Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips 42PDL7906T

Vitklädd design-TV

Philips nya 42-tummare flirtar med designintresserade.

Publicerad 2011-12-22 - 07:27
Philips 42PDL7906T
Audun Hage

42PDL7906T bygger på modellerna i 7000-serien men har ett klart mer utstuderat utförande. Den är vit på både fram- och baksidan, har en tjock glasplatta framför skärmen och vilar på en tung sockel av aluminium. Formen påminner faktiskt en hel del om Apples Mac-monitorer. Sockeln vinklar skärmen svagt uppåt och gör sig bra på ett lågt bord. TV:n är förberedd för 3D och det ingår två par glasögon. Dessa är dessvärre inte vita som TV:n, det är däremot både fjärrkontrollen och strömkabeln. De inbyggda högtalarna är av ganska så enkelt snitt, men det bör påpekas att Philips har en matchande 2.1-ljudanläggning i samma färg.

Bildkvalitet
Den här skärmen har LED-kantbelysning som bidrar till att kabinettet är tunt. Nackdelen är att den inte har lika bra styrning av ljuset som en TV med bakbelyst LED. Det tjocka glaset på fronten bidrar däremot till lite bättre ljuskontroll än de enklare varianterna i 7000-serien. Glaset fungerar som ett filter och ger ett snäpp bättre svärta än vad vi fick från 42PFL7606-modellen. Ändå tycker vi att Philips kunde ha gått ett steg till, för det syns fortfarande lite mer grått i mörka filmscener än vi föredrar.

Philips-skärmen uppväger för en tämligen ordinär 2D-kvalitet med att fungera utmärkt i 3D. Den polariserande tekniken, eller Easy 3D som Philips kallar det, är ett helt riktigt val i den här prisklassen. Vi tar på oss glasögonen och njuter av 3D-filmen ”Adventures under the sea” utan störningar, inte ens när det är helt tänt i rummet. Så enkelt är det inte med en TV som har aktiva glasögon med slutare. 42PDL7906T har en mycket bra 3D-känsla tack vare att bilden är ljusstark och skarp, och Ambilight sätter också extra piff på stämningen, även om den funktionen är lite mesig jämfört med toppmodellerna som även har ljus ovanför och under skärmen.

Slutsats
42PDL7906T är lätt att tycka om både när den är på- och avslagen – den är helt enkelt en design-TV med bra bildkvalitet fast utan det häftiga pristillägg vi förknippar med sådana skärmar. Nu kanske man kan rädda husfriden utan att tömma plånboken?

Ljud & Bild tycker

Läckert utseende. Svärtan hade kunnat vara bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen