: Sony Walkman A845

Trådsmal kvalitet

Även om Sony Ericsson vräker ut mobiltelefoner med avancerade musikfunktioner så fortsätter moderföretaget med sina Walkman-musikspelare.

Ljud & Bild tycker

Mycket bra ljud. Mycket bra skärm.
Aningen svag radio.
3-tums skärm
75 g
Radio 16 GB
Pris: 2 000 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2000 kr

Den här modellen är bara 7 mm tunn, och det är verkligen inte mycket. Det syns kanske inte på bilden, men skärmen är faktiskt på 2,8 tum. Och inte nog med det, den är en OLED-skärm. Vi kan slå fast med en gång att det handlar om hög kvalitet.

Bra grejor
Skärmen är ingen pekskärm. Det skulle man kanske kunna tro är en nackdel i dessa dagar, men så är det faktiskt inte. Skärmen är så genomtänkt och enkel att manövrera runt i att du inte saknar touch-känslan över huvud taget. Det är däremot ljudet och ljudförbättringen som gör detta till en extremt bra spelare. Sony använder sig av ytterst avancerad teknik för att få tillbaka dynamiken i platta och livlösa MP3-filer. Och det lyckas faktiskt. Spelaren höjer kvaliteten på en del inte alltför imponerande filer. Det gillar vi. Clear Bass-funktionen gör faktiskt ett bra jobb med att lyfta något som inte brukar fungera särskilt väl.
Det ingår hörlurar av synnerligen hög kvalitet. Spelaren har dessutom aktiv brusreducering, vilket också bidrar till att höja kvalitetsintrycket.
Man skulle kanske kunna tro att en sådan liten skärm inte passar till video. Men OLED-skärmen är så bra att det ändå fungerar riktigt bra. Bilden är ren och klar, men vi skulle ändå inte rekommendera att man försöker titta på en hel film med den. En kortare episod av en TV-serie går däremot utmärkt.
Walkman A845 har radio också, men vi är inte helt nöjda med mottagningen, och det är en smula överraskande. Radio är trots allt något som Sony borde kunna ut i fingerspetsarna.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Creative Zen X-Fi2 - Bra ljud i litet format
  Creative är ett av märkena som funnits längst i branschen. De ligger kanske inte lika långt framme i media som de gjorde för bara ett par år sedan, men det betyder inte att de inte fortfarande gör utmärkta produkter.
  HTC Desire - En ren njutning
  Här är testets fjärde operativsystem, Android. HTC Desire har mycket gemensamt med Googles Nexus One, men är betydligt bättre på många områden.
  Nokia X6 - Inte riktigt imponerande
  Detta ska vara Nokias flaggskepp i underhållningssegmentet. Det innebär att vi ställer riktigt höga krav, men X6 lyckas inte riktigt leva upp till dem.
  HTC HD Mini - En liten bjässe
  Här är det touch som gäller. Även om HTC:s mobil heter ”Mini” så är den inte så vansinnigt liten. Det kör faktiskt Windows, vilket inte är så vanligt nu för tiden.
  Sony Ericsson Hazel - Grön och kraftfull
  Detta är en av telefonerna som märkligt nog inte har någon pekskärm. Men det hindrar den inte från att vara ett litet kraftpaket, och som bonus ingår den i Sony Ericssons miljösatsning.

  Läs också

  Xperia 5 II är inte bara lika bra som Xperia 1 II, den är flera fall bättre!
  Sony A85 är en genomgående utmärkt OLED-TV med snygg bild och osynligt men tydligt ljud.
  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.