Search
Generic filters

Fitbit Charge 2

 itemprop
Fitbit Charge 2
Januari 2017Fitbit Charge 2

Nästan perfekt

Bra programvara och smidig navigering gör Charge 2 till en vinnare.

Ljud & Bild tycker

Charge 2 har en bra display och kan visa massor av praktisk information. Tracking-funktionerna är enkla att sköta och appen är överskådlig och bra.
Det är synd att Charge 2 inte är vattentät och därför inte kan tas med till stranden eller poolen. Eftersom SMS-meddelanden visas på displayens smala ledd är de svåra att läsa.
Fitbit Charge 2

 • Aktivitetsmätning dygnet runt
 • Pulsmätare
 • Accelerometer
 • Telefonmeddelanden
 • Bluetooth 4.0
 • Utbytbart armband
 • Batteri: Upp till 5 dagar
 • Pris: 1 500 kr
 • Webb: fitbit.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 1500 kr

Charge 2 är en förbättrad version av den populära Charge HR. Den större displayen är en välkommen bonus och det är trevligt att notera att den inte nämnvärt påverkar batteritiden, som anges till 4–5 dagar. Dessutom gillar jag att jag får e-post som meddelar mig när det att dags att ladda upp batteriet. Den medföljande appen är riktigt bra och överskådlig och den speciella knack-funktionen som används för att styra aktivitetsmätningen fungerar fint. Framför allt insamlingen av data om mina sömnvanor var intressant att följa och jag blev ganska så beroende av alla små motiverande notifieringar och när jag fick beröm för att jag nådde mina mål. Då skiner displayen verkligen och utnyttjar storleken väl. Tyvärr är SMS svåra att läsa eftersom de visas horisontellt.

 

Komfort

Till skillnad från de andra aktivitetsarmbanden/klockorna i testet har jag haft lite svårt att vänja mig vid att ha Fitbit Charge 2 på armen. Det beror på att armbandet inte smiter så tätt åt vid själva klockan, som därför sticker ut en del. Ärligt talat kändes det obehagligt och onaturligt till en början, och det var lite trassligt att ha på sig en skjorta. Men jag vande mig. Armbanden finns i flera färger men kostar en hel del att byta ut. Eftersom man helst ska ha på sig sitt aktivitetsarmband dygnet runt för att få ut det mesta av det är det synd att Fitbit Charge 2 inte är vattentät och därför måste tas av när man ska duscha efter ett träningspass.

 

Slutsats

Charge 2 hyllas av många som ett av de bästa Fitbit-armbanden hittills. Och det kan jag absolut hålla med om. Själva tekniken är strålande, batteritiden är bra och appen som ingår är skönt överskådlig. Den enda negativa kritiken jag har är egentligen komforten, som hade kunnat vara bättre. Men precis som övriga Fitbit-armband är Charge 2 otroligt enkelt att komma igång med och använda, och kan därför både motivera soffpotatisar och inbitna motionärer.

annons
annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

   data-srcset

  Apple Watch Nike+

  Pris: 4500 kr Annons
  Displayen är stor och tydlig och inbyggda Nike+ Run Club fungerar riktigt bra. Den speciella Nike-remmen leder effektivt bort svett från handleden.
  GPS:en drar mycket ström, som det redan finns begränsade mängder av. Det hade varit bra om remmarna gick att köpa separat så man inte behövde köpa en helt ny klocka.

  Polar M600

  Pris: 3200 kr Annons
  Polar M600 är trogen sin bakgrund och har bra koll på ett aktivitetsarmband ska se ut. Smartklockefunktionerna ska betraktas som en välkommen bonus.
  Designen är trist och laddkabeln alldeles för kort. Batteriet får snabbt slut på ström.

  Samsung Gear Fit 2

  Pris: 1700 kr Annons
  Ett bra alternativ till dyrare smartklockor. AMOLED-skärmen är snygg och du får mycket för pengarna rakt igenom.
  Eftersom klockan saknar ljusmätare är styrkan alltid på max när du vrider på handleden. Det är lite synd.

  TomTom Touch

  Pris: 1300 kr Annons
  Mätning av fetthalten är en unik funktion som TomTom är ensamma om. Passformen är bra och tack vare IPX7-certifieringen behöver du inte ta av dig Touch innan du hoppar i bassängen efter träningen.
  Batteriet får snabbt slut på ström. Det är irriterande att displayen inte kan visa alla mätningar direkt på enheten och att det som visas är vänt åt annat håll än övrig text.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Fitbit Charge 2

   data-srcset

  Gaming-PC till axelremsväskan

  Asus pyttelilla laptop är ett charmtroll med lika mycket muskler som en fullvuxen gaming-dator. Och den är inte ens dyr!

   data-srcset

  Klart du ska ha en chromebook!

  Mac eller PC? Varför inte välja det tredje alternativet i stället? Vi testar tre chromebooks i olika prisklasser. Vilken av dem ska du ha?

  (Foto: Hewlett Packard)

  Konsten att bygga den perfekta hybriden

  HP Spectre x360 vill så gärna vara en designpärla i lyxklassen. Prislappen är därefter. Men datorn missar målet på framför allt en punkt.

  (Foto: MSi)

  Gaming för vuxna proffs

  Flytta på er, ungar! MSi har byggt en gaming-laptop som lockar fram barnet i medelålders män med ordning på ekonomin.