Philips 42PDL7906T

Vitklädd design-TV

Philips nya 42-tummare flirtar med designintresserade.
Ljud & Bild tycker
Läckert utseende.
Svärtan hade kunnat vara bättre.
Specifikationer
  • 42-tums LCD-LED, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • Easy 3D med polariserande glasögon
  • DVB-T2
forfatter

42PDL7906T bygger på modellerna i 7000-serien men har ett klart mer utstuderat utförande. Den är vit på både fram- och baksidan, har en tjock glasplatta framför skärmen och vilar på en tung sockel av aluminium. Formen påminner faktiskt en hel del om Apples Mac-monitorer. Sockeln vinklar skärmen svagt uppåt och gör sig bra på ett lågt bord. TV:n är förberedd för 3D och det ingår två par glasögon. Dessa är dessvärre inte vita som TV:n, det är däremot både fjärrkontrollen och strömkabeln. De inbyggda högtalarna är av ganska så enkelt snitt, men det bör påpekas att Philips har en matchande 2.1-ljudanläggning i samma färg.

Bildkvalitet
Den här skärmen har LED-kantbelysning som bidrar till att kabinettet är tunt. Nackdelen är att den inte har lika bra styrning av ljuset som en TV med bakbelyst LED. Det tjocka glaset på fronten bidrar däremot till lite bättre ljuskontroll än de enklare varianterna i 7000-serien. Glaset fungerar som ett filter och ger ett snäpp bättre svärta än vad vi fick från 42PFL7606-modellen. Ändå tycker vi att Philips kunde ha gått ett steg till, för det syns fortfarande lite mer grått i mörka filmscener än vi föredrar.

Philips-skärmen uppväger för en tämligen ordinär 2D-kvalitet med att fungera utmärkt i 3D. Den polariserande tekniken, eller Easy 3D som Philips kallar det, är ett helt riktigt val i den här prisklassen. Vi tar på oss glasögonen och njuter av 3D-filmen ”Adventures under the sea” utan störningar, inte ens när det är helt tänt i rummet. Så enkelt är det inte med en TV som har aktiva glasögon med slutare. 42PDL7906T har en mycket bra 3D-känsla tack vare att bilden är ljusstark och skarp, och Ambilight sätter också extra piff på stämningen, även om den funktionen är lite mesig jämfört med toppmodellerna som även har ljus ovanför och under skärmen.

Slutsats
42PDL7906T är lätt att tycka om både när den är på- och avslagen – den är helt enkelt en design-TV med bra bildkvalitet fast utan det häftiga pristillägg vi förknippar med sådana skärmar. Nu kanske man kan rädda husfriden utan att tömma plånboken?

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Grundig Vision 8 46

Allroundkungen

Grundigs Vision 8 är en användarvänlig TV med de rätta finesserna.

Bra utrustning. Användarvänlig. Tungt ljud.
Visst 3D-crosstalk.

Sony KDL-40EX720

Bättre på 2D än 3D

Denna billiga TV från Sony har en fin bild i 2D men vi är inte helt nöjda med 3D-återgivningen.

Bra färger. Ont om brus.
Begränsad kontrast. Crosstalk i 3D.

Sharp LC-40LE631E

Enkel och bra

Vi har blivit vana vid att hitta bra och billiga skärmar hos Sharp, och här är en till.

Hög allround bildkvalitet.
Saknar 3D.

LG 42LW550W

Billig och behaglig 3D

Letar du efter en bra och billig 3D-skärm? LG har svaret med sin Cinema 3D-modell.

Mycket bra 3D-kvalitet. Bra färgåtergivning. Goda inställningar.
Plastramen orsakar en del reflektioner.

Panasonic TX-P50G30

Plasma-vinnare

För dig som är mindre intresserad av 3D och som bara vill ha en stor TV med bra bild är Panasonic 50G30 ett bra val.

Naturlig bild.
Saknar 3D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.