TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Bose OE2i

Lysande till iPhone

Boses OE2i-hörlurar har bra ljud i en elegant inpackning. Men priset är väl tilltaget.

forfatter
Publicerad 2012-09-26 - 00:00
L&B tycker
Bekväma kuddar Lätta att ha med sig Rent allmänt ett bra ljud
Basen saknar tyngd Högt pris
Specifikationer
 • On-ear-hörlurar
 • Mått: 19 x 15 x 2 cm
 • Bose-tekniker: TriPort och Acoustic Equalization
 • Vikt: 140 gram

De små in-ear-hörlurar som ingår till de flesta smartmobiler – inklusive iPhone – är inte värda mycket. Men det går inte att byta ut dem mot vad som helst så länge man vill kunna sköta sin Apple-telefon med fjärren på sladden och prata i telefon i den inbyggda mikrofonen. Boses nya hörlurar OE2i är avsedda för just Apple-användare som gärna vill ha bättre ljud i öronen när de lyssnar på sin iPod, iPad eller iPhone än vad öronsnäckorna som ingår kan erbjuda.

Skum på öronen
Köper du OE2i får du ett par on-ear-hörlurar med öronkuddar som visserligen sitter ovanpå öronen men som inte är lika stora som exempelvis Boses populära QuietComfort 15, vars öronkuddar täcker öronen helt. Personligen föredrar jag helt klart små, lätta on-ear-hörlurar före vilken in-ear-modell som helst, men det kan hända att min omgivning har en annan åsikt när jag spelar för högt, eftersom en av on-ear-modellernas svagheter är att de läcker mer ljud än andra hörlurar. Och det gäller även Bose OE2i. Däremot är de bekväma att ha på öronen, vilket säkert beror på de förhållandevis stora öronkuddarna med måtten 5,8 x 5,1 centimeter som är gjorda av något som Bose kallar för ”memory foam”, ett mjukt material som minskar tryckytor och garanterar en bekväm passform.

OE2i är för övrigt hyfsat lätta och kan vikas ihop och läggas i ett litet etui som ingår. Byggkvaliteten går verkligen inte att klaga på.

Lite för lätt
Detsamma gäller mycket av ljudkvaliteten. Man får en klar och väldefinierad ljudbild där höga toner, mellanregister och bas är enkla att urskilja och kommer till sin rätt. Det finns naturligtvis gränser för hur fyllig särskilt basen kan bli med öronkuddar som inte omsluter örat, och även om bastonerna som sagt är väldefinierade och inte försvinner eller är överdrivna – som de ofta är i mindre hörlurar – saknar jag ändå lite ”oompf” och tyngd. Men visst, jag hade inte förväntat mig så mycket mer av ett par hörlurar som ju faktiskt är byggda för att ersätta de billiga öronsnäckorna som ligger i paketet när man köper en iPod eller iPhone.

Slutsats
Allting är ju relativt och om man köper Bose OE2i för att få respektabelt ljud ur sin iPhone så blir inte resultatet heltokigt. Hade de här lurarna kostat uppemot en tusenlapp så hade de till och med fått vår särskilda rekommendation. Men för närmare 1 800 kronor är frågan om man inte tjänar på att lägga till en liten slant och välja något bättre. Då får man ett markant trivsammare ljud för ett belopp som inte är så mycket högre, och man känner att man verkligen får något för pengarna. Det gör man inte riktigt med Bose OE2i, och det sänker dessvärre betyget en smula.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend