annons

TEST:
Helt trådlösa öronproppar

Klipper alla band

Om du älskar öronproppar med bra ljud med hatar sladdar så behöver du några av de här.

Från höger till vänster: Apple AirPods Pro, Beats Powerbeats Pro, Sony WF-1000XM3, Audio-Technica ATH-CKR7TW, B&O Beoplay E8 2.0, RHA TrueConnect och Supra Nero-TX.

Det är bara lite drygt tre år sedan de allra första helt trådlösa öronpropparna kom. Vi insåg direkt att det var ett koncept som helt enkelt måste blir en succé. För vem gillar väl sladdar?

Om vi ​​bortser från den uppenbara nackdelen – nämligen att det är dubbelt så lätt att tappa bort minst en öronpropp som när de två sitter ihop – så finns det flera fördelar.

För det första slipper du kabeln som gnisslar mot kroppen. Det skapar missljud som sprider sig in i öronen. För det andra sitter förstärkaren direkt vid högtalarelementet, vilket gör att högtalarelementet startar och stoppar extremt snabbt. Viktigt för dynamiken. Tänk bara på att när det finns mindre plats för förstärkaren så blir den maximala ljudnivån ofta lite lägre i de helt trådlösa hörlurarna. För det tredje tar propparna väldigt lite plats i fickan, även om de ligger i sitt resefodral, och du behöver aldrig tänka på att behöva trassla med kabelspaghetti innan du kan lyssna på favoritmusiken.

Batteri

Fram tills nu har en nackdel med helt trådlösa öronproppar varit batteritiden. De pyttesmå batterierna har hittills gett 3–5 timmars batteritid, om man inte räknar med extratiden man får från att ladda upp dem i fodralet. Som har ett inbyggt batteri för laddning. Men även om batteritiden fortfarande ligger lite efter andra ”trådlösa” öronproppar, som har en kort kabel mellan sig, så är 5 timmar numera den nya normen, medan vissa kan skryta med hela 9 timmars batteritid i proppen (Powerbeats Pro). Räknar man med den extra kapaciteten i laddfordralet så det flera som kan locka med 24–30 timmars total speltid. Supra Nero-TX hävdar däremot 80 timmar!

Produkter i testet
B&O Beoplay E8 2.0
De mest luxuösa
Få kan matcha B&O när det gäller lyxkänsla. Det gäller även för den nya versionen av E8. Men priset är styvt och de har sina brister.
Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro
Vi älskar dem
Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
RHA TrueConnect
Engagerande premiumkänsla
RHA har gjort ett par lyckade öronproppar som tål vatten och är stabila.
Supra Nero-TX
Ett vansinnigt bra köp
Att helt trådlösa öronproppar för under tusenlappen kunde vara så bra hade vi väl aldrig kunnat tro.
Audio Technica ATH-CKR7TW
Nej tack
Propparna från Audio-Technica låter bra så det räcker, men har ett par skavanker som konkurrenterna har fixat.
Sony WF-1000XM3
Referensen håller än
Sonys öronproppar är vår referens. Med de flesta av egenskaperna från de fullvuxna brusreducerande hörlurar, fast i ett miniformat utan kablar.
Apple AirPods Pro
De ”alla” vill ha
Folk låter sig inte avskräckas av märklig design när de flockas kring Apples AirPods. Och Pro-versionen är bättre än någonsin, på alla sätt och vis.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
  annons

  Läs också

  Speedy Gonzales

  Sony a9 II lockar sportfotografer med världens bästa autofokus.

  Sennheiser spelar säkert i ANC-klassen

  Sennheiser spelar säkert. En redan välfungerande modell är uppdaterad med variabel brusreducering och röststyrning. Gränssnittet har däremot blivit lite rörigt.

  Överlägsna öronproppar

  Jabra Elite 75t är marknadens bästa trådlösa hörlurar utan aktiv brusreducering.

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.

  Superb allroundkamera

  Lyckade Nikon Z50 visar varför inte alla behöver en proffskamera.

  Spelljud i lyxklassen

  Vad får man om man lägger en tusenlapp extra eller två på ett par gaming-hörlurar? Först och främst bättre ljud.

  Här är smartklockan du ska välja om du kör Android

  Samsung Galaxy Watch Active 2 är det närmaste Samsung någonsin har kommit en smartklocka som är lika bra som Apple Watch. Men som man brukar säga: nära skjuter ingen hare …

  Hörlurar med lyxkänsla

  Bowers & Wilkins slarvar inte med byggkvaliteten när de introducerar sin nya trådlösa toppmodell PX7. Med brusreducering.

  Äntligen en 4K DLP-projektor vi gillar

  Äkta 4K eller inte, BenQ W5700 har en knivskarp bild med film.