Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips SHB5900

Plastic fantastic

En upplevelse av lågbudget men med en lika hög prislapp som konkurrenterna.

Publicerad 2016-11-06 - 05:00
Philips SHB5900
Jonas Ekelund

Det är klart att batteriet måste sitta någonstans, men att både ha en stor batteridosa mitt på sladden och en stor fjärr på ena sidan är inte direkt elegant. Det känns inte mer exklusivt när allting är gjort av billig plast. I den här prisklassen borde man åtminstone få en känsla av kvalitet. Tack vare tre storlekar av kuddar så hittar man lätt något som passar. Och eftersom propparna är fjäderlätta så sitter de bekvämt på plats. Inkopplingen är också lätt tack vare stöd för NFC.

Trots fjärrkontrollens storlek är det svårt att känna knapparna med fingret. Med en tryckning kan man dela med sig av ljudet till en annan BT-hörlur som stöder MusicChain. Något som dock inte verkar vanligt. Även ljudet är lättviktigt med en betydande avsaknad av substans i basen. Diskanten är inte mycket bättre med en besvärande skärpa som ofta stör intrycket. Men framför allt är Philips-lurarna väldigt obalanserade vilket gör att även när de inte direkt låter dåligt så låter musiken helt enkelt fel.

 

Slutsats

Om man inte tittar på prislappen så är det lätt att föreställa sig att det här är ett par billiga hörlurar. Allting skvallrar om det, från den lite klumpiga formgivningen och det plastiga utförandet, till bristen på vettiga funktioner och det obalanserade ljudet. Men SHB5900 kostar ju faktiskt lika mycket som de andra i testet och då blir det svårare att förlåta. Då hjälper det inte att de är lätta att koppla in och att man kan dela med sig av musiken till en annan likadan lur.

Ljud & Bild tycker

Intressant funktion för att dela musiken till en annan BT-lur. Enkel inkoppling med NFC. Måttlig batterikapacitet. Opraktisk batteridosa. Obalanserat ljud. Plastigt utförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen