annons

LG M2280D LED

Läcker kombi-TV

LG har utrustat sin PC-monitor med TV-mottagare och resultatet är en flexibel TV för dig som även använder laptopen i köpet.

annons
annons
Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

M2280D är i grund och botten en PC-monitor men har allt man kan förvänta sig av en modern TV, inklusive MPEG4-mottagare, dubbla HDMI-ingångar samt både scart och komponentvideo. Dessutom finns en optisk digitalutgång för ljud. Monitorn har en fullblodsfjärr och samma överskådliga och grafiskt läckra menysystem som vi känner igen från LG:s övriga modeller. En hel uppsjö av inställningar innebär att monitorn vänder sig till lite mer erfarna användare.
 
Bildkvalitet
Att LG-skärmen egentligen är en datormonitor märks på bildkvaliteten, på både gott och ont. Här kan du sitta tätt intill skärmen utan att se någon antydan till rutmönster i bilden. M2280D har inte bara högre upplösning utan också högre pixeltäthet (“dot pitch”) än en vanlig TV-skärm. Den känns helt sömlös och har en imponerande skärpa och detaljrikedom med högupplösta Blu-ray-filmer. I motsats till de andra testdeltagarna, som förstärker konturer en smula för att ge en bättre känsla av skärpa på håll, har LG-skärmen äkta detaljer, utan brus eller orenheter. Färgbalansen är neutral och dessutom finns en expertmeny för den som vill finkalibrera bilden.
M2280D är mycket behaglig att titta på på nära håll (0,5–1 meter). Medaljens baksida är att synvinkeln är snävare – om man tittar från sidan blir bilden påtagligt mattare. LG:s panel är också något mindre ljusstark än de bästa skärmarna i testet.
 
Ljudkvalitet
Bilden är mycket bra men ljudet är dessvärre tragiskt dåligt i den här skärmen, med en total avsaknad av bas och grundtoner. Det låter väldigt spretigt och tunt, även i förhållande till de andra små TV-apparaterna.

22-tums LED-LCD, 1920 x 1080 DVB-T 2 HDMI Scart/komponentvideo Optisk ljudutgång PC-/ljudingång Pris: 2 700 krPris: 2700 kr
PlusSkarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
MinusBegränsad synvinkel. Tunt ljud.
  Test av Fem små TV-apparater till köket 3-stjärnig gourmet-TV
  Läs inledningen till testet
  Också i detta test:
  Grundig Vision 8 22
  Kökschefen
  Grundig är stora på små skärmar, och nya 22-tummaren i Vision 8-serien är en av de mest flexibla som finns just nu.
  Samsung UE22C4015
  Vit stilikon
  Samsung vet hur man lockar till sig dem som gillar ett stiligt yttre. Efter lite justeringar är bildkvaliteten också snygg.
  Philips 22PFL3405H
  Praktisk småskärm
  Philips är mest kända för sina LED-skärmar i toppklassen men nu har de även släppt mindre och billigare modeller.
  Grundig Leemaxx19 LED
  Liten och lätt
  Grundig Leemaxx passar bra för dig som vill ha en enkel TV att ställa på köksbänken.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Läs också

  Hittade inga inlägg.