Grundig Vision 8 46

Allroundkungen

Grundigs Vision 8 är en användarvänlig TV med de rätta finesserna.
Ljud & Bild tycker
Bra utrustning. Användarvänlig. Tungt ljud.
Visst 3D-crosstalk.
Specifikationer
  • 46-tums LCD-LED, 1920 x 1080
  • 4 HDM
  • DVB-T2
  • USB-inspelning
  • Aktiv 3D
forfatter

Grundig är kända för att lägga stor vikt vid egenskaperna som vanligt folk uppskattar i en TV. Den flexibla Vision 8-modellen har därför en inbyggd ”trippel-TV-mottagare” för markbunden TV, kabel och satellit, vilket betyder att man kan använda den med Boxers och Canal Digitals programkort. Med hjälp av en extra kortmodul (CAM) sticker man in kortet rätt i TV:n, så att man inte behöver någon separat box.

Grundigs TV har också en inspelningsfunktion via USB och känns väldigt enkel att använda tack vare ett snyggt och överskådligt menysystem. Någon nätportal finns inte, däremot har Grundig stoppat i inbyggd internetradio! Grundig har också satsat extra på ljudet i den här modellen, som har fått en extra bashögtalare på baksidan utöver den tunna ”ljudlimpan” i underkant. Basen bidrar till att ljudet är stort, kraftfullt och fylligt.

Bildkvalitet
Den 46 tum stora skärmen har en naturlig och behaglig bild i standardläge. Grundig utmärker sig genom att ha en mycket god bildbehandling. Bilden är knivskarp och har rent allmänt väldigt lite brus, samtidigt som den bevarar skärpan under rörelser, vilket märks tydligt i sportsändningar.

Vision 8 har en bildkvalitet som ligger ett snäpp över vad deltagarna från Sharp och Sony presterar. Den har framför allt en ännu bättre kontrast än de billiga skärmarna, med en smula rikare färger och en ljusstyrka som ger bilden en riktig intensitet. Någon utpräglad filmskärm är det däremot inte tal om – svärtan har inte särskilt hög prioritet och Vision 8 är märkbart gråare än Panasonics plasma i ett mörklagt rum. Å andra sidan har den betydligt bättre ljusstyrka och kontrast, vilket är bra att ha i ljusare omgivningar. Samtidigt är den matta skärmytan behagligt befriad från reflektioner.

Grundig har utrustat sin skärm med aktiva 3D-glasögon som säljs separat för att hålla nere priset. 3D med aktiva glasögon ger full HD-upplösning, men är som bekant inte helt problemfritt när det gäller tittarupplevelsen och framför allt resten av rummet som bör vara helt mörklagt för att undvika flimmer. Vision 8 hamnar lite efter Philips och LG när det gäller 3D-bild eftersom den har mer problem med dubbelbild (crosstalk) än de två rivalerna. Om 3D är viktigt kan det vara värt att överväga någon av rivalerna, där passiva glasögon ingår utan extra kostnad.

Slutsats
Vision 8 är en flexibel TV med bra anslutningar och hög bild- och ljudkvalitet. Grundig är en av få i den här prisklassen som har en TV med inbyggd satellitmottagare, vilket gör att Vision 8 är ett bra alternativ för parabolägare.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sony KDL-40EX720

Bättre på 2D än 3D

Denna billiga TV från Sony har en fin bild i 2D men vi är inte helt nöjda med 3D-återgivningen.

Bra färger. Ont om brus.
Begränsad kontrast. Crosstalk i 3D.

Sharp LC-40LE631E

Enkel och bra

Vi har blivit vana vid att hitta bra och billiga skärmar hos Sharp, och här är en till.

Hög allround bildkvalitet.
Saknar 3D.

LG 42LW550W

Billig och behaglig 3D

Letar du efter en bra och billig 3D-skärm? LG har svaret med sin Cinema 3D-modell.

Mycket bra 3D-kvalitet. Bra färgåtergivning. Goda inställningar.
Plastramen orsakar en del reflektioner.

Philips 42PDL7906T

Vitklädd design-TV

Philips nya 42-tummare flirtar med designintresserade.

Läckert utseende.
Svärtan hade kunnat vara bättre.

Panasonic TX-P50G30

Plasma-vinnare

För dig som är mindre intresserad av 3D och som bara vill ha en stor TV med bra bild är Panasonic 50G30 ett bra val.

Naturlig bild.
Saknar 3D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.