkter, samt saknar ofta funktioner som trafikinformation.

Eniros app är så klart baserad på Gula Sidorna vilket gör att man förutom adresser även kan söka på företagsnamn. Kartorna fungerar offline och den har alla de funktioner räknar med från en riktig navigator. Som röstvägledning på lokalt språk, varning för hastighetsbegränsningar och fartkameror samt att hitta parkeringar och bensinstationer.

eniro5
I städerna visas byggnader i 3D

Och det som saknas i gratisversionen kan man köpa till. Som kartor till andra länder (Skandinavien 149 kr, Europa 189 kr) och faktiskt även trafikinformation. För 7 kr i månaden eller 75 kronor om året blir man alltså även varnad för olyckor och köer så att man kan välja annan väg.

Eniro Navigation finns att ladda ner från App Store och Google Play.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen