Search
Generic filters

LG M2280D LED

LG M2280D LED

Läcker kombi-TV

LG har utrustat sin PC-monitor med TV-mottagare och resultatet är en flexibel TV för dig som även använder laptopen i köpet.

Ljud & Bild tycker

Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
Begränsad synvinkel. Tunt ljud.
22-tums LED-LCD, 1920 x 1080
DVB-T
2 HDMI
Scart/komponentvideo
Optisk ljudutgång
PC-/ljudingång
Pris: 2 700 kr
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 2700 kr

M2280D är i grund och botten en PC-monitor men har allt man kan förvänta sig av en modern TV, inklusive MPEG4-mottagare, dubbla HDMI-ingångar samt både scart och komponentvideo. Dessutom finns en optisk digitalutgång för ljud. Monitorn har en fullblodsfjärr och samma överskådliga och grafiskt läckra menysystem som vi känner igen från LG:s övriga modeller. En hel uppsjö av inställningar innebär att monitorn vänder sig till lite mer erfarna användare.
 
Bildkvalitet
Att LG-skärmen egentligen är en datormonitor märks på bildkvaliteten, på både gott och ont. Här kan du sitta tätt intill skärmen utan att se någon antydan till rutmönster i bilden. M2280D har inte bara högre upplösning utan också högre pixeltäthet (“dot pitch”) än en vanlig TV-skärm. Den känns helt sömlös och har en imponerande skärpa och detaljrikedom med högupplösta Blu-ray-filmer. I motsats till de andra testdeltagarna, som förstärker konturer en smula för att ge en bättre känsla av skärpa på håll, har LG-skärmen äkta detaljer, utan brus eller orenheter. Färgbalansen är neutral och dessutom finns en expertmeny för den som vill finkalibrera bilden.
M2280D är mycket behaglig att titta på på nära håll (0,5–1 meter). Medaljens baksida är att synvinkeln är snävare – om man tittar från sidan blir bilden påtagligt mattare. LG:s panel är också något mindre ljusstark än de bästa skärmarna i testet.
 
Ljudkvalitet
Bilden är mycket bra men ljudet är dessvärre tragiskt dåligt i den här skärmen, med en total avsaknad av bas och grundtoner. Det låter väldigt spretigt och tunt, även i förhållande till de andra små TV-apparaterna.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

  Grundig Vision 8 22

  Pris: 4000 kr Annons
  Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
  Aningen ojämn bakbelysning.

  Samsung UE22C4015

  Pris: 4300 kr Annons
  Läcker design. Hög bildkvalitet.
  Överdrivna färger. Tunt ljud.

  Philips 22PFL3405H

  Pris: 5000 kr Annons
  Användarvänlig. Bra synvinkel.
  Ojämn färgbalans. Tunt ljud.

  Grundig Leemaxx19 LED

  Pris: 4000 kr Annons
  Liten och praktisk. Hög bildkvalitet.
  Ojämn bakbelysning. Tunt ljud.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till LG M2280D LED

  Innan du börjar packa bilen för att åka till sommarstugan och fira påsk kan det vara värt att läsa månadens TV-test. Vi har tittat närmare på fyra 32-tummare som passar bra som extra-TV!