Search
Generic filters

Bättre HD-bild

Bättre HD-bild

Bättre HD-bild

En Blu-ray-spelare är det bästa sättet att utnyttja en HD-skärms höga bildkvalitet. Även när du tittar på vanlig DVD.

Ljud & Bild tycker

Knivskarp BD-bild. Bra bildjusteringar. Alla anslutningar. Stöder BD Live.
DVD-kvaliteten. Konstruktionskvaliteten.
Sony BDP-s550
HDMI 1.3, 1080p/24
BD-profil 2.0
Ethernet-kontakt
Multikanalsutgång
Pris: 4 500 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 4500 kr

Det är ingen idé att sitta och vänta på att alla TV-program ska börja sändas i HD. Du får mycket roligare med en Blu-ray-spelare, som ger dig mycket högre bildkvalitet med både Blu-ray-film och vanlig DVD. Även om DVD-filmer har en skarp och klar digitalbild på flatskärmen så får du fem gånger högre upplösning, otroligt fina färger och en knivskarp bild med det nya filmformatet Blu-ray.

Och inte nog med det. För med Blu-ray får du också mycket bättre ljudkvalitet än vad vanlig DVD har. Och tack vare interaktiva funktioner är Blu-ray-formatet ännu mer attraktivt. BD Live kallas tekniken som utökar spelarens funktionalitet så att man till exempel kan ladda ner bonusmaterial från nätet.

Förutom en knivskarp och högupplöst bild i full-HD-kvalitet (1080p) får man ett kristallklart ljud som nästan helt saknar dynamiska begränsningar. Enda förutsättningen är att filmen måste ha ett HD-ljudspår i DTS-HD eller Dolby TrueHD – och så måste man ha en modern hemmabioförstärkare som stöder HD-ljud. Läs på filmfodralet vilket ljudspår filmbolaget har lagt till. Står det DTS-HD eller Dolby TrueHD är det bara att spänna fast säkerhetsbältet!

I detta test jämför vi tre nya BD-spelare: Denon DVD-1800BD, Panasonic DMP-BD55 och Sony BDP-S550. Alla tre har en gnistrande bildkvalitet från Blu-ray, men skillnaderna är tydliga när man tittar på vanlig DVD som skalas upp till högre upplösning för att passa TV-skärmen.

Som vanligt testar vi spelarna på vår 50-tums referensplasma, Pioneer Kuro LX5090. För att få optimala testförhållanden använde vi Monster Cable M1000 HDMI-kabel till alla spelarna.

Vi testar också ljudkvaliteten på CD i stereo och provar därför de analoga ljudutgångarna, där skillnaderna ofta är stora.

Sonys och Panasonics spelare finns i andra versioner. Sony BDP-S350 är en enklare version av den testade S550 och saknar belysta knappar på fjärrkontrollen, multikanalsutgångar samt BD-profil 2.0. I Panasonics fall är det tvärtom, där är DMP-BD55 en dyrare version av den testade BD35 och har guldpläterade multikanalsutgångar.
Läs testerna av Sony BDP-S350 och Panasonic DMP-BD55 på bildochljud.se/tester

annons
annons

Produkter i testet

Panasonic DMP-BD35

Pris: 3500 kr Annons
Strålande bild på Blu-ray och DVD. Stöder BD Live. Bra pris.
Billig plastkvalitet.

Denon DVD-1800BD

Pris: 4500 kr Annons
Strålande bild på Blu-ray. Hög DVD-kvalitet. Ljudkvalitet av toppklass.
Långsam. Högt pris.

Sony BDP-S550

Pris: 4500 kr Annons
Knivskarp BD-bild. Bra bildjusteringar. Alla anslutningar. Stöder BD Live.
DVD-kvaliteten. Konstruktionskvaliteten.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Bättre HD-bild

   data-srcset

  En helt snurrig Samsung-TV

  En motorstyrd TV-skärm som kan vändas upp och ner med en knapptryckning! Har Samsung blivit alldeles tokiga eller är The Sero helt enkelt en av årets coolaste TV-apparater?

   data-srcset

  Hela nöjet för halva priset

  Samsungs nya QLED-TV Q80T har massor av funktioner, suverän bildkvalitet och en förnuftig prislapp. Kan detta vara Samsungs bästa TV-köp i år?

  Sony 85XH9505 85

  Fantastisk bild i 85 tum

  Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!

  Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

  Biokänsla med storskärm: Två 2019-klipp

  Nu går det att spara mycket på TV-modeller från 2019. De stora skärmarna i highend-klassen är extra intressanta. Vi jämför QLED med OLED.

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.