: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Läcker läderbygel

Designen kan diskuteras, men ljudkvaliteten är det minsann inget fel på!
Maj 2017Sennheiser Momentum In-Ear Wireless
Ljud & Bild tycker
Alldeles enastående ljud som passar fint till all slags musik. Bygeln är skön att ha på sig om man lyssnar länge.
Lite svårt att hålla koll på batteritiden. Bygeln kan hamna lite snett under en skjortkrage.
Specifikationer

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless
Bluetooth
AptX
Mikrofon
NFC
Frekvensomfång: 15 Hz – 22 kHz
Micro USB-port
Batteri: Upp till 10 timmar
Vikt: 53 gram

Annons
Annons

Hur designar man ett par trådlösa hörlurar (som det väl finns en miljard av vid det här laget) som sticker ut bland mängden tillräckligt mycket för att garantera att de blir omnämnda i nationella medier? Enligt Sennheiser tar man ett hårband, klär det med mjukt skinn och utrustar alltihop med ett par välljudande öronproppar.
Ungefär så kan nya Momentum In-Ear Wireless beskrivas, även om det är en grov förenkling. Mer specifikt har de tagit de gamla Momentum In-Ear, gjort dem trådlösa och stoppat in all mekanik i en bygel som läggs bakom nacken. Det är inte något nytt koncept som sådant, men det är ändå inget vi ser väldigt särskilt ofta, och framför allt inte i den här prisklassen. Då är frågan om det höga priset kan motiveras?

Diadem?
Designen är lite okonventionell och vi var lite frågande till hur Momentum Wireless skulle bäras. Ska den sitta på huvudet? Nej, bygeln ska ligga i nacken, så att själva propparna blir så lätta som möjligt. De sitter fast någorlunda stadigt i öronen, även om vi råkade ut för att de gled ut om vi vred på huvudet för snabbt. Styrknapparna sitter på vänster insida och är lagom stora.
Bygeln är skön att ha på sig och vi förstår Sennheisers resonemang så länge man inte har på sig en skjorta eller jacka med krage. Då hamnar bygeln i vägen och sitter onaturligt och snett. En annan sak som kan irritera är att bygeln inte är så lätt att stoppa undan. Vanliga in-ear-hörlurar är smidiga att bara stoppa ner i fickan, här måste de hänga kvar runt halsen. Det ser lite korkat ut en fredagskväll på stan.
Batteritiden är på cirka 10 timmar, vilket är bra för ett par av trådlösa proppar. Tyvärr är det svårt att veta exakt hur mycket batteri som finns kvar eftersom det inte finns röstmeddelanden och de små ikonerna på telefonen är för små och oexakta.

Strålande ljud
Lyckligtvis kan vi ha överseende för de här småsakerna, när vi koncentrerar oss på det som är viktigast i slutändan: ljudkvaliteten! Sennheiser levererar ett varmt och samtidigt välbalanserat ljud i ett par otroligt små och lätta proppar. Här finns plats för både höga och låga toner och basen känns utan att den går ut över vare sig mellanregister eller diskant. Ett sant nöje. Tillhör man den typen som föredrar att fintrimma ljudet med en equalizer så går det att göra i Sennheisers egen app, som dock bara stöder lokalt lagrad musik eller Tidal – ett udda val som gör appen ganska så oanvändbar. Lyckligtvis behövs det inte eftersom propparna redan är finjusterade med en relativt neutral ljudprofil som passar till all slags musik. Om vi ska rekommendera ett alternativ som också har passerat testrummet nyligen så skulle det kunna vara Jaybird X3. De är lite billigare och passar även för sport, vilket Sennheiser inte gör.

Slutsats
Sennheiser Momentum In-Ear Wireless skiljer sig från mängden med sin nackbygel, men lyckas dessutom sticka ut från mängden på andra områden än design. Är den värd pengarna? Svaret måste bli Ja. Ljudkvaliteten är alldeles enastående och de små propparna sitter skönt i hörselgången. Bygeln ser kanske lite konstig ut och går inte att trycka ner i fickan, men är skön att ha på sig längre stunder. Vi började med bygelskepsis men slutade med ett stort leende.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Mikael Hansen


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Apples första hörlurar är svindyra, men fantastiskt bra. På allt. Nästan.
Ska du ha nya öronproppar så är det bara helt trådlösa som gäller.
Galaxy Buds Live är fullproppade med funktioner men kan inte hålla vad de lovar.
Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.
Geneva är tillbaka med en gnistrande stereohögtalare i ett stilrent retrokabinett.
Volvos första elbil har allt som behövs för att bli en storsäljare, men det finns två saker man måste tänka på.
Fujifilm X-T200 är en perfekt första kamera för nyfikna fotografer.
Asus ZenBook Flip S UX371 är bland de bästa hybrid-laptops som kan köpas för pengar just nu. Speciellt skärmen är helt fantastisk.
Sony-zoomen kostar en del, men den tekniska prestandan gör priset försvarbart.
Så välutrustad och så riktig. Primare I35 Prisma talar sanning, med kontrollerat ljud och elegant klang. Och den spelar de format och tjänster som krävs.
Unik bärbar dator för kreativa proffs med begränsad budget. Skärmen är smart, men kostar därefter.
Sony har krympt sin bästa allround-kamera, den har både positiva och negativa sidor.
JBL 4349 är inte som andra högtalare. De är mycket, mycket fetare!
Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Ledvance har gett sig in i kampen om att leverera smarta lampor till det smarta hemmet. Det är lätt - och inte särskilt dyrt.
Robotdammsugaren är en självgående dator som kan dammsuga, tvätta golvet – och vakta huset.