Sammanfatning

3D för olika ändamål

De två 3D-teknikerna har sina för- och nackdelar, men den passiva tekniken måste sägas fungera förvånansvärt väl.
forfatter

Panasonics plasma har en överlägsen 2D-bildkvalitet, men vi är frestade att säga det är oavgjort mellan de båda i 3D. Testdeltagarna har nämligen sina styrkor och svagheter. Den största fördelen med LG:s Cinema 3D-skärm är inte priset, utan snarare att de passiva glasögonen ger ett bättre ljusutbyte, på samma gång som de känns snällare mot ögonen än LED-skärmar med aktiva glasögon. Med passiva glasögon slipper man nämligen problem som beror på de hastigt blinkande slutarna som kan uppfattas som obehagliga för somliga, och som fungerar dåligt i belysta rum.

Fördelen med aktiv 3D är den högre bildskärpan, vilket syns extra tydligt om man sitter nära skärmen. Panasonics plasma-TV har också en bättre djupkänsla än vi har sett hos LED-konkurrenterna med aktiva glasögon.

Det betyder att vi får göra två rekommendationer. Om du vill titta på 3D under olika ljusförhållanden och vill kunna titta i flera timmar utan att behöva bekymra dig om att få ont i ögonen (till exempel om du spelar mycket dataspel) rekommenderar vi den passiva LG-skärmen, som dessutom kostar mindre. Om du däremot är intresserad av maximal bildkvalitet är Panasonic TX-P50GT30 det bästa alternativet vi har sett hittills i år – fast vi är naturligtvis nyfikna på var Panasonic har lyckats få till i sin nya toppmodell VT30 …

Också i detta test:

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtagaren

Panasonic hade den solklart bästa 3D-skärmen förra året. Kan TX-P50GT30 se till att Panasonic behåller sin position som högsta hönset inom 3D-underhållning?

Superb kontrast och färgåtergivning. Knivskarp 3D-bild.
Aktiva glasögon kräver dämpad belysning.

LG 47LW650

Enklaste sättet att få 3D

Tack vare markant billigare och bekvämare 3D-glasögon är 47LW650 det enklaste sättet hittills att få kul med 3D hemma.

Välutrustad. Kontrastrik och behaglig 3D-bild
Lite mindre skärpa i 3D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.