Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Bose Quiet Comfort 15

Bose Quiet Comfort 15

Ljud & Bild tycker
Bekväma. Bra ljud. Effektiv brusreducering.
Dyra. Beroende av batteri.
Specifikationer

Bose Quiet Comfort 15
Aktiv brusreducering
Batteridrift
Pris: 3 800 kr

Bose har länge tillhört märkena som satsat hårt på brusreducerande hörlurar, de har konstruerat flera generationer sådana. Quiet Comfort-serien är den senaste. Lurarna är inte små öronsnäckor utan riktiga hörlurar av full storlek. De finns dock i två versioner, en som ligger ovanför och runt örat och en som ligger utanpå. Den här modellen är den största och omsluter örat.
 
Komfort
En egenskap vi gillar hos Quiet Comfort 15 är storleken. De är stora, men man slipper å andra sidan att det är tröttsamt att ha dem på sig, vilket öronsnäckor kan vara. Dessutom är kuddarna väldigt mjuka, vilket innebär att de är sköna att ha på huvudet. Jag har själv en modell från första generationen av dessa hörlurar och även om de är väldigt behagliga så är de senaste modellerna ännu bekvämare.
 
Lugn och ro
Man ska ha klart för sig att även om detta är riktigt bra hörlurar så är de inget för audiofiler. Detta är hörlurar som främst är avsedda för den som reser mycket eller befinner sig i miljöer med mycket bakgrundsljud. Jämfört med mycket annat på marknaden är ljudet särdeles bra, men som sagt: det är tystnaden som räknas.
Quiet Comfort 15 har aktiv brusreducering. Det betyder att de drivs av ett AAA-batteri, och utan ett sådant hörs det inte minsta pip ifrån dem. Däremot räcker batteriet extremt länge och du kan utan problem sätta dig på ett flygplan till Los Angeles utan att behöva vara rädd för att strömmen ska ta slut. För att ljuddämpningen ska fungera använder Bose sig av mikrofoner som sitter på in- och utsidan av kåporna. De analyserar både ljudet och oljudet utifrån och skickar sedan så kallat ”motljud” för att eliminera merparten av allt omgivande ljud. Personligen åker jag mycket tåg och när jag sätter på mig hörlurarna så tar de bort så gott som alla störande ljud från tåget och allt prat från övriga passagerare. Du blir ganska så effektivt sittande i din egen lilla kokong. En annan fördel är att du kan ta bort kabeln till ljudkällan. Då kan du helt enkelt använda lurarna för att få tystnad.
Det kan vara en fördel att prova innan du handlar. Den här typen hörlurar genererar som sagt ”motljud” och det uppfattas av vissa som ett lätt tryck på trumhinnan. En del människor reagerar inte alls på det medan andra i högre eller lägre grad kan känna ett visst obehag. Bose tillämpar dock 30 dagars returrätt, så det går att ändra sig.
Tillhör du dem som åker mycket till USA så kan du spara ganska så mycket genom att handla där, faktiskt runt en tusenlapp.
 

Även till mobilen
Du kan köpa ett tillbehörspaket till Quiet Comfort 15, så att du kan använda hörlurarna tillsammans med mobiltelefoner. Detta innebär att du byter ut sladden mellan hörlurarna och ljudenheten. Den nya kabeln har en mikrofon som man pratar i. Paketet innehåller kablar som passar till en rad mobiltelefoner. Så länge telefonen har en 3,5-millimeterskontakt kan du använda tillbehöret. Till min iPhone kunde jag koppla in lurarna utan någon adapter.
Det bör påpekas att detta är ett väldigt enkelt paket. Det finns inga manövreringsmöjligheter eller andra kontroller, bara en mikrofon, vilket betyder att du svarar på samtal på sedvanligt sätt, genom att trycka på telefonen. Det är kanske lite knöligt, men ljudkvaliteten uppväger för det mesta. Quiet Comfort 15 har det bästa ljudet jag har hört från en sådan här hörlur, och jag har provat det mesta. Röster är klockrena och brusreduceringen gör att det nästan känns som om den du pratar med sitter mitt framför örat. Enligt dem jag pratat med är ljudet i deras ända också extremt bra, vilket betyder att Bose har givit lurarna en riktigt bra mikrofon.
Detta är något jag rekommenderar att alla som har Quiet Comfort-lurar investerar i. Du kommer inte att ångra dig.
Pris: 595 kr

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.