Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips SHX50

Diskoljus och basdunk

Sätt igång ett party i baksätet med Philips röjarlurar.

Publicerad 2016-07-16 - 05:00
Philips SHX50
John Hvidlykke

Philips SHX50 är stora – nästan lika stora som over-ear-hörlurar. Öronkåporna är gyllenfärgade med detaljer i svart och guld i samma stil som bilstereo. Öronkuddarna är mjuka och förhållandevis sköna men är däremot varma att ha på sig längre stunder.

Precis som på de flesta hörlurarna i testet sitter det en fjärrkontroll på kabeln som kan byta låt och svara i telefon. Kabeln är fastmonterad och gummerad.

Men SHX50 har en finess som skiljer dem från alla andra: de har en inbyggd ljusshow! När musiken spelar blinkar kåporna i takt med basen. Om du inte är sugen på att gå omkring på stan med blinkande blåljus på huvudet så kan funktionen lyckligtvis stängas av. Batteriet till ljusshowen laddas via USB.

Hörlurarna är stora och ser coola ut. Men allt, inklusive huvudbygeln, är gjort av plast. Till och med de förgyllda öronkåporna och skruvarna i ”mässing” visar sig vara av plast. Och frågan är hur länge lurarna överlever att användas lika hårt som de ser ut. Redan under testet började konstlädret på öronkuddarna att se lite slitet ut.

 

Ljudet

Med ett sådant här utseende kan man förvänta sig ett ”klubbljud” med tung bas. Och det levererar SHX50. Basen är kraftfull och förhållandevis djup, och man känner rytmen i huvudet tydligt. De andra tonregistren får däremot finna sig i att leva på basens villkor. Mellanregistret är instängt och diskanten dämpad. Låten ”Boat on the River” är i normala fall full av mandolin- och gitarrtoner. Men i SHX50 låter det som om Styx spelar inuti en fullpackad garderob. Ljudet är dessvärre inte särskilt rent.

 

Slutsats

Philips SHX50 är ett par hörlurar som väljer sin publik med omsorg. Gillar du designen och den inbyggda ljusshowen så uppskattar du säkert också den kraftiga basen. Om du däremot bara är ute efter ljudkvalitet så är det flera av de andra som har mer att erbjuda för pengarna.

Ljud & Bild tycker

Inbyggd ljusshow och tuff design tilltalar nog många. Och det är bra tryck i basen. Inte särskilt rent ljud och de tar mycket plats i bagaget. Och så är de förhållandevis dyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen