: Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericsson Vivaz

Sony Ericssons nya telefon har ett originellt namn, och den liknar inte heller deras övriga modeller. Vivaz är däremot en touch-mobil som påminner om det mesta annat som finns på marknaden. Det som gör Vivaz lite speciell är att den är väldigt inriktad på video. Den kan faktiskt filma HD-video i 720p-upplösning. Stillbilder tas med 8,1 megapixlar och det finns en funktion för ansiktsigenkänning som är väldigt praktisk.

Touch
Vivaz förtjänar beröm för att den är snygg och smakfull. Den har en pekskärm som tyvärr inte är kapacitiv, vilket vi hade hoppats. I stället är den resistiv, vilket gör att touch-upplevelsen inte är odelat positiv. För det första måste du trycka ganska så hårt på skärmen för att den ska fungera. För det andra verkar den inte särskilt exakt, vilket ledde till viss frustration under testningen. Felmarginalerna innebar att vi var tvungna att ty oss till pennan som ingår när vi skulle navigera. Vi får hoppas att skärmen är bättre i Vivaz Pro som kommer lite senare.

Program
Det ingår många program till den här telefonen: inspelningsprogram för ljud, WisePilot för dig som vill ut och navigera samt QuickOffice som gör det möjligt att läsa dokument från Microsoft Office. Du kan också redigera dokument, men det är väldigt opraktiskt på den här telefonen.
Underhållningen är inte bortglömd heller. Här kan du åka Snowboard och dessutom tillkommer sociala medier som Facebook, Twitter samt naturligtvis YouTube eftersom det här är en videotelefon.

Telefonen
Det går att ringa med Vivaz också, vi tänkte att det bör påpekas. Enligt vår mening kunde ljudkvaliteten under samtal ha varit något bättre.
Hantering och sökning av kontakter är en underlig upplevelse. Har du många kontakter måste du faktiskt hantera flera sidor med tangenterna, du ser inte mer än halva alfabetet åt gången. Denna lösning är anmärkningsvärd och framför allt krånglig. Att skriva SMS går också trögt.

Mycket annat
Telefonen stöder DLNA, vilket ju är mycket positivt. Det är däremot lite synd att tekniken bara fungerar för stillbilder och ljud. Du kan alltså inte streama video, vilket är underligt med tanke på att resten av telefonen är inriktad på film.
För musik är detta däremot en helt godkänd telefon. Det ingår ett minneskort på 8 GB när du köper den.

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också

För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!