: Dell Inspiron 2350

Diskret och allsidig arbetshäst

Snabb processor och läcker pekskärm till rimligt pris. Hos Dell får du allt på en gång.
08 2015Dell Inspiron 2350
Ljud & Bild tycker
Stor, läcker 10-punkters pekskärm för 12 000 kronor! Snabb CPU och massor av RAM gör Dell till ett bra köp.
Grafikprestanda är inte imponerande och andra konkurrenter har bättre ljud och bild.
Specifikationer
  • Skärm: 23,8-tums 10-punkters multi-touch, Full-HD (1920 x 1080)
  • CPU: 2,4 GHz Intel Core i7 4710MQ (4 kärnor, 8 trådar)
  • Grafik: AMD Radeon HD8690A, 2GB
  • Internminne: 12 GB
  • Hårddisk: 1 TB
  • Operativsystem: Windows 8.1
  • Mått: 56,9 x 41,9 x 24,1 cm, 8,6 kg
  • Övrigt: Integrerad HD-webbkamera, wifi, Bluetooth, ethernet, 4 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, hörlursuttag, mikrofoningång, kortläsare, HDMI in/ut
Annons
Annons
forfatter

Dell Inspiron 2350 står lika bra på hemkontoret som i studentlyan. Designen är diskret och utstrålar kompetens. Ett litet blått ”Intel Core i7”-märke är det närmaste prålighet man kommer.

Dell har testets tunnaste skärm på bara en dryg centimeter. Även om den känns tjockare för ögat än hos Lenovo och Apple, som båda är syltunna ut mot kanterna men tjockare på mitten. Själva datorn är gömd i den slanka metallfoten. Det gör det enkelt att komma åt kontakter och portar, varav de oftast använda sitter på sidorna av foten.

USB-portar finns det inte färre än sex stycken av. Inspiron 2350 har inget optiskt drivverk, men det finns en HDMI-ingång och -utgång så att man kan koppla in Blu-ray-spelare eller TV-box. Man kan naturligtvis koppla in en extern optisk läsare via USB.

Processorn är en Intel i7-4010MQ på 2,4 GHz och det finns hela 12 GB att vältra sig i. Hårddisken är en 1 TB fysisk disk och 32 GB flash-minne för att få fart på uppstarten och inläsning av program. Precis som hos Apple och MSi har skärmen Full-HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar).

 

Annons

Läcker och snabb pekskärm

Skärmen är 10-punkters pekkänslig och reagerar raskt på både tryckningar och gester. Det är lätt att zooma in och ut på webbsidor med en handrörelse.

Tangentbordet är platt och tar lika mycket plats som själva knapparna. Det finns däremot ett separat numeriskt tangentbord. Det bästa man kan säga om musen är att den knappast har bidragit nämnvärt till priset.

Om skrivande eller grafiskt arbete utgör en väsentlig del av vardagen så lönar det sig att lägga till 1 000–1 500 kronor på priset för ett bra tangentbord och en precisionsmus. Detta är dock ingen speciell brist hos Dell utan gäller för samtliga testdeltagare, som ju är avsedda att stå och se bra ut i ett allrum.

Skärmen har en snygg bild, utan att vara enastående. Både Apple och Lenovo har bättre bild, fast kostar något mer. Med tanke på att Dell Inspiron 2350 är testet näst billigaste dator och att den har en 23-tums pekskärm så finns det inget att klaga på.

Three Dell Inspiron 23 (2350) All-in-One Touch desktop computers with wireless keyboard and mouse in a row, showing progression of articulating stand. Two keyboard/mouse models are available in layers. Default is Tangerine (KM714), optional second layer is Merlot (KM632).
Three Dell Inspiron 23 (2350) All-in-One Touch desktop computers with wireless keyboard and mouse in a row, showing progression of articulating stand. Two keyboard/mouse models are available in layers. Default is Tangerine (KM714), optional second layer is Merlot (KM632).

 

Annons

Prestanda

Processorn är en Intel Core i7-4710MQ på 2,4 GHz med fyra kärnor och åtta trådar. I ren beräkningskraft är den testets snabbaste. I Geekbench 3 får den 2851 respektive 11324 poäng (singlecore och multicore). Som jämförelse kommer det faktiskt nära den rasande snabba Asus G751 i vårt test av speldatorer. Det som är den stora skillnaden är grafikprestanda. Där kommer i Inspiron i mål flera hästlängder efter MSi och Lenovo. I 3DMark 11-testet får den 2021 poäng och i Cinebench R15-testet klarar den av 39,99 fps. Browsermark-testet klaras av elegant med 5687.

 

Slutsats

Med en prislapp på 12 000 kronor är Dell Inspiron 2350 ett riktigt bra köp. Pekskärmen ger nya möjligheter och mätt i ren processorstyrka är detta faktiskt en riktigt snabb dator. Spel är inte dess starkaste sida, men som allrounddator till studier och hemarbete är den svårslagen.

Benchmark:
GeekBench 3: 11 324 (multi), 2 851 (single)
Browsermark: 5 687
3DMark 11: 2 021
CineBench R15: 39,99 fps
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Också i detta test:

Apple iMac 21,5 tum

Genomtänkt in i minsta detalj

Apple är världsmästare på att bygga läckra prylar med suverän byggkvalitet.

Välgjord design inifrån och ut. Allt är läckert och gränssnittet är smidigast på marknaden. Skärmen och ljudet är i topp.
Du får mer muskler för pengarna hos konkurrenterna, som dessutom har antingen pekskärm eller gamer-grafik.

Lenovo A740 i7 QHD

Skrivbordsbiografen

Enorm skärm med fantastiska färger. Och i priset ingår till och med en utmärkt PC.

DVD-läsare och monsterstor pekskärm med testets bästa upplösning och supersnygg bild gör Lenovo till en perfekt skrivbordsbio.
Dyraste datorn. Dualcore-processorn hänger inte med i tunga program och extrautrustningen är plastig.

MSi AG240 2PE 0033EU

Schäfer i ulvakläder

Vem har sagt att röd är en töntig färg? MSi:s grymt designade all-in-one trivs i gamer-lokalen.

Grym design som lär tilltala MSi:s stamkunder. Testets snabbaste dator och till lägst pris. Inbyggd DVD-läsare.
Skärmen har ingen pekfunktion och det ingår varken tangentbord eller mus. Grafikkortet har ett år på nacken.
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

HP Envy 17 och Envy x360 med 11:e generationens processorer och Nvidia-hemmakontorsgrafik
Om du har ett hårt och smutsigt arbete, eller bara är fumligare än de flesta, så ställer det speciella krav på datorn.
Asus har gjort en serie ultralätta bärbara datorer med OLED-skärmar som faktiskt är överkomliga.
Apple ersätter inte utgående iMac Pro.
Den bästa kameran vi har testat har kommit i en mer kompakt version, till ett lägre pris.
Tangents lilla trådlösa förstärkare är perfekt till en liten nybörjarstereo i hobbyrummet eller barnrummet.
Ska du ha hifi i studentrummet eller ett par fina högtalare på skrivbordet så kommer du långt för lite pengar med de här.
2021 års Mercedes S-klass är full av innovativa och lysxiga lösningar för både ögon och öron. Vi har tillbringat ett par dagar bakom ratten för att se och höra vad nykomlingen har att erbjuda!
Focal har överträffat vad vi trodde var möjligt från slutna hörlurar i den här prisklassen.
JBL Live Pro+ är kompletta, med aktiv brusreducering. Och även om de är medelmåttiga direkt ur kartongen så räddas de av en sagolik EQ i appen. Alltså kan ljudet ändå bli klassledande!
Xiaomi Mi 11 är den första mobilen med Qualcomms nya Snapdragon 888-processor. Det är den du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.
Oavsett om du får resa bort i påsk eller måste hålla dig hemma i grannskapet så blir allt bättre med en av de här bärbara högtalarna.
Citroën har lyckats elektrifiera C4 utan att gå i fällan, ë-C4 Shine är en helt annorlunda upplevelse.
Electrocompaniet har uppdaterat sitt phonosteg, men ändringarna är subtila.
Samsung Galaxy SmartTag är ett liten Bluetooth-bricka som håller reda på dina saker.
Du förtjänar det bästa ljudet terrassen i påsk. Du måste helt enkelt ha ett par utomhushögtalare