Search
Generic filters

100 Code, säsong 1

 itemprop
100 Code, säsong 1
Thriller
100 Code, säsong 1

HBO

HBO har släppt en ny serie som rättar in sig i ledet av komplexa deckare från Norden. Tyvärr lyckas inte 100 Code leverera tillräckligt med kvalitet trots en snygg rollista och amerikansk krydda.

I både New York och Stockholm har det inom en tidsrymd av tolv månader dykt upp flera lik av unga, blonda och blåögda kvinnor. Den amerikanske polisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) från New York får ett specialtillstånd att bistå Stockholmspolisen som observatör. Han måste samarbeta med den svenske polisen och paragrafryttaren Mikael Eklund (Michael Nyqvist) som inte har mycket till övers för den kompromisslöse amerikanen.

Skandinaviska kriminalhistorier har alltid hållit en relativt hög standard och på senare år har de också fått mycket uppmärksamhet utomlands, där de kallas ”Nordic noir”. Gemensamt för genren är att historierna är mörka och komplexa mordhistorier som ofta har två olika partner som också är mörka och komplexa.

100 Code följer samma recept men imponerar inte nämnvärt. Historien är bra nog, men utvecklas till en trasslig historia med svaga bihandlingar. Karaktärerna är inte heller särskilt intressanta och skådespelarna verkar oinspirerade emellanåt. När serien dessutom är ganska dåligt regisserad och inte särskilt spännande rent visuellt så är slutresultatet en besvikelse. Vi hoppas på en starkare fortsättning. Tre stjärnor.

100 Code - sesong 1_7 100 Code - sesong 1_6 100 Code - sesong 1_5 100 Code - sesong 1_4 100 Code - sesong 1_3 100 Code - sesong 1_2
<
>

Säsong 1 av 100 Code går att strömma från HBO Nordic och den tekniska kvaliteten är hög. Ljudspåret är mycket bra och bilden håller en bra standard även om bildkvaliteten varierar en smula.

Fakta

 • Release: 6 mars 2015

 • Regi: Robert Moresco
 • Med: Michael Nyqvist, Dominic Monaghan, Peter Eggers, Hedda Stiernstedt, Kristoffer Berglund, Danilo Bajarano
 • Genre: Thriller
 • Land: Sverige
 • År: 2015
 • Längd: 4:18
 • IMDB Rating

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Läs också

  SWEET MAGNOLIAS

  Såpopera-aktig sydstatskliché

  Tre barndomsväninnor skrattar, gråter, kämpar och dricker sig igenom sina högst ordinära, men ack så konstlade, liv i den charmiga sydstatsstaden.

  Jusqu'au Declin - Photo Credit: Netflix / Bertrand Calmeau

  Rednecks på skogsvandring

  Bakom nästa krök väntar varje tänkbar katastrof. Om du vill överleva måste du ta ansvar för din egen säkerhet och hälsa.

  Schofield (George MacKay, left) with fellow soldiers in

  Överväldigande krigsbrutalitet

  Få krig har skildrats lika ofta på film som ”the Great War”, ändå lyckas Mendes tillföra genren något nytt och imponerande.

   data-srcset

  Tvåan suger!

  Det kan inte ha funnits någon annan tanke med det här tramset än förväntningar om avkastning på pengarna för produktionsbolaget.

   data-srcset

  Ännu en stabil Bosch-säsong

  I sin sjätte säsong uppvisar kriminalserien om LA-snuten Bosch få svaghetstecken – men här finns inte heller mycket som påminner om förnyelse.

  Extraction (Foto: Netflix)

  Actionfest à la Thor!

  Chris Hemsworth kan mer än kasta en stor hammare. Han är väldigt kompetent med stora handeldvapen också.

  Prova  LB+ i 3 veckor
  3 VECKOR FÖR 3 KR
  Tillgång till alla tester och nyheter
  PROVA LB+
  Ingen bindningstid
  Stäng
  Scroll to Top