Search
Generic filters

Samsung UE22C4015

Samsung UE22C4015

Vit stilikon

Samsung vet hur man lockar till sig dem som gillar ett stiligt yttre. Efter lite justeringar är bildkvaliteten också snygg.

Ljud & Bild tycker

Läcker design. Hög bildkvalitet.
Överdrivna färger. Tunt ljud.
22-tums LED-LCD, 1920 x 1080
DVB-T/C, MPEG4
2 HDMI
PC-ingång
Scart
Optisk ljudutgång
Pris: 4 300 kr
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 4300 kr

Samsung var ibland de första som satte lysdioder i TV-skärmarna och de är duktiga på att utnyttja de platta panelernas fördelar. 22-tummaren i 4-serien är väldigt tunn och läcker att titta på tack vare den vita plastramen. Skärmen har en kombination av sido- och nedåtriktade kontakter för att den ska kunna hängas på väggen. Funktionsnivån är bra, med dubbla HDMI-ingångar, komponent och USB-port.
 
Bildkvalitet
Samsung levererar en bild med fin intensitet direkt ur kartongen, men färgerna är allt annat än neutrala. Till och med den evigt unge Robert Downey Jr är i solbrändaste laget som Tony Stark i ”Iron Man 2”. Bilden präglas av en väldigt överdriven kontrast och en svärta som gror igen i mörka scener. Allt ser mycket bättre ut i filmläget, där är färgerna mer neutrala, men kontrasten är fortfarande överdriven och bilden för svart i mörka områden. Lyckligtvis har Samsung utrustat TV:n med inställningar som gör det relativt enkelt att få bilden som vi vill ha den. Genom att knappa sig runt i de avancerade menyerna och stänga av funktioner som dynamisk kontrast och konturförbättring fick vi en mycket mer välbalanserad bild.
 
Ljudkvalitet
Samsung är inte kända för att ha speciellt maffigt ljud i sina smala platta TV-apparater, och den här är inget undantag. Ljudet är väldigt tunt, utan särskilt tryck i dialogen. UE22C4015 är påtagligt tunnare än Grundigs 22-tummare och ger ett ganska så blodfattigt intryck av ljudeffekter.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

  Grundig Vision 8 22

  Pris: 4000 kr Annons
  Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
  Aningen ojämn bakbelysning.

  Philips 22PFL3405H

  Pris: 5000 kr Annons
  Användarvänlig. Bra synvinkel.
  Ojämn färgbalans. Tunt ljud.

  LG M2280D LED

  Pris: 2700 kr Annons
  Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
  Begränsad synvinkel. Tunt ljud.

  Grundig Leemaxx19 LED

  Pris: 4000 kr Annons
  Liten och praktisk. Hög bildkvalitet.
  Ojämn bakbelysning. Tunt ljud.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Samsung UE22C4015

  Innan du börjar packa bilen för att åka till sommarstugan och fira påsk kan det vara värt att läsa månadens TV-test. Vi har tittat närmare på fyra 32-tummare som passar bra som extra-TV!