TEST: Samsung Galaxy SmartTag

Sök och du skall finna!

Samsung Galaxy SmartTag är ett liten Bluetooth-bricka som håller reda på dina saker.
Karakter
Samsung Galaxy SmartTag
Ljud & Bild tycker
Automatisk installation kompletterad av viktiga spårningsfunktioner. Enkel att använda och kan även användas för att styra det smarta hemmet.
Fungerar bara med Galaxy-enheter.
Specifikationer
  • Trådlöst: Bluetooth LE 5.0
  • Stöder: SmartThings Find, Samsung Galaxy
  • Mått/vikt: 23,5 x 23,5 x 9,9 mm/13 g
  • Batteri: Utbytbart CR2032
  • Tålighet: IP53
  • Webb: samsung.com/se
Annons
Annons
forfatter

Känner du igen den där känslan av att aldrig hitta dina nycklar eller plånbok? Brukar din hund springa bort och inte dyka upp igen förrän efter flera dagar? Tillhör du typen som blir nervös när du checkar in bagaget på flygplatsen eftersom du är rädd att du aldrig får se det igen? Då är Samsung Galaxy SmartTag något för dig.

I korta ordalag handlar det om en liten bricka som till exempel kan sättas fast på resväskan, i hundens halsband eller i nyckelringen. Chipet innehåller ett litet Bluetooth LE-chip som skickar en signal som kan plockas upp av Galaxy-enheter i närheten.

Fler äss i rockärmen

Med hjälp av Samsungs SmartThings-app och den så kallade SmartThings Find-funktionen kan man använda sin Galaxy-mobil för att alltid hålla koll på var en specifik SmartTag finns. Och då är det slut med att inte kunna hitta nycklarna på morgonen.

Samsung Galaxy SmartTag
Med två snabba tryckningar på knappen hittar man enkelt sin försvinna Galaxy-mobil. Knappen kan också ställas in för att aktivera automatiseringar via SmartThings-appen. (Foto: Samsung)

Även om en SmartTag befinner sig utanför mobilens räckvidd så kan den lokaliseras genom SmartThings Find, eftersom alla Galaxy-enheter som har varit i närheten av brickan skickar data till spårningssystemet. Det är riktigt smart!

Spårningen fungerar för övrigt även åt andra hållet, så en SmartTag hittar hur enkelt som helst en ansluten Galaxy-mobil med två tryckningar på knappen på brickan.

Annons

Sist men inte minst kan Galaxy SmartTag också användas för att starta två förprogrammerade automatiseringar i SmartThings-appen. Till exempel kan man med en kort tryckning på brickans knapp välja att aktivera ett larmsystem, och en längre tryckning kan ställas in så att alla lampor i huset tänds.

Läs också
Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple och Samsung har var sitt ekosystem för smarta hem. Här är en översikt.

Installation och användning

I verkligheten fungerar den smarta lilla brickan precis så bra som Samsung lovar. Man behöver bara starta SmartThings-appen i mobilen så känns brickan igen och ställs in automatiskt. Enklare kan det inte bli.

Samsung Galaxy SmartTag fungerar faktiskt precis som Tile Pro, fast man får ingen historik över var brickan har befunnit sig. Man får inte heller någon varningssignal om man håller på att glömma sina nycklar. Detta är dock funktioner som kostar pengar med Tile, medan man måste utgå från att liknande tjänster blir gratis om de läggs till i SmartThings-appen längre fram.

Det finns också få liknande produkter, inklusive Tile, som på samma sätt som SmartTag kan användas för att fjärrstyra olika Smart Home-funktioner.

Samsung Galaxy SmartTag
Om du inte är Samsung-användare får du leta efter en annan lösning. SmartTag fungerar bara med Samsung Galaxy-enheter. (Foto: Samsung)

Galaxy SmartTag: Slutsats

Samsung Galaxy SmartTag är en genial liten pryl som du nästan inte kan leva utan om du redan befinner dig i Samsungs ekosystem. Det är också den största nackdelen. SmartTag fungerar bara med Galaxy-enheter och SmartThings-appen, så om du är en iPhone-användare eller till och med har en Android-mobil från någon annan tillverkare än Samsung, så får du leta efter en annan lösning för att hålla koll på dina nycklar.

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

5 / 5. Antal röster: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Senaste läckan avslöjar nästan allt.
Finns i sex olika färger.
Den bästa kameran vi har testat har kommit i en mer kompakt version, till ett lägre pris.
Tangents lilla trådlösa förstärkare är perfekt till en liten nybörjarstereo i hobbyrummet eller barnrummet.
Ska du ha hifi i studentrummet eller ett par fina högtalare på skrivbordet så kommer du långt för lite pengar med de här.
2021 års Mercedes S-klass är full av innovativa och lysxiga lösningar för både ögon och öron. Vi har tillbringat ett par dagar bakom ratten för att se och höra vad nykomlingen har att erbjuda!
Focal har överträffat vad vi trodde var möjligt från slutna hörlurar i den här prisklassen.
JBL Live Pro+ är kompletta, med aktiv brusreducering. Och även om de är medelmåttiga direkt ur kartongen så räddas de av en sagolik EQ i appen. Alltså kan ljudet ändå bli klassledande!
Xiaomi Mi 11 är den första mobilen med Qualcomms nya Snapdragon 888-processor. Det är den du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.
Oavsett om du får resa bort i påsk eller måste hålla dig hemma i grannskapet så blir allt bättre med en av de här bärbara högtalarna.
Citroën har lyckats elektrifiera C4 utan att gå i fällan, ë-C4 Shine är en helt annorlunda upplevelse.
Electrocompaniet har uppdaterat sitt phonosteg, men ändringarna är subtila.
Samsung Galaxy SmartTag är ett liten Bluetooth-bricka som håller reda på dina saker.
Du förtjänar det bästa ljudet terrassen i påsk. Du måste helt enkelt ha ett par utomhushögtalare