annons
annons

IFA 2013

Följ nyheterna från IFA här

Kris? Vilken kris? IFA-mässan blir allt viktigare för elektronikbranschen. I år har mässhallarna utökats med flera tusen kvadratmeter för att få plats med ännu fler utställare.

Internationale Funkausstellung, eller kort och gott IFA, är en av världens största mässor med konsumentelektronik. Den är öppen för allmänheten i sex dagar, från och med 6 september, och brukar kunna skryta med fler nyheter och lanseringar än de flesta andra mässor.

Även om elektronikförsäljningen minskade 2012 växer antalet utställare stadigt. Därför utökas mässområdet nu ytterligare.

Hela europeiska elektronikmarknaden tappade ungefär 10 miljarder euro i försäljning förra året. Enligt den tyska branschsammanslutningen GFU berodde det till stor del på lägre konsumentpriser på elektronik. De lägre priserna gäller alla typer av produkter i allmänhet, men TV-apparaterna i synnerhet.

IFA 2013

Hur det går i år är för tidigt att säga, men helt klart är att intresset för elektronik är stort. IFA-mässan visar nya trender, massor av nya produkter och ofta även helt ny teknik som kan hamna hemma hos vanligt folk så småningom.

Förra året såg vi till exempel 4K-skärmar, som numera går att köpa i butikerna. I år förväntar vi oss att få se många TV-apparater med ultrahög 4K-upplösning – men troligtvis också de första med 8K-upplösning! Och så naturligtvis massor av surfplattor, trådlösa musikanläggningar och små systemkameror. Och mycket, mycket annat.

Ljud & Bild rapporterar varje dag om nyheter från IFA-mässan, så häng med!

IFA-Logo_Date_png-460x224

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-