: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Läcker läderbygel

Designen kan diskuteras, men ljudkvaliteten är det minsann inget fel på!

Maj 2017Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Ljud & Bild tycker

Alldeles enastående ljud som passar fint till all slags musik. Bygeln är skön att ha på sig om man lyssnar länge.
Lite svårt att hålla koll på batteritiden. Bygeln kan hamna lite snett under en skjortkrage.
Sennheiser Momentum In-Ear Wireless
Bluetooth
AptX
Mikrofon
NFC
Frekvensomfång: 15 Hz – 22 kHz
Micro USB-port
Batteri: Upp till 10 timmar
Vikt: 53 gram

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1900 kr

Hur designar man ett par trådlösa hörlurar (som det väl finns en miljard av vid det här laget) som sticker ut bland mängden tillräckligt mycket för att garantera att de blir omnämnda i nationella medier? Enligt Sennheiser tar man ett hårband, klär det med mjukt skinn och utrustar alltihop med ett par välljudande öronproppar.
Ungefär så kan nya Momentum In-Ear Wireless beskrivas, även om det är en grov förenkling. Mer specifikt har de tagit de gamla Momentum In-Ear, gjort dem trådlösa och stoppat in all mekanik i en bygel som läggs bakom nacken. Det är inte något nytt koncept som sådant, men det är ändå inget vi ser väldigt särskilt ofta, och framför allt inte i den här prisklassen. Då är frågan om det höga priset kan motiveras?

Diadem?
Designen är lite okonventionell och vi var lite frågande till hur Momentum Wireless skulle bäras. Ska den sitta på huvudet? Nej, bygeln ska ligga i nacken, så att själva propparna blir så lätta som möjligt. De sitter fast någorlunda stadigt i öronen, även om vi råkade ut för att de gled ut om vi vred på huvudet för snabbt. Styrknapparna sitter på vänster insida och är lagom stora.
Bygeln är skön att ha på sig och vi förstår Sennheisers resonemang så länge man inte har på sig en skjorta eller jacka med krage. Då hamnar bygeln i vägen och sitter onaturligt och snett. En annan sak som kan irritera är att bygeln inte är så lätt att stoppa undan. Vanliga in-ear-hörlurar är smidiga att bara stoppa ner i fickan, här måste de hänga kvar runt halsen. Det ser lite korkat ut en fredagskväll på stan.
Batteritiden är på cirka 10 timmar, vilket är bra för ett par av trådlösa proppar. Tyvärr är det svårt att veta exakt hur mycket batteri som finns kvar eftersom det inte finns röstmeddelanden och de små ikonerna på telefonen är för små och oexakta.

Strålande ljud
Lyckligtvis kan vi ha överseende för de här småsakerna, när vi koncentrerar oss på det som är viktigast i slutändan: ljudkvaliteten! Sennheiser levererar ett varmt och samtidigt välbalanserat ljud i ett par otroligt små och lätta proppar. Här finns plats för både höga och låga toner och basen känns utan att den går ut över vare sig mellanregister eller diskant. Ett sant nöje. Tillhör man den typen som föredrar att fintrimma ljudet med en equalizer så går det att göra i Sennheisers egen app, som dock bara stöder lokalt lagrad musik eller Tidal – ett udda val som gör appen ganska så oanvändbar. Lyckligtvis behövs det inte eftersom propparna redan är finjusterade med en relativt neutral ljudprofil som passar till all slags musik. Om vi ska rekommendera ett alternativ som också har passerat testrummet nyligen så skulle det kunna vara Jaybird X3. De är lite billigare och passar även för sport, vilket Sennheiser inte gör.

Slutsats
Sennheiser Momentum In-Ear Wireless skiljer sig från mängden med sin nackbygel, men lyckas dessutom sticka ut från mängden på andra områden än design. Är den värd pengarna? Svaret måste bli Ja. Ljudkvaliteten är alldeles enastående och de små propparna sitter skönt i hörselgången. Bygeln ser kanske lite konstig ut och går inte att trycka ner i fickan, men är skön att ha på sig längre stunder. Vi började med bygelskepsis men slutade med ett stort leende.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Mikael Hansen


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
  För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.