Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips ActionFit SHQ7900

Antingen eller

Kan bäras på många sätt och sitter ytligt i örat, men det dödar all basåtergivning.

Publicerad 2016-04-20 - 05:00
Philips ActionFit SHQ7900
Jonas Ekelund

Philips proppar ser tuffa ut och är det också med tanke på vattenskyddet. Sladden känns lite tunn men på det hela taget känns de bra byggda. För att hindra att sladden fladdrar omkring i nacken har Philips en smart lösning. En magnetisk klämma som man fäster i tröjan håller fast den lilla dosan mitt på sladden. Man får med en tygpåse att förvara dem i samt hela tre olika typer av kuddar. Ett par vanliga, ett par med vinge inne i örat och ett par med båge bakom örat. Alla sitter grunt i örat.

Det är många som tycker det är obehagligt att ha proppar som går in i hörselgången. För dem är Philips snäckor det enda valet i detta test. Det släpper också in omgivande ljud om man springer i trafikerade omgivningar. Men nackdelen är att det är omöjligt att få en bra bas om inte proppen är tättslutande. Trots att elementen i sig låter bra så försvinner all bas ut i omgivningen och de låter istället burkiga och skramliga utan något tryck alls. Verkligen en bortkastad chans.

Slutsats

För dem som inte kan ha proppar som går in i örat är Philips grunt sittande snäckor det enda valet i testet. Men de tar tyvärr bort basåtergivningen helt så att lurarna låter skarpt och tråkigt. Det är synd att Philips inte kom på något sätt att även erbjuda en in-ear-kudde. Då hade de som så önskade kunnat njuta av det bra ljud som ActionFit faktiskt kan ge. De är nämligen annars ett par riktigt trevliga lurar som kan bäras på flera sätt. Och vi gillar magnetfästet som håller fast sladden när man springer.

Ljud & Bild tycker

Flest sätt att bäras. Passar dem som inte kan ha proppar i hörselgången. Smart magnet håller sladden på plats. Brist på försegling i örat dödar basen totalt. En in-ear-kudde hade behövts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mer behöver inte proffs betala

Hörlurar för musikälskare

En annorlunda Sound Blaster

En ännu bättre utopi?

Jösses, vilken kraft!

Överraskar

Rulla till toppen