Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Hörlurar Monster Cable Beats Tour by Dr Dre

Röd tråd

Monster Cables samarbete med hiphop-producenten Dr Dre har redan givit oss livliga hörlurar med fet bas. Här är öronsnäckorna.
Ljud & Bild tycker
Stark bas. Bra dynamik. Fin design och kvalitet.
För stark bas… Mörkt mellanregister. Maskerar detaljer.
Specifikationer
Öronsnäckor 20 gram Pris: 1 800 kr

Idén är densamma: rejält fett ljud och potent bas, även om öronsnäckorna är mycket mindre än hörlurarna från samma håll. De små Beats Tour tillhör inte de allra minsta propparna, men tack vare ett stort urval av silikonproppar kan man hitta en som passar just dina öron.

Snäckorna väger 20 gram inklusive den platta, röda 1,2-meterssladden och det ingår ett litet etui.
Den platta sladden är smart.  Även om jag tryckte ner lurarna i fickan så trasslade inte sladden sig lika mycket som vanliga, runda sladdar brukar göra.

Hela konstruktionen andas kvalitet. Från den robusta jack-kontakten till ytbehandlingen av kabeln. Många dyrare öronsnäckor ser ut som billiga kinakopior om man jämför med de här.

Ljudkvalitet
Och de låter inte illa heller. Speciellt om man efterlyser ett ordentligt tryck i basen. Beats Tour får nämligen trumhinnorna att fladdra. Bortsett från de mycket dyrare Sennheiser IE8 med basjustering, har vi inte testat några snäckor som kommer i närheten av Monsters fylliga tryck i basen. Av och till kan det bli för mycket av det goda. Mörka stråkinstrument (altfiol, kontrabas) kan låta alldeles för kraftigt och på samma gång lite dovt i förhållande till resten av musiken. Men till pop, rock, metal, hiphop och mycket annat är detta det fetaste du kan trycka in i hörselgångarna. Vad de saknar i finess och upplösning tar de igen med spelglädje och energi!

Slutsats
Tack vare suverän partyfaktor och cool design är det mycket som tyder på att Monster Cables och Dr. Dres Beats Tour kommer att få många tacksamma ägare. Få öronsnäckor lyckas fylla öronen med så mycket pumpande fet och kraftfull bas. Alla som har Mozarts samlade verk på iPoden bör hellre titta närmare på Sennheiser, Shure eller Ultimate Ears i den här prisklassen, men musik som delvis bygger på tung bas är mitt i prick.

Annons
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.