Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Bättre HD-bild

Bättre HD-bild

En Blu-ray-spelare är det bästa sättet att utnyttja en HD-skärms höga bildkvalitet. Även när du tittar på vanlig DVD.
Ljud & Bild tycker
Knivskarp BD-bild. Bra bildjusteringar. Alla anslutningar. Stöder BD Live.
DVD-kvaliteten. Konstruktionskvaliteten.
Specifikationer

Sony BDP-s550
HDMI 1.3, 1080p/24
BD-profil 2.0
Ethernet-kontakt
Multikanalsutgång
Pris: 4 500 kr

Det är ingen idé att sitta och vänta på att alla TV-program ska börja sändas i HD. Du får mycket roligare med en Blu-ray-spelare, som ger dig mycket högre bildkvalitet med både Blu-ray-film och vanlig DVD. Även om DVD-filmer har en skarp och klar digitalbild på flatskärmen så får du fem gånger högre upplösning, otroligt fina färger och en knivskarp bild med det nya filmformatet Blu-ray.

Och inte nog med det. För med Blu-ray får du också mycket bättre ljudkvalitet än vad vanlig DVD har. Och tack vare interaktiva funktioner är Blu-ray-formatet ännu mer attraktivt. BD Live kallas tekniken som utökar spelarens funktionalitet så att man till exempel kan ladda ner bonusmaterial från nätet.

Förutom en knivskarp och högupplöst bild i full-HD-kvalitet (1080p) får man ett kristallklart ljud som nästan helt saknar dynamiska begränsningar. Enda förutsättningen är att filmen måste ha ett HD-ljudspår i DTS-HD eller Dolby TrueHD – och så måste man ha en modern hemmabioförstärkare som stöder HD-ljud. Läs på filmfodralet vilket ljudspår filmbolaget har lagt till. Står det DTS-HD eller Dolby TrueHD är det bara att spänna fast säkerhetsbältet!

I detta test jämför vi tre nya BD-spelare: Denon DVD-1800BD, Panasonic DMP-BD55 och Sony BDP-S550. Alla tre har en gnistrande bildkvalitet från Blu-ray, men skillnaderna är tydliga när man tittar på vanlig DVD som skalas upp till högre upplösning för att passa TV-skärmen.

Som vanligt testar vi spelarna på vår 50-tums referensplasma, Pioneer Kuro LX5090. För att få optimala testförhållanden använde vi Monster Cable M1000 HDMI-kabel till alla spelarna.

Annons

Vi testar också ljudkvaliteten på CD i stereo och provar därför de analoga ljudutgångarna, där skillnaderna ofta är stora.

Sonys och Panasonics spelare finns i andra versioner. Sony BDP-S350 är en enklare version av den testade S550 och saknar belysta knappar på fjärrkontrollen, multikanalsutgångar samt BD-profil 2.0. I Panasonics fall är det tvärtom, där är DMP-BD55 en dyrare version av den testade BD35 och har guldpläterade multikanalsutgångar.
Läs testerna av Sony BDP-S350 och Panasonic DMP-BD55 på bildochljud.se/tester

Produkter i testet

Sony BDP-S550

Allt man behöver

Om man vill utnyttja alla möjligheter som en Blu-ray-spelare kan ge så är detta rätt val.

Knivskarp BD-bild. Bra bildjusteringar. Alla anslutningar. Stöder BD Live.
DVD-kvaliteten. Konstruktionskvaliteten.

Panasonic DMP-BD35

Folkspelaren

Panasonic-spelaren är ett givet val för alla som inte behöver analogt surroundljud.

Strålande bild på Blu-ray och DVD. Stöder BD Live. Bra pris.
Billig plastkvalitet.

Denon DVD-1800BD

Knivskarp bild, knivskarpt ljud

Man kan ju alltid undra varför Denons spelare kostar mer när den är sämre utrustad. Svaret syns på skärmen och hörs i högtalarna.

Strålande bild på Blu-ray. Hög DVD-kvalitet. Ljudkvalitet av toppklass.
Långsam. Högt pris.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.