Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Honor 9 – det är vad unga vill ha

Huawei lanserar två nya modeller, men bara en av dem kommer till Norden.

Av / 2017-06-29 - 08:52
Honor 9 – det är vad unga vill ha

Honor 9 presenterades i Kina för ett par veckor sedan men har nu gjort europeisk debut på ett storslaget evenemang i Berlin. Ljud & Bild satt naturligtvis på första parkett.

Foto: Mikael Hansen
Foto: Mikael Hansen

Den nya mobilen tar över efter Honor 8 och är en highend-modell i mellanklassen. Den har fina specifikationer, även om Huawei har sparat pengar på ett par ställen.

På lanseringen ägnade Huawei mycket tid åt designen, och då särskilt baksidan med ”3D-glas”. Som ett norrsken reflekteras ljuset och orsakar en animerad effekt av dansande ljus, enligt Huawei. Även åt de tre färgkombinationerna pratades det mycket om. Honor 9 finns i blått, svart och grått – det sistnämnda blir enligt Huawei det nya svarta i mobilbranschen.

Foto: Mikael Hansen
Foto: Mikael Hansen

När det gäller insidan avslöjades att Honor 9 kommer i två versioner. Fast på våra breddgrader kan vi nog inte räkna med att se mer än en modell, även om det är upp till butikerna att avgöra om de vill ta hem dem. Vilket de alltså valt att inte göra. I Norden får vi därför nöja oss med modellen som har 4 GB RAM-minne och 64 GB lagring, inte den större versionen med 6 GB RAM och 128 GB lagring. Men eftersom de flesta mobiler nu för tiden har 4 GB RAM – och att lagringskapaciteten går att utöka med upp till 256 GB på mikroSD-kort – så behöver det inte betyda så mycket.

Processorn är Huaweis egen Kirin 960 octacore, som vi redan har träffat på i Huawei P9 och Huawei Mate 9 Pro. Kameran är också välbekant och kopierad från tidigare modeller. Det handlar om en dual-lösning med monokrom-lins på 20 Mp som tar hand om mörka områden och skuggor samt en 12 Mp färglins. Det enda som saknas är en optisk bildstabilisator.

Huawei jämförde kameran med konkurrenterna. Foto: Mikael Hansen
Huawei jämförde kameran med konkurrenterna. Foto: Mikael Hansen

 

Honor 9 kör Android Nougat med Huaweis eget anpassade gränssnitt EMUI 5.1. Skärmen är 5,15 tum stor och har HD-upplösning (1080 x 1920 pixlar).

Mot slutet gled den här mannen in på scenen och berättade om ett samarbete med Monster Headphones, men tyvärr är inte detta relevant för Norden ännu så länge. Foto: Mikael Hansen
Mot slutet gled den här mannen in på scenen och berättade om ett samarbete med Monster Headphones, men tyvärr är inte detta relevant för Norden ännu så länge. Foto: Mikael Hansen

Honor 9 går att köpa från och med 15 augusti och kostar 5 000 kronor.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen