Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Apple AirPods

Perfekta för Applefans

Visar vägen med bra batteritid och enkel hantering – om man har Apple-prylar.

Publicerad 2017-02-16 - 09:27
Apple AirPods
Jonas Ekelund

I samband med lanseringen av iPhone 7 och dess saknade hörlursutgång visades också lösningen upp. Den trådlösa ersättaren till sladdlurarna EarPods. Designmässigt ser de ut som om Apple helt enkelt hade klippt av sladden från EarPods. Vilket ger dem ett lite märkligt utseende när man bär dem, några har beskrivit det som att ha ett elektriskt tandborsthuvud i örat. Batteritiden är betydligt bättre än konkurrenterna och laddningsfodralet ger flera extra laddningar, samt har snabbladdning.

Fodralet är dessutom smartare än konkurrenternas. Det är bara att föra det nära din iPhone 7 så paras de ihop, som den NFC-funktion vi saknat. Unikt nog synkas parningen över iCloud så att du genast är klar att använda dem med din Mac, Watch eller iPad också. Med Android får man para manuellt. När man tar ut propparna ur öronen pausas musiken och återupptas när man stoppar in dem igen. Två snabba tryck på proppen startar Siri, vilket tyvärr är det enda sättet att byta låt eller ändra volym.

Passformen är ungefär som Earpods. Det innebär att de mer eller mindre hänger i ytterörat. Det kan låta bekvämt, men eftersom de samtidigt är i hårdplast så kan vissa uppleva dem som obekväma i längden. Dessutom finns risken att de ramlar ut. Även om vi inte upplevde det som ett akut problem så ska man nog inte jogga i skogen med dem. Om man trots allt tappar en så kan man köpa en ny från Apple för 69 dollar, cirka 650 kronor.

Anledningen till att det sticker ut pinnar ur öronen är att de är riktade mikrofoner. De gör ett bra jobb med att fånga upp din röst under samtal och filtrera bort omgivande buller. Ljudkvaliteten för musik är också ett steg upp från EarPods, med en betydligt bättre basåtergivning. Trots den lösa inpassningen i örat låter de inte tunt, även om de så klart läcker en hel del ljud till omgivningen. På det hela taget en riktigt njutbar upplevelse även om de inte når upp till samma nivå som bra proppar med kuddar.

Slutsats
Apples trådlösa ersättare till EarPods låter faktiskt bättre än sin trådade föregångare. Har man Apple-prylar så är de löjligt enkla att para och använda, samt att batteripacket är föredömligt litet trots utmärkt kapacitet. Däremot sitter de sämre fast i örat än många andra och utseendet faller inte alla i smaken. Om man har Apple-produkter blir de ändå ett rekommenderat köp tack vare den smidiga integrationen. Men för Android-användare som missar alla finesser så är det ett mer tveksamt köp.

Ljud & Bild tycker

Mycket enkel hantering, speciellt med iPhone. Låter betydligt bättre än EarPods. Lång batteritid. Många anser att de ser löjliga ut. Inte tåliga. Passformen inte för alla. Få touch-kontroller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen