Redaktionen rekommenderar

Årets bästa 2019-2020

Folkspelaren

Panasonic-spelaren är ett givet val för alla som inte behöver analogt surroundljud.

Strålande bild på Blu-ray och DVD. Stöder BD Live. Bra pris.
Billig plastkvalitet.

Den ser nästan oansenlig ut, DMP-BD35. Men testets minsta och lättaste spelare har ändå allt de flesta behöver, och precis som hos rivalerna är Blu-ray-bildkvaliteten alldeles praktfull. Ja, nästan överväldigande. Den här spelaren saknar justeringar av bildkvaliteten men sådant behövs inte heller. Bilden är nämligen så bra att man knappt kan sitta still i soffan. Dessutom kan man titta på JPEG-bilder och HD-video som filmats  i AVCHD-format via minneskortläsaren på fronten – i full HD-kvalitet och 1920 x 1080-upplösning.

Bildkvalitet, Blu-ray
Även i detta test visar det sig att Panasonics BD-spelare får finna sig att bli brädad av Sonys när det handlar om skärpa. En direkt jämförelse mellan dem visar att Panasonics bild är två snäpp mindre skarp, men om man kopplar bort Sony-spelaren och bara tittar på BD35:s bildkvalitet så känns den precis lika skarp. Här saknas inga detaljer. Men om man tittar på smycken och andra smådetaljer så känns konturer däremot mer naturliga ut. Och man klarar sig undan med mindre rutnätsmönster med Panasonic-spelaren. Färgbalansen är dessutom mer neutral, och kontrasten är förträfflig, men jämfört med Sony-spelaren saknar svärtan lite djup. Fast bara lite.

Bildkvalitet, DVD
Panasonic-spelaren passerar mållinjen precis före Denon, och långt före Sony. Scarlett Johansson är nästan lika skarp på vanlig DVD som vi har blivit bortskämda med på Blu-ray. Med DMP-BD35 är kontrasten på DVD nästan lika bra som på Blu-ray, och svärtan är det enda område där Denon och Sony faktiskt är synbart bättre än Panasonic.

Ljudkvalitet
Den här spelaren kan man trivas med som CD-spelare. Den låter fylligare än Sony-spelaren och har kanske lite bättre sammanhållning i mellanregistret, fast för somliga kanske den fylliga basen är i mesta laget. Spelaren låter nämligen varmare än Sony-spelaren, fast utan att det låter som om den packar in ljudet i bomull, vilket man kanske kan tro när man läser att klangen är varm. Men Panasonic-spelaren har inte Denon-spelarens öppenhet, dynamik eller klangspektrum.

Sammanfattning
Att kalla Panasonic DMP-BD35 för ett fynd är kanske en överdrift. Den är ju trots allt inte gratis. Men den har allt de flesta av oss behöver, superbra bildkvalitet med både Blu-ray och DVD, fint ljud, snabba reaktioner och – praktiskt nog – beskedliga mått. Den inger dessvärre inte samma intryck av kvalitet som Denon-spelaren, för här är det metall och plast i skön (?) förening. Och somliga föredrar alltid den extra skärpan i bilden från Sonys S350 och S550. Men Panasonic-spelaren ger den vanlige kunden mer spelare för pengarna än man får på andra ställen. Måste man ha multikanalsutgångar finns alltid BD55 för en tusenlapp extra, fast den är inte bättre.

  BL209 Blu-ray spillere.indd

annons

Fakta

Panasonic DMP-BD35 HDMI 1.3, 1080p/24 BD-profil 2.0 Ethernet-kontakt Pris: 3 500 kr

Pris

3500 :-

Bästa priser

  Bättre HD-bild Bättre HD-bild
  Också i detta test:
  Sony BDP-S550
  Allt man behöver
  Om man vill utnyttja alla möjligheter som en Blu-ray-spelare kan ge så är detta rätt val.
  Denon DVD-1800BD
  Knivskarp bild, knivskarpt ljud
  Man kan ju alltid undra varför Denons spelare kostar mer när den är sämre utrustad. Svaret syns på skärmen och hörs i högtalarna.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

  Vad tycker du?

    Subscribe  
  Notify of

  Läs också

  HP-racer med sidovagn

  En extra skärm i mobilstorlek ger dig en instrumentpanel i spelen. Det är smart, men kostsamt.

  (Foto: Hoved-grej)

  Kinesisk budget-lyxteknik

  Planar-hörlurar brukar vara svindyra. Men Takstar HF 580 lyckas få in highend-tekniken i något som alla har råd med.

  (Foto: Dell)

  Dell som behöver banta

  Dell XPS 13 2-i-1 hade kunnat vara den perfekta hybriddatorn om Dell bara kunde lösa två betydande avigsidor.