: Shure SE-425

För kräsna

Här är snäckorna man definitivt ska titta närmare på om man arbetar i studio – eller bara är kräsen.
Ljud & Bild tycker
Kristallklart ljud. Riktigt stram bas. Neutral klang.
Kostsamma. Styv kabel.
Specifikationer
  • Öronsnäckor
  • Impedans: 22 ohm
  • Känslighet: 109 dB
forfatter

Shure har fått mycket välförtjänt beröm för sina hörlurar och öronsnäckor. Många av deras finare modeller har använts av audiofiler som referens för hur bra ljud man kan få från påkostade öronsnäckor. Tillsammans med Ultimate Ears, Sennheiser och Monster har Shures 400- och 500-serie länge tillhört våra favoriter.

Till SE425 har Shure utvecklat nya, tvåvägs element som monterats i ett gjutet hus och försetts med avtagbar kabel så att den kan bytas ut om den går sönder. Sladden kan böjas över örat så att snäckan sitter lite bättre, och det ingår givetvis silikonproppar i olika storlekar för olika hörselgångar.

Ljudkvalitet
De nya snäckorna låter fenomenalt bra. Här får man en stram, bestämd och djup bas, med superexakt precision. Ljudbilden är så transparent att detaljer kommer fram tydligt och bidrar till att musiken får atmosfär och närvaro. Röster och akustiska instrument är kristallklara, samtidigt som stora instrument som trummor och pianon får en ordentlig tyngd i bas- och mellanregistret. Dynamiken är felfri. Måste jag klaga på något så får det bli att jag hade velat ha en något öppnare och mer utsträckt diskant – men det kan hända att det kommer gradvis när lurarna spelat fler timmar. Vårt testexemplar hade gått ungefär 100 timmar när vi testade det.

Med passande silikonproppar får man dessutom bra brusdämpning och hör musiken bättre. Lägg därtill att sladden inte är särskild känslig för mikrofoni, vilket många snäckors sladdar brukar vara, så försvinner ett irritationsmoment. Priset är det enda som kan få folk på andra tankar, men om ljudkvalitet är viktigt så är SE245 något av det bästa man kan stoppa i öronen.

Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.
0 / 6

Your page rank:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också