Apple Watch Nike+

 itemprop
Apple Watch Nike+
Januari 2017Apple Watch Nike+

Gammalt vin på nya flaskor

Re-branding behöver inte vara dåligt, så länge det görs ordentligt.

Ljud & Bild tycker

Displayen är stor och tydlig och inbyggda Nike+ Run Club fungerar riktigt bra. Den speciella Nike-remmen leder effektivt bort svett från handleden.
GPS:en drar mycket ström, som det redan finns begränsade mängder av. Det hade varit bra om remmarna gick att köpa separat så man inte behövde köpa en helt ny klocka.
Apple Watch Nike+

 • Aktivitetsmätare
 • Accelerometer
 • Ljussensor
 • Gyrosensor
 • Pulsmätare
 • Siri
 • Nike+ Running
 • Högtalare
 • GPS
 • NFC
 • Mikrofon
 • Vattentät
 • Batteri: Upp till 2 dagar
 • Pris: 4 500 kr
  Webb: apple.com/se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 4500 kr

När Apple Watch 2 släpptes så förbättrade den kaliforniska elektronikjätten en redan bra produkt och gjorde den betydligt mer användbar än den första modellen. Processorn var snabbare och batteritiden längre. Nike+-versionen av klockan innehåller precis samma sak och skiljer sig bara genom det nya armbandet och en app som är utvecklad tillsammans med Nike. Re-brandingen innebär dock ett sportigare utseende och kan kanske locka nya kunder till butikerna. Löpar-appen Nike Run Club finns ännu så länge bara på engelska, men det bör inte vara några svårigheter med att förstå informationen, den påminner mycket om Endomondo. Musiken går att sköta från klockan när man springer, men jag upplevde flera gånger att det gick lite trögt att byta låt när jag tryckte på skärmen. Kanske berodde det på att jag var svettig om fingrarna?

 

Komfort

Precis som den vanliga Apple Watch 2 finns Nike+-klockan i två olika storlekar: en dam- och en herrmodell. Trots storleken är båda behagliga att gå runt med, tack vare den rundade formen märken man dem knappt. Den nya Nike+-remmen är kanske inte det snyggaste armbandet, men det mjuka gummit är skönt mot handleden och den speciella perforerade formen leder bort svett fint. Även om batteritiden är förbättrad jämfört med den första Apple Watch-modellen så slukar framför allt den nya GPS-funktionen mycket ström.

 

Slutsats

Lika bra att vara ärliga. Apple Watch 2 Nike+ är en helt vanlig Apple Watch 2 som klätt ut sig. Det betyder att den är snabb, har GPS och är vattentät så att du kan simma med den. Det speciella Nike+-armbandet är däremot en välkommen nyhet eftersom det leder bort svett från handleden på ett effektivt sätt. Den nya Nike-appen är också bra och går lyckligtvis att skaffa även till vanliga klockor utan Nike-logga på kartongen. Bara det fortfarande hårt ansträngda batteriet är ett stort minus, och så ligger priset i den högre änden.

annons

 

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

  Också i detta test:

   data-srcset

   data-srcset

  Fitbit Charge 2

  Pris: 1500 kr Annons
  Charge 2 har en bra display och kan visa massor av praktisk information. Tracking-funktionerna är enkla att sköta och appen är överskådlig och bra.
  Det är synd att Charge 2 inte är vattentät och därför inte kan tas med till stranden eller poolen. Eftersom SMS-meddelanden visas på displayens smala ledd är de svåra att läsa.

  Polar M600

  Pris: 3200 kr Annons
  Polar M600 är trogen sin bakgrund och har bra koll på ett aktivitetsarmband ska se ut. Smartklockefunktionerna ska betraktas som en välkommen bonus.
  Designen är trist och laddkabeln alldeles för kort. Batteriet får snabbt slut på ström.

  Samsung Gear Fit 2

  Pris: 1700 kr Annons
  Ett bra alternativ till dyrare smartklockor. AMOLED-skärmen är snygg och du får mycket för pengarna rakt igenom.
  Eftersom klockan saknar ljusmätare är styrkan alltid på max när du vrider på handleden. Det är lite synd.

  TomTom Touch

  Pris: 1300 kr Annons
  Mätning av fetthalten är en unik funktion som TomTom är ensamma om. Passformen är bra och tack vare IPX7-certifieringen behöver du inte ta av dig Touch innan du hoppar i bassängen efter träningen.
  Batteriet får snabbt slut på ström. Det är irriterande att displayen inte kan visa alla mätningar direkt på enheten och att det som visas är vänt åt annat håll än övrig text.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Apple Watch Nike+

   data-srcset

  Hybrid-duell: Acer vs Microsoft

  Ultralätta hybrid-datorer finns i många skepnader. De brukar vara tämligen kostsamma men vi har testat två stycken som har priser i den lägre änden.

   data-srcset

  Gaming-PC till axelremsväskan

  Asus pyttelilla laptop är ett charmtroll med lika mycket muskler som en fullvuxen gaming-dator. Och den är inte ens dyr!

   data-srcset

  Klart du ska ha en chromebook!

  Mac eller PC? Varför inte välja det tredje alternativet i stället? Vi testar tre chromebooks i olika prisklasser. Vilken av dem ska du ha?

  (Foto: Hewlett Packard)

  Konsten att bygga den perfekta hybriden

  HP Spectre x360 vill så gärna vara en designpärla i lyxklassen. Prislappen är därefter. Men datorn missar målet på framför allt en punkt.

  (Foto: MSi)

  Gaming för vuxna proffs

  Flytta på er, ungar! MSi har byggt en gaming-laptop som lockar fram barnet i medelålders män med ordning på ekonomin.