Search
Generic filters

: Dell XPS 13

Inte illa

Dell är mer kända för effektiva leveranser än bra datorer, men den praktiska ultrabooken XPS 13 är inte dum alls.

Ljud & Bild tycker

Kanske testets bästa tangentbord. Robust och praktisk design och massor av lagringsplats.
Prestanda är lite för slappa och skärmupplösningen hade kunnat vara bättre. Saknar SD-kortläsare. Inte fullt så prisvärd.
 • Intel Core i7 2 GHz, 8 GB RAM, 512 GB SSD, USB (2 x 3.0), Mini Display, 720p-kamera, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • 13,3-tums LED-skärm, 1920 x 1080 pixlar, touch
 • 6-cells litiumjon-batteri
 • 18 x 316 x 205 mm/1,37 kg
 • Pris: 15 500 kr
 • dell.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 15500 kr

Om Dell XPS 13 hade varit en chokladbit så skulle det varit en Ritter Sport: kvadratisk, praktisk, bra! Precis som innanmätet och den yttre designen är nämligen resten av utrustningen bra och praktisk utan att vara prålig. Tangentbordet är läckert, med stora knappar som sitter på bra avstånd från varandra, vilket gör dem enklare att pricka, och slaglängden är också lysande.

På samma sätt är skärmen snygg, fast med 1920 x 1080 pixlar är den långtifrån testets mest högupplösta. Men det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem för Dell XPS 13. Skärmen är i gengäld mycket ljusstark, skärmbilden är tillräckligt skarp för Blu-ray-film, och så har den naturligtvis touch-funktionalitet. Och man kan ju fråga sig om man egentligen behöver 3200 x 1800-upplösning på en 13,3-tums skärm.

Under alla omständigheter uppskattar vi att Dell har försett XPS 13 med en SSD-disk på hela 512 gigabyte. Då finns det gott om lagringsutrymme och det gör inte så mycket att datorn inte har någon ingång för SD-kort.

Med resultaten 2480 och 5168 (single-core respektive multi-core) i vårt Geekbench 3-prestandatest är XPS 13 definitivt inte den snabbaste maskinen i startfältet, men å andra sidan tycker vi inte att hastigheten påverkar användarkänslan negativt. Det hade ju varit under all kritik nu när datorn faktiskt är utrustad med både Intel Core i7-processor och 8 GB RAM-minne.

Sammantaget är Dell XPS en rejäl produkt rakt igenom. Frågan är bara om man kan hitta något ännu bättre för sina pengar om man köper någon annan. Tangentbordet är strålande, skärmen är godkänd och prestanda kan man absolut leva med – men för de här pengarna finns det andra datorer där ute som trots allt gör det ännu bättre.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Lenovo Yoga 2 Pro - Stark och flexibel
  Lenovo Yoga 2 Pro är en vinnare med superskarp skärm och toppenprestanda.
  ASUS Zenbook UX301LA - Fartdåre
  AUS Zenbook döljer enorma muskler bakom sitt slanka och lätta yttre.
  Samsung ATIV Book 9 Plus QHD+ NP940X3GI - Windows-bärbar för hipsters
  Samsung ATIV Book 9 Plus är en av de grymmaste ultrabook-datorerna vi har testat. Och den bevisar att bärbara Windows-datorer också kan vara sexiga!
  Apple MacBook Air 13 - Föråldrad skärm
  En toppkonfigurerad MacBook Air är ett riktigt kraftverk, men nu får Apple allt se till att släppa en Air-modell med bättre skärm!

  Läs också

  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.
  Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
  Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel

  Arlo Audio Doorbell

  Riktpris: 1000 kr Pling-plong!

  Logitech StreamCam

  Riktpris: 1700 kr För jobb hemifrån och videodrömmar
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.