Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer SE-MJ722T

Kan allt

Även om Pioneers lurar tillhör de billigaste så låter de som en miljon kronor.

Publicerad 2016-07-16 - 05:00
Pioneer SE-MJ722T
John Hvidlykke

SE-MJ722T är slutna hörlurar med öronkåpor som är så stora att de nästan, fast bara nästan, blir over-ear. Designen är densamma som i Pioneers dyrare modeller, fast med billigare material. Öronkåpor, kuddar och huvudbygel är av plast – men läcker plast, som nästan ser ut som äkta vara.

Kabeln är gummerad och platt och de två kanalerna överförs i var sin kabel. En fjärrkontroll med mikrofon och en enda knapp styr musiken på mobil och surfplatta.

 

Ljudet

Hörlurarna är hämtade från bas-avdelningen i Pioneers sortiment, de har den tyngsta basen jag har hört från ett par on-ear-hörlurar. Paradoxalt nog är de fortfarande bland de mest välbalanserade i startfältet. De är mycket lätta och behagliga att lyssna på och det finns inga iöronfallande brister. Visst, ljudet kunde ha varit mer öppet och de finaste detaljerna hade kunnat framträda tydligare. Men då hade vi befunnit oss i en helt annan prisklass.

 

Slutsats

MJ722T tillhör testets billigaste, men låter som en miljon. Inte bokstavligt talat, för de låter naturligtvis inte lika bra som Sennheiser Orpheus som kostar en halv miljon kronor. Men Pioneer har ändå lyckats ovanligt bra med dem. Oavsett om du gillar tung elektrobas eller acapella-sång så klarar de uppgiften med glans. Bara om man jämför direkt får Pioneer erkänna sig besegrade av de mer än dubbelt så dyra Sony. Därför förtjänar MJ722T en särskild rekommendation.

Ljud & Bild tycker

Fenomenal bas och en upplöst och läcker återgivning. Både låter och ser dyrare ut än de är. Inget relevant för de här pengarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen