TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Shure SE-425

För kräsna

Här är snäckorna man definitivt ska titta närmare på om man arbetar i studio – eller bara är kräsen.

forfatter
Publicerad 2011-03-31 - 13:34
Ljud & Bild tycker
Kristallklart ljud. Riktigt stram bas. Neutral klang.
Kostsamma. Styv kabel.
Specifikationer
  • Öronsnäckor
  • Impedans: 22 ohm
  • Känslighet: 109 dB

Shure har fått mycket välförtjänt beröm för sina hörlurar och öronsnäckor. Många av deras finare modeller har använts av audiofiler som referens för hur bra ljud man kan få från påkostade öronsnäckor. Tillsammans med Ultimate Ears, Sennheiser och Monster har Shures 400- och 500-serie länge tillhört våra favoriter.

Till SE425 har Shure utvecklat nya, tvåvägs element som monterats i ett gjutet hus och försetts med avtagbar kabel så att den kan bytas ut om den går sönder. Sladden kan böjas över örat så att snäckan sitter lite bättre, och det ingår givetvis silikonproppar i olika storlekar för olika hörselgångar.

Ljudkvalitet
De nya snäckorna låter fenomenalt bra. Här får man en stram, bestämd och djup bas, med superexakt precision. Ljudbilden är så transparent att detaljer kommer fram tydligt och bidrar till att musiken får atmosfär och närvaro. Röster och akustiska instrument är kristallklara, samtidigt som stora instrument som trummor och pianon får en ordentlig tyngd i bas- och mellanregistret. Dynamiken är felfri. Måste jag klaga på något så får det bli att jag hade velat ha en något öppnare och mer utsträckt diskant – men det kan hända att det kommer gradvis när lurarna spelat fler timmar. Vårt testexemplar hade gått ungefär 100 timmar när vi testade det.

Med passande silikonproppar får man dessutom bra brusdämpning och hör musiken bättre. Lägg därtill att sladden inte är särskild känslig för mikrofoni, vilket många snäckors sladdar brukar vara, så försvinner ett irritationsmoment. Priset är det enda som kan få folk på andra tankar, men om ljudkvalitet är viktigt så är SE245 något av det bästa man kan stoppa i öronen.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend