Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericssons nya telefon har ett originellt namn, och den liknar inte heller deras övriga modeller. Vivaz är däremot en touch-mobil som påminner om det mesta annat som finns på marknaden. Det som gör Vivaz lite speciell är att den är väldigt inriktad på video. Den kan faktiskt filma HD-video i 720p-upplösning. Stillbilder tas med 8,1 megapixlar och det finns en funktion för ansiktsigenkänning som är väldigt praktisk.

Touch
Vivaz förtjänar beröm för att den är snygg och smakfull. Den har en pekskärm som tyvärr inte är kapacitiv, vilket vi hade hoppats. I stället är den resistiv, vilket gör att touch-upplevelsen inte är odelat positiv. För det första måste du trycka ganska så hårt på skärmen för att den ska fungera. För det andra verkar den inte särskilt exakt, vilket ledde till viss frustration under testningen. Felmarginalerna innebar att vi var tvungna att ty oss till pennan som ingår när vi skulle navigera. Vi får hoppas att skärmen är bättre i Vivaz Pro som kommer lite senare.

Program
Det ingår många program till den här telefonen: inspelningsprogram för ljud, WisePilot för dig som vill ut och navigera samt QuickOffice som gör det möjligt att läsa dokument från Microsoft Office. Du kan också redigera dokument, men det är väldigt opraktiskt på den här telefonen.
Underhållningen är inte bortglömd heller. Här kan du åka Snowboard och dessutom tillkommer sociala medier som Facebook, Twitter samt naturligtvis YouTube eftersom det här är en videotelefon.

Telefonen
Det går att ringa med Vivaz också, vi tänkte att det bör påpekas. Enligt vår mening kunde ljudkvaliteten under samtal ha varit något bättre.
Hantering och sökning av kontakter är en underlig upplevelse. Har du många kontakter måste du faktiskt hantera flera sidor med tangenterna, du ser inte mer än halva alfabetet åt gången. Denna lösning är anmärkningsvärd och framför allt krånglig. Att skriva SMS går också trögt.

Mycket annat
Telefonen stöder DLNA, vilket ju är mycket positivt. Det är däremot lite synd att tekniken bara fungerar för stillbilder och ljud. Du kan alltså inte streama video, vilket är underligt med tanke på att resten av telefonen är inriktad på film.
För musik är detta däremot en helt godkänd telefon. Det ingår ett minneskort på 8 GB när du köper den.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: