Search
Generic filters

: Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Ett omaka par?

Köp en surfplatta och få en hemmabio på köpet.

Januari 2016Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Ljud & Bild tycker

Välbyggd och snabb surfplatta med inbyggd projektor, som till och med levererar varorna. Förvånansvärt bra kombination.
Ljudet känns lite luddigt och basigt när man lyssnar i hörlurar.
 • Operativsystem: Android 5.1 Lollipop
 • Skärm: 10,1-tums IPS, 2560 x 1600 (299 ppi)
 • Processor: 1,44 GHz Intel Atom x5-Z8500 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 32 GB + microSD (max 128 GB)
 • Kamera: 13 Mp + 5 Mp
 • Trådlöst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
 • Mått: 245 x 179 x 9,2 mm
 • Vikt: 665 g
 • Batteri: 10200 mAh litiumjon
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 4800 kr

Till en början känns det som en lite galen idé att bygga in en projektor i en surfplatta, och det är också bara något vi har sett från Lenovo, som släppte sin första kombinerade mikroprojektor/Android-surfplatta för ungefär ett år sedan. Men medan Yoga Tablet 2 Pro med sin enorma 13,3-tumsskärm mest av allt verkade vara en sådan produkt som man gör bara för att man kan, i stället för att vara något seriöst försök på en highend-surfplatta, så är uppföljaren Yoga Tab 3 Pro mer lättillgänglig.

Bland annat eftersom skärmen nu bara är 10,1 tum stor, vilket naturligtvis gör surfplattan mindre, lättare och därför smidigare att ha med att göra. Här handlar det verkligen om en produkt som Lenovo vill få ut till tonårsrummen och vardagsrummen i alla hem.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Och frågar du oss så svarar vi att du lugnt kan investera i den udda hybrid-apparaten. Som surfplatta är Yoga Tab 3 Pro väldigt förnuftig. En Intel Atom-processor med fyra kärnor och 2 GB RAM ger höga prestanda, vilket märks på de fina resultaten i våra olika prestandatester. I Geekbench 3 får Tab 3 Pro 997 respektive 3310 poäng (single-core och multi-core), vilket placerar Lenovos surfplatta en bit efter Android-konkurrenter som Samsung Galaxy Tab S2 och Sony Xperia Z4 Tablet, men före de flesta surfplattor i mellanklassen. I AnTuTu får den hela 77 874 poäng och webbläsaren landar på 1818 poäng i Browsermark 2.1. Sammantaget är detta absolut resultat som hamnar i den prydligare änden, vilket också märks i vardagligt bruk där stora spel som Asphalt 8 körs helt mjukt och navigering mellan appar och i diverse menyer är helt oproblematisk.

Den inbyggda mikroprojektorn sitter inuti det ikoniska cylindriska handtaget. (Foto: Tillverkare)
Den inbyggda mikroprojektorn sitter inuti det ikoniska cylindriska handtaget. (Foto: Tillverkare)

Skärmen är inte den mest kristallklara och skarpa vi har sett, men jämfört med Lenovos tidigare försök med surfplatteskärmar är den absolut i topp. Upplösningen är mer än tillfredsställande och färgtemperaturen är varm och behaglig.

Fyra inbyggda, framåtriktade högtalare ger ett riktigt bra ljud, men i hörlurar får man leva med ett aningen för luddigt och basrikt ljud.

Yoga Tab 3 Pros paradnummer är naturligtvis den inbyggda mikroprojektorn, som ger en förvånansvärt skarp och fin bild i ända upp till 70 tum och med 50 lumens ljusstyrka. Projektorlampan sitter i det praktiska, cylindriska handtaget som är ett viktigt element i Lenovos kilformade signaturdesign. Handtaget kan vridas så det fungerar som ett stativ, vilket i sin tur innebär att surfplattan står stadigt med projektorn riktad mot väggen. Skärpa och andra inställningar görs på skärmen. Smart.

Inte så tokigt som det kanske verkar. Den inbyggda projektorn ger en skarp och ljusstark bild på uppemot 70 tum (Foto: Tillverkare)
Inte så tokigt som det kanske verkar. Den inbyggda projektorn ger en skarp och ljusstark bild på uppemot 70 tum (Foto: Tillverkare)

Slutsats

Lenovo Yoga Tab 3 Pro är inte som andra. Men den inbyggda projektorn är mer än en gimmick. Den fungerar faktiskt utmärkt, och när man tar med i beräkningen att Tab 3 Pro gör vad den ska även på alla andra områden så tvekar vi inte att ge den vår speciella rekommendation.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  OnePlus 8T

  Riktpris: 7500 kr Nedbantat flaggskepp

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus och Samsung

  Riktpris: kr Nu får DU utse den bästa mobilkameran!

  Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

  Riktpris: 9000 kr Bäst ZenFone hittills

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!