JVC LT-47DV1BU

Liten jätte

DV1 är JVC:s allra senaste TV med ”Slim-line”-utförande. Den smala och tunna ramen gör att den här 47-tumsmodellen snarare ser ut som en 42-tummare!

JVC har fått till en ”fresh” design på den här TV:n. Den är absolut inte större än den behöver och har dessutom fått en smakfull formgivning. Detta är en apparat man kan ”lura” inredningsarkitekten med om det har satts en begränsning av TV-storleken (kom bara ihåg att gömma undan kartongen så att du inte blir avslöjad). Glädjande är också att menyerna har blivit större och lättare att läsa från soffan. DV1 levereras med en fin och smal fjärrkontroll som har logiskt placerade knappar. Den är också ”multibrand compatible” så att den utöver TV:n kan styra satellitmottagare, DVD-spelare och förstärkare från JVC och andra märken.

Bildkvalitet
Första intrycket är att JVC-skärmen gör få fel med bilden. Standardinställningen ger starka men inte överdrivna färger och ett bra kontrastomfång. Ljussättningen är mycket korrekt, med bra balans mellan ljusstyrka och svärta. Det slutade dock med att vi reducerade färgmättnaden en aning för att få korrekta hudtoner och kontrasten för att få lite mjukare skärpeövergångar. Skärpan är mycket bra med lågupplöst material och man får en nästan tredimensionell känsla av Blu-ray-filmer.

Bildmenyn har fina inställningsmöjligheter men man ser inte ändringarna i flervalsmenyer förrän man tryckt på OK, vilket gör det lite trass­ligt att jämföra hur olika inställningar påverkar bilden. Den enda funktionen vi stängde av var ”Dynamiskt bakljus” som gjorde att mörka scener lätt grodde igen fullständigt. Färgtonen drar lite mot grönt, men inte så mycket att det spelar någon roll rent praktiskt.

Ljudkvalitet
Ljudet är precis som TV:ns kabinett, tämligen tunt. Någon bas finns inte men röster är ändå klara och tydliga. Ljudmenyn är full av ”Maxx”-finesser hit och ”Maxx”-finesser dit, utan att de tillför någon större trovärdighet till bilden. Volymen är dessutom lite ovanlig i förhållande till vad vi är vana vid. Man måste högt upp på skalan för att få fart på ljudet och även om man maxar volymen så överstyr inte förstärkaren och ljudet är fortfarande rent och klart. Ändå går det att applådera den här TV:n: ljudet kan nämligen sättas på och stängas av genom att klappa i händerna.

Slutsats
LT-47DV1BU har en spännande design som får många konkurrenter att verka förhistoriska. Den superkompakta designen tilltalar dem som vill ha en stor skärm men en liten TV. Rent bildmässigt finns det inte mycket att klaga på, men kontrasten är inte lika bra som på de nyaste apparaterna med LED-bakgrundsbelysning. Bra skärpa och bra rörelsekompensation gör däremot att den här TV:n passar bra till snabba bilder som sport och action. Fin allround-TV från JVC!
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Toshiba 46XV550D

Ett säkert val

Toshiba ger mycket bildkvalitet för pengarna i den här modellen, bilden imponerar med bra kontrast och svärta. En bra allround­modell för både film och TV-program!

Bra skärpa, kontrast och färgbalans.
Kräver lite kalibrering.

Sony KDL-46V5500

Knivskarp!

Sonys färskaste TV bör packas upp varsamt. Inte för att den är ömtålig, utan för att bilden är knivskarp direkt ur kartongen! KDL-46V5500 får allting att se ut som HD!

Knivskarp HD-bild. Välutrustad.
Kräver viss kalibrering.

Panasonic TX-P46G10E

Ulv i fårakläder

För att följa EU:s krav på lägre strömförbrukning har Panasonics begränsat ljusstyrkan i sin senaste plasma-TV. Men stänger man av Eco-läget så knappar G10 in ordentligt på de ljusstarka LCD-konkurrenterna!

Mycket bra svärta Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka i standardläge.

Grundig Vision 9 47

Grundig i högform

Grundigs flatskärmar brukar ge mycket för pengarna, men den här gången handlar det om en toppmodell där priset kommer i andra hand. Testets dyraste apparat, Vision 9, är ändå ett hejdundrande fint köp!

Naturlig och behaglig bild. Fylligt och stort ljud.
Begränsade inställningar.

Sharp Aquos LC-46DH77E

Skarp Sharp

Sharp är en av de riktigt stora aktörerna i LCD-världen och har en ledande panelteknik. LC-46DH77S är en super-TV som levererar kvalitetsbilder med alla källor!

Naturlig och behaglig bild. Bra inställningar.
Bara 3 HDMI.

Samsung UE46B7070

Tunn, tunnare, TUNNAST!

Bantningshysterin har nått TV-världen också, och nu för tiden kämpar alla om att ha den smalaste TV:n. Den kampen är det definitivt Samsung som leder med den nya 7-seriens 3 centimeter!

Gnistrande skarp och kontrastrik bild. Fullspäckad med utrustning.
Tunt ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: