: iPod Touch 3G

iPod Touch 3G

Ljud & Bild tycker

Mycket bra ljudkvalitet. Bra batteritid. Wi-Fi och Bluetooth. Suverän användning.
Behöver bättre hörlurar. Vi väntar fortfarande på kamera.
8, 32 eller 64 GB minne
3,5-tums skärm
30 timmars batteritid med musik, 6 med video
8 GB: 1 995 kr
32 GB: 3 095 kr
64 GB: 4 195 kr

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1995 kr

Egentligen är det inte så konstigt att Apple har stoppat in en ny grafikmotor i sin senaste version av Touch. En stor del av alla nätbutiken App Stores 85 000 program för iPhone och iPod Touch är spel. Stora titlar som Fast & Furious, FIFA 10, Doom, Modern Combat, Need for Speed och Sims 3 är några av alla program som går att ladda ner för 40–50 kronor. För att inte tala om alla gratisspel och många andra program som enkelt kan installeras på iPod Touch. Många av spelen kan spelas av flera Touch-användare samtidigt om de kopplar ihop sig trådlöst. Av den anledningen har Apple uppgraderat Touch med en ny Open GL ES v2.0-grafikmotor som ger högre prestanda med spel. I övrigt är det mesta sig likt – vilket är bra, för Touch är fortfarande den bästa MP3-spelaren som finns där ute. Skärmen är samma tryckkänsliga 3,5-tums LCD-skärm och Touch har naturligtvis trådlös Wi-Fi och Bluetooth inbyggt. Den är kort sagt nästan som en iPhone man inte kan ringa med. De två större storlekarna (32 och 64 GB) levereras med Apples öronsnäckor med mikrofon och handsfree.
Gaming
Som spelmaskin betraktad är Touch ypperlig. Real Racing, Top Gun, Real Fotball 09 och Modern Combat är verkligen kungligt bra på Touch – som är mycket mindre och lättare än PSP (och även PSP GO) och fullständigt överlägsen en GameBoy både när det gäller grafik och prestanda. Så fort man vant sig vid att spela med pekskärmen och att vrida och vända spelaren för att styra exempelvis bilar, är spelupplevelsen minst lika bra som med PSP. Spelflytet hackar eller stannar aldrig och spelen laddas tämligen mycket snabbare än i förra generationen Touch. Tredje generationen är rent allmänt markant förbättrad.
Ljudkvalitet
Musikspelningen är precis som tidigare klassledande i all sin användarvänlighet och i överskådligheten av mediefiler. Touch stöder också röststyrning via mikrofonen på hörlurssladden (gäller ej 8 GB-versionen). Man måste prata sakta och tydligt, går det för fort händer ingenting. Man får räkna med lite tillvänjning innan röststyrningen går smärtfritt. Ljudkvaliteten behöver man dock inte vänja sig vid. Touch låter superbra, friskt och potent även med Apples medelmåttiga hörlurar. Med bättre öronsnäckor släpps potentialen fri och eftersom Touch kan spela allt från komprimerade ljudfiler som MP3 och AAC till okomprimerad Apple Lossless, AIFF och WAV, finns potentialen där för seriös ljudkvalitet med fina hörlurar. Och med 64 GB minne kan man välja om man vill ha 14 000 låtar i komprimerad AAC-kvalitet, 100 CD-album i okomprimerat format eller en blandning av filer helt efter den personliga smaken.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Xperia 5 II är inte bara lika bra som Xperia 1 II, den är flera fall bättre!
  Sony A85 är en genomgående utmärkt OLED-TV med snygg bild och osynligt men tydligt ljud.
  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  TAG Heuer Connected

  Riktpris: 21000 kr Smartklocka i lyxklassen

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.