Sharp Aquos LC-46DH77E

Skarp Sharp

Sharp är en av de riktigt stora aktörerna i LCD-världen och har en ledande panelteknik. LC-46DH77S är en super-TV som levererar kvalitetsbilder med alla källor!

Sharp är ett märke man inte får underskatta. Den japanska tillverkaren har större än 50 % mark­nadsandelar i hemlandet och förser dessutom en rad kända TV-leverantörer med LCD-paneler. LC-46DH77S är en modell som är anpassad för den skandinaviska marknaden och är bland annat utrustad med digital-TV-mottagare som stöder MPEG4.

Sharp har genom sin ägarandel i tyska Loewe god kunskap om europeiska trender och europeisk design. DH77S faller nog de flesta i smaken, med en böjd underkant som mjukar upp linjerna. Fjärrkontrollen är förhållandevis bred och ligger inte så fint i handen som en del från andra märken. En tunnare, mer välgjord fjärrkontroll skulle absolut ha förbättrat kvalitetskänslan och användarupplevelsen. Menysystemet är välgjort men Sharp kunde gott ha utnyttjat skärmens yta och gjort menyerna lättare att läsa från soffan.

Bildkvalitet
Den här TV:ns panel heter ”Deep Black” och det är ingen falsk varudeklaration. Vi håller med om att det är en passande beteckning. DH77S har en ytterst fin bild direkt ur kartongen och är förvånansvärt bra när det gäller färgbalans och korrekt färgtemperatur. Vi blev omedelbart imponerade av kontrastomfånget och bilden har en ordentlig intensitet, tack vare den höga ljusstyrkan och den djupa svärtan.

Färgåtergivningen är naturlig och balanserad, med rena och fina färger utan färgstick. Standardinställningen är visserligen lite i fylligaste laget när det gäller färgmättnad men Sharp har å andra sidan ett bra ”Filmläge” som ger mer neutrala och korrekta färger. Dessutom finns det en rad avancerade färginställningar för dem som har tillgång till kalibreringsutrustning.

Sharps TV levererar en väldig sammansatt och nyanserad bild som får fram ordentligt med detaljer i Blu-ray-filmer. Rörelsekompensationen ger mjuka, jämna bilder med alla format och stänger av sig när man väljer 1080p/24 för att återge korrekt ”biobild”. Lite halo-effekt (skuggor runt föremål) går att skymta i de snabbaste rörelserna.

Ljudkvalitet
Ljudet är precis medelmåttigt på den här apparaten, och i likhet med de allra flesta är basregistret lite tamt. Det betyder ett tunt och inte särskilt dynamiskt engagerande ljud som inte passar till film och actionserier. Men det är helt godkänt till vanliga TV-program. Ett litet plus är att man kan göra olika klangkaraktärer med de enkla inställningarna, som då följer valt bildläge. På så sätt kan man åtminstone utnyttja resurserna maximalt med alla signalkällor.

Slutsats
Den här skärmen från Sharp kan hävda sig mot de bästa och de många inställningarna tilltalar entusiaster som vill kunna kalibrera sig fram till en perfekt bild. Till och med med konventionell LCD-teknik har LC-46DH77S en bildkvalitet som får höga betyg när det gäller kontrast och svärta. Färgbalansen är utmärkt direkt ur kartongen men blir ännu bättre efter en liten korrigerande justering. Användargränssnittet är bra, om än lite smått och svårläst. Sammantaget är LC-46DH77S en lysande TV för både film och sport. Till hösten kommer Sharps LED-modeller och då får nog konkurrenterna se upp…
 

Också i detta test:

Toshiba 46XV550D

Ett säkert val

Toshiba ger mycket bildkvalitet för pengarna i den här modellen, bilden imponerar med bra kontrast och svärta. En bra allround­modell för både film och TV-program!

Bra skärpa, kontrast och färgbalans.
Kräver lite kalibrering.

Sony KDL-46V5500

Knivskarp!

Sonys färskaste TV bör packas upp varsamt. Inte för att den är ömtålig, utan för att bilden är knivskarp direkt ur kartongen! KDL-46V5500 får allting att se ut som HD!

Knivskarp HD-bild. Välutrustad.
Kräver viss kalibrering.

Panasonic TX-P46G10E

Ulv i fårakläder

För att följa EU:s krav på lägre strömförbrukning har Panasonics begränsat ljusstyrkan i sin senaste plasma-TV. Men stänger man av Eco-läget så knappar G10 in ordentligt på de ljusstarka LCD-konkurrenterna!

Mycket bra svärta Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka i standardläge.

Grundig Vision 9 47

Grundig i högform

Grundigs flatskärmar brukar ge mycket för pengarna, men den här gången handlar det om en toppmodell där priset kommer i andra hand. Testets dyraste apparat, Vision 9, är ändå ett hejdundrande fint köp!

Naturlig och behaglig bild. Fylligt och stort ljud.
Begränsade inställningar.

JVC LT-47DV1BU

Liten jätte

DV1 är JVC:s allra senaste TV med ”Slim-line”-utförande. Den smala och tunna ramen gör att den här 47-tumsmodellen snarare ser ut som en 42-tummare!

Naturlig och behaglig bild. Fylligt och stort ljud.
Bara 3 HDMI, tunt ljud.

Samsung UE46B7070

Tunn, tunnare, TUNNAST!

Bantningshysterin har nått TV-världen också, och nu för tiden kämpar alla om att ha den smalaste TV:n. Den kampen är det definitivt Samsung som leder med den nya 7-seriens 3 centimeter!

Gnistrande skarp och kontrastrik bild. Fullspäckad med utrustning.
Tunt ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: