Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Denon AH-N600

Denon AH-N600

Ljud & Bild tycker
Fyllig klang. Tung bas. Effektiv brusreducering.
Högt pris.
Specifikationer
Denon AH-N600 Aktiv brusreducering Känslighet: 112 dB Impedans: 70 ohm Pris: 1 898 kr

På sladden till Denons små öronsnäckor AH-NC600 sitter en liten förstärkare med brusreducering. Den fångar upp ljudet från snäckornas mikrofoner och fasvänder och korrigerar ljudsignalen för att dämpa alla oljud utifrån. Och det fungerar. Sätter man på brusreduceringen försvinner nästan alla ljud som inte redan dämpats av att man har propparna i hörselgången. De är synnerligen effektiva – och ljudet är inte dumt heller.
 
Ljudförbättrare
Men Denon har inte kunnat sansa sig. Utöver den aktiva brusreduceringen har de lagt in något de kallar för Compressed Audio Restorer. Tanken är att MP3-filer som är komprimerade ska låta mindre konstlade när Restorer-funktionens knapp är intryckt. Allt är naturligtvis rent struntprat, för det enda som händer är att en equaliser-krets korrigerar ljudet en smula, och någon extra förbättring av okomprimerade ljudfiler är det inte.
Men utan Restorer-funktionen är ljudet mer än gott nog, ljudkvaliteten är faktiskt mycket hög. Ljudbilden är fyllig och behaglig, med en klassiskt varm Denon-bas, men också med ett öppet och tydligt mellanregister. Lyssningströtthet är inget problem med de här snäckorna, det enda är att man kan bli lite öm i hörselgångarna efter ett par timmar. Batteriet driver den aktiva brusreduceringen i upp till 40 timmar, och när batteriet är dött kan man fortsätta lyssna utan reducering.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.