Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Stage on Stage

HRT Stage var på en visningsrunda land och rike kring. Vi passade på att få en lyssning på en "hel" anläggning.

Av / 2013-03-08 - 12:56
Stage on Stage

Vid uppackningen till årets stockholmsmässa bar det sig ju inte bättre än att själva huvudenheten till den intressanta nykomlingen HRT Stage, som dessutom var den enda prototyp som fanns, blev stulen. En hel natts arbete från Kevin Halverson från HRT i Los Angeles och den inte helt okände Ingvar Öhman gjorde att importören Göran Chatall på utställningen trots allt kunde spela på en provisorisk Stage-anläggning som kunde visa en hel del av de kvaliteter som ska känneteckna denna rätt unika anläggning.

Men inte alla.

IMG_4787

Nu har en ny ”riktig” prototyp varit runt i landet några dagar för att visa vad den prisbilliga anläggningen egentligen kan prestera. Göran Chatall från musicstreamer.se har besökt såväl handlare som intresserade privatpersoner, och jag passade på att ansluta när anläggningen var på besök ”on stage” hos Bild&LjudCenter i Malmö.

Själva anläggningen består av två relativt små högtalare byggda i någon sorts kompositmaterial bestyckade med egenutvecklade element från HRT själva. ”Den svarta lådan” innehåller en analog ingång, en usb-ingång, diverse equalizing för att styra högtalarna samt en analog förstärkare. Det kommer att kunna sättas in fler moduler i lådan efterhand. Den tredje komponenten i anläggningen är ett par speciella trådsmala kablar mellan box och högtalare.

IMG_4773

 

Och det visar sig snabbt att det är en generellt klart bättre återgivning än den jag fick höra på utställningen, även om den heller absolut inte var illa. Nu var där ett större och fastare perspektiv, en åtråvärd tystnad i bakgrunden, en återgivning där skivornas olika karaktärer kom fram och helt enkelt med en närvaro i återgivningen som verkligen får en att lyfta på ögonbrynen när man samtidigt ser att prislappen ska hamna på 9.500 kr för det hela. Det är en synnerligen spännande återgivning som verkar ha kvaliteter man normalt bara kan hitta på väsentligt dyrare anläggningar, och jag gläder mig till att få sätta tänderna i anläggningen i en riktig test när väl produktionsexemplaren har tagit sig hit om ett par månader.

IMG_4774

Den ”nya” prototypen är strax på väg till England för nästa omgång visningar, men jag är glad att ha fått chansen att få en riktigare provsmakning än den provisoriska man kunde få på stockholmsmässan.

www.musicstreamer.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Gränslös förförstärkare från TAD

B&O tror på CD

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen