TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Harman/Kardon AVR 365

Billigt kraftverk

Harma/Kardon ställer upp med testets billigaste receiver. AVR 365 är ett renodlat hemmabiokraftverk, utan särskilda extrafunktioner.

forfatter
Publicerad 2011-11-11 - 05:16
L&B tycker
Kraft och bas. I stort sett lättanvänd. Bra pris.
Saknar lite upplösning. Saknar Pre Out.
Specifikationer
 • 7 x 100 watt (8 ohm)
 • 3D och ljudretur
 • HDMI: 6 in, 1 ut
 • EzSet/EQ-kalibrering
 • Streaming och internetradio
 • iPod-docka med AirPlay som tillbehör

Harman/Kardon har alltid haft muskler. AVR 365 är inget undantag, för trots lägst pris av alla i testet har den lika mycket kraft i hemmabion som den dyraste konkurrenten.

H/K har givit sin receiver både nätverksstreaming via DLNA och internetradio. Vill du koppla in en iPhone finns dockan The Bridge IIIP som extrautrustning för en tusenlapp och den har dessutom AirPlay. Vi rekommenderar alltså att man köper den.

Eftersom AVR 365 är tämligen okomplicerad går själva installationen enkelt. Högtalarkalibreringen är testets snabbaste, men verkar också lite mer oexakt än de övriga. Vi var tvungna att gå in och finjustera avstånd, ljudnivå och delningsfrekvens för hand efteråt. Den goda nyheten är att det är enkelt att göra tack vare det överskådliga menysystemet.

Irritationsmomentet med H/K:s receiver är att den är förinställd på sitt eget ljudläge Logic7, vilket ljudspår den än tar emot. Även en stereokälla trycks ut i alla kanaler, så man måste gå in och ändra till stereo manuellt. Likadant med Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio, man måste knappa sig in och tala om för receivern att man vill lyssna på den rena signalen, utan inblandning av Logic7, hur fantastiskt H/K än tycker det är.

Vi påpekar också att direkt val av signalkälla inte finns på själva apparaten, så tappa inte bort fjärrkontrollen. Då måste du stega fram och tillbaka med piltangenter. AVR 365 är dessutom den enda testdeltagaren som saknar förförstärkarutgångar (Pre Out) så det går inte att bygga ut med lösa slutsteg.

Ljudkvalitet
H/K-receivern ligger inte efter de övriga när det gäller muskelkraft. Skottlossningen i början av ”The Dark Knight” smäller till ordentligt, utan att det är för skarpt i öronen. Klangen är nämligen nedtonad längst upp, vilket gör att man kan spela på en rejäl volym utan att plågas av ett vasst ljud. Detta är naturligtvis även en fördel när man ska bjuda in till raveparty!

Vi tycker dock att AVR 365 är lite väl saftig och rund i basen, som är lite mer festlig än helt korrekt. Vi tvivlar däremot inte på att det är många som uppskattar det. Men det går inte att bortse från att upplösningen hos Onkyo och Yamaha, och framför allt Anthem, saknas. Det innebär att AVR 365 passar mindre bra till akustisk och nedtonad musik. På många sätt och vis är den raka motsatsen till Denon AVR-3312. Om Denon är vattenkammad och prydlig har H/K på sig skinnväst och nitbälte. Många föredrar nog det senare i hemmabion.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Sammanfattning

Sammanfattning Funktion möter kvalitet

En receiver med god funktionalitet i kombination med ljudkvalitet och kraft nog för att driva även tungdrivna högtalare, det går faktiskt att köpa om man har 10 000 kronor i plånboken.

Onkyo TX-NR809

Full kontroll

Med kraft och elegans håller Onkyos receiver högtalarna i ett järngrepp, samtidigt som den rymmer flera fina funktioner.

Mycket bra ljud. Gott om kraft. Nätverksstreaming.
Saknar direktknappar på fjärrkontroll.

Anthem MRX 300

Intar ljudtronen

Den som inte bryr sig om allsköns finesser, utan bara är ute efter en hemmabioreceiver som låter kungligt, ska läsa det här.

Vackert ljud. Extremt exakt rumskorrektion.
Ingen nätverkskoppling.

Yamaha RX-A2010

Varm klang i alla kanaler

Yamahas receiver har en varm och fyllig klangkaraktär som fungerar fint med både film och musik. Här finns det gott om kraft – och funktioner.

Varm, fin klang. Bra app till iPhone. Streaming. 9 kanaler.
Saknar lite attack. Inte AirPlay.

Pioneer VSX-2021

Välutrustad kraftkarl

Välutrustade VSX-2021 har massor av inställningar och är en potent historia. Se bara till att du inte rattar bort dig!

Kraft och detaljer. Funktioner och skötsel. Streaming och AirPlay.
Saknar lite finess.

Denon AVR-3312

Snyggt och behärskat

Denons välutrustade receiver har separat strömförsörjning till frontkanalerna för att ha bättre resurser. Ändå tycker vi att den är väl behärskad och försiktig.

Gör få fel. Användarvänlig. Många funktioner.
Gör inte mycket väsen av sig.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend