Search
Generic filters

Panasonic TX-L47ET60Y

 itemprop
Panasonic TX-L47ET60Y

Mycket Bättre

Panasonic satsar stenhårt på LCD i år – och de börjar bra med plånboksvänliga TX-L47ET60Y!

Mycket bra färgåtergivning Snyggt menysystem
Tunt ljud
Bästa priser

Hos Panasonic har plasmatekniken alltid stått högst i kurs, men parallellt med detta har de även vidareutvecklat sina LCD-skärmar. Det syns särskilt tydligt på årets modeller som fått en rejäl ansiktslyftning på såväl exteriören som interiören. Första LCD-modellen vi testar kommer från ET60-serien, som ligger under de dyrare DT60 och WT60 i rangordning. Skillnaden är främst något enklare bildpaneler, samt avsaknad av inbyggd videokamera vilket påverkar vissa av smartfinesserna.

Användning och finesser
L47ET60 har rent utrustningsmässigt mycket gemensamt med plasmaskärmen P50ST60. Fjärrkontrollen, anslutningarna och menysystemet är nästan precis likadant. Nya Home Screen-startskärmen kan även här skräddarsys med allt man vill se. Till exempel kan man placera en genväg till Netflix-appen direkt på startskärmen. L47ET60 stöder också Skype, men kräver precis som P50ST60 att man kompletterar med videokamera som är extrautrustning.

Bildkvalitet
Panasonic har i alla år hävdat att plasma har en bildkvalitet som är överlägsen LCD, men det har inte hindrat dem från att fortsätta utveckla sina LCD-skärmar. L47ET60 har en så kallad IPS-LCD-panel (In-Plane Switching) som ger en bredare synvinkel än vanliga LCD-skärmar. Det märks genom att man kan sitta längre ut mot sidan och titta på skärmen utan att färgerna blir urlakade och matta – ungefär som man kan göra med en tvättäkta plasmaskärm.

L47ET60 har precis som sin plasmakusin en väldigt rik och balanserad färgåtergivning och vi misstänker att många traditionella plasmaälskare kommer att föredra Panasonics version av LCD före konkurrenternas: färgerna är oerhört neutrala, utan påfallande färgstick när vi ställer in det äkta filmläget. L47ET60 kan visserligen inte riktigt mäta sig med svärtan i LG:s mer kostsamma 860-serie, inte heller är den lika knivskarp och brusfri som Samsungs 8000-serie. Fast med tanke på priset måste Panasonicen ändå betraktas som riktigt bra.

Ljudkvalitet
Panasonic-skärmen har ett klart och öppet ljud som fungerar bra med röster men till film och musik kan det bli lite tunt i längden, och det finns inte lika mycket tryck som i LG:s och Samsungs skärmar.

Slutsats
TX-L47ET60 gör ett märkbart kliv framåt jämfört med fjolårets Panasonic-modeller både när det gäller design, bildkvalitet och användarvänlighet. Om 47-tumsmodellen vi testar här är för liten så finns det även en 55-tumsversion som kostar 18 000 kronor.

annons

Fakta

 • 47-tums LED-LCD, 1920 x 1080
 • CI+, DVB-T2/C
 • 4 HDMI in
 • Optisk ljudutgång

Pris

12000 :-

Bästa priser

   data-srcset
  5 Smarta TV-apparater, 47–55 tum Större, smartare och bättre
  Också i detta test:
   data-srcset
  Philips 55PFL6008S/12
  Välutrustad
  Förr i tiden var man tvungen att betala ett högt pris för kombinationen snygg design och bra bild. Så är det inte med Philips nya mellanklassmodell.
   data-srcset
  Samsung UE55F8005
  Samsungs nya F8005-serie har mycket att leva upp till – den tar över stafettpinnen efter en av marknadens allra mest populära TV-apparater.
   data-srcset
  LG 55LA860W
  55LA860W är en lättskött TV med de rätta finesserna och testets tveklöst smartaste fjärrkontroll.
   data-srcset
  Panasonic TX-P50ST60Y
  Biochefen
  P50ST60 kan mycket väl vara en av de sista plasmaskärmarna någonsin från Panasonic. Det tycker vi är lite synd, för i år är de smartare och mer användarvänliga än någonsin.
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Panasonic TX-L47ET60Y

  Sony 85XH9505 85

  Fantastisk bild i 85 tum

  Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!

  Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

  Biokänsla med storskärm: Två 2019-klipp

  Nu går det att spara mycket på TV-modeller från 2019. De stora skärmarna i highend-klassen är extra intressanta. Vi jämför QLED med OLED.

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har ljud från Onkyo

  TCL 65EC785 är en välutrustad 4K-TV med HDR, Android Smart TV och inbyggd Onkyo-soundbar till ett bra pris. Men räcker det för att klå konkurrenterna?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG:s nya LCD-skärm mäta sig med OLED?

  LG är mest kända för sina OLED-skärmar med glittrande färger och stark kontrast. Därför är det lätt att glömma bort att de har flera utmärkta LCD-TV-apparater också ...

   data-srcset

  Stortest: Samsung QLED 4K TV

  Vilken Samsung-TV är det bästa köpet? Vi testar oss igenom djungeln av QLED-skärmar!

   data-srcset

  OLED med dolda talanger

  Sonys nya OLED-TV kan skryta med otroligt fin bildkvalitet, men det bästa av allt är ljudet ...

  Prova  LB+ i 3 veckor
  3 VECKOR FÖR 3 KR
  Tillgång till alla tester och nyheter
  PROVA LB+
  Ingen bindningstid
  Stäng
  Scroll to Top