TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Denon AH-N600

Denon AH-N600

forfatter
Publicerad 2010-04-05 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Fyllig klang. Tung bas. Effektiv brusreducering.
Högt pris.
Specifikationer
Denon AH-N600 Aktiv brusreducering Känslighet: 112 dB Impedans: 70 ohm Pris: 1 898 kr

På sladden till Denons små öronsnäckor AH-NC600 sitter en liten förstärkare med brusreducering. Den fångar upp ljudet från snäckornas mikrofoner och fasvänder och korrigerar ljudsignalen för att dämpa alla oljud utifrån. Och det fungerar. Sätter man på brusreduceringen försvinner nästan alla ljud som inte redan dämpats av att man har propparna i hörselgången. De är synnerligen effektiva – och ljudet är inte dumt heller.
 
Ljudförbättrare
Men Denon har inte kunnat sansa sig. Utöver den aktiva brusreduceringen har de lagt in något de kallar för Compressed Audio Restorer. Tanken är att MP3-filer som är komprimerade ska låta mindre konstlade när Restorer-funktionens knapp är intryckt. Allt är naturligtvis rent struntprat, för det enda som händer är att en equaliser-krets korrigerar ljudet en smula, och någon extra förbättring av okomprimerade ljudfiler är det inte.
Men utan Restorer-funktionen är ljudet mer än gott nog, ljudkvaliteten är faktiskt mycket hög. Ljudbilden är fyllig och behaglig, med en klassiskt varm Denon-bas, men också med ett öppet och tydligt mellanregister. Lyssningströtthet är inget problem med de här snäckorna, det enda är att man kan bli lite öm i hörselgångarna efter ett par timmar. Batteriet driver den aktiva brusreduceringen i upp till 40 timmar, och när batteriet är dött kan man fortsätta lyssna utan reducering.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend