ZTE Blade III

Upphottad budgetkung

ZTE upprepar succéreceptet och levererar imponerande mycket mobil för nästan inga pengar.

Den första Blade var en braksuccé i Norden och ZTE sålde imponerande 140 000 stycken. Förklaringen var ett löjligt lågt pris för en helt okej mobil. Uppföljaren Blade II var vi inte så imponerade av då konkurrenterna hade lyckats komma ikapp. Nu är det dags för ett nytt försök och ZTE har lärt sig av misstaget. Man har inte bara putsat upp specifikationerna lite utan har tagit ett rejält kliv uppåt med det mesta.

Byggkvaliteten har setts över och nu både ser Blade III bra ut och känns bra att hålla i. Speciellt den vita varianten skvallrar inte på något sätt om att det är en budgetlur. Skärmen är på 4 tum vilket är imponerande stort i prisklassen och betydligt bättre än föregångarens blygsamma 3,5 tum. Upplösningen har inte riktigt hängt med, men det ser faktiskt okej ut ändå. Kameran är visserligen inte imponerande men inte sämre än väntat.

Prestandamässigt så levererar den ungefär vad man kunde vänta sig, det vill säga inget vidare jämfört med dagens mobiler. Å andra sidan är den i klass med ursprungliga Samsung Galaxy S och den var det ingen som klagade på då. Tack vare att ZTE inte har krånglat till gränssnittet så känns mobilen ändå tillräckligt snabb att använda om man inte gör någonting avancerat. Tack vare den blygsamma hårdvaran och ett hyggligt stort batteri så får man riktigt bra batteritid och det kan vara väl så viktigt för många. 

Slutsats
På utsidan får man en snygg och välbyggd telefon med en stor skärm vilket gör att man lätt kan ta Blade III för en betydligt exklusivare mobil. Man får den senaste Androidversionen och ett rent och lättanvänt gränssnitt. På insidan är det lite tunt med minne och ingen vidare fart, men det är väntat i prisklassen. För den som bara kollar vädret, spelar något enkelt spel och postar bilder av sin lunch på Facebook så behöver man inte mer än så här.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sony Xperia acro S

Läcker tuffing

Äntligen en tålig mobil som man inte måste skämmas över att använda.

Vatten- och dammtålig Utmärkt skärm Bra kamera
Något högt pris Knepiga knappar

Huawei Ascend P1

Prisvärd lättviktare

En snygg och fullmatad men ändå tunn mellanklassmobil till ett attraktivt pris.

Prisvärd Tunn och lätt Bra skärm och kamera
Plastig Lite minne

LG Optimus Vu

Ohanterligt prestandamonster

LG:s Optimus Vu utmanar Galaxy Note med höga prestanda och ovanligt skärmformat.

Bra IPS-skärm Mycket snabb Tunn och välbyggd
För bred Ej tryckkänslig penna

Sammanfattning

Vinterns smartmobiler

Här är modellerna som släpptes efter vårt test men som borde finnas i butik nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.