: Apple AirPods

Perfekta för Applefans

Visar vägen med bra batteritid och enkel hantering – om man har Apple-prylar.

Februari 2017Apple AirPods

Ljud & Bild tycker

Mycket enkel hantering, speciellt med iPhone. Låter betydligt bättre än EarPods. Lång batteritid.
Många anser att de ser löjliga ut. Inte tåliga. Passformen inte för alla. Få touch-kontroller.
 • Vattentåliga: Nej
 • Sportfunktioner: Nej
 • Mikrofon: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • Batteritid: 5 timmar (24 h med fodral)
 • Passningstid: Ingen uppgift
 • Vikt: 8 gram
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1800 kr

I samband med lanseringen av iPhone 7 och dess saknade hörlursutgång visades också lösningen upp. Den trådlösa ersättaren till sladdlurarna EarPods. Designmässigt ser de ut som om Apple helt enkelt hade klippt av sladden från EarPods. Vilket ger dem ett lite märkligt utseende när man bär dem, några har beskrivit det som att ha ett elektriskt tandborsthuvud i örat. Batteritiden är betydligt bättre än konkurrenterna och laddningsfodralet ger flera extra laddningar, samt har snabbladdning.

Fodralet är dessutom smartare än konkurrenternas. Det är bara att föra det nära din iPhone 7 så paras de ihop, som den NFC-funktion vi saknat. Unikt nog synkas parningen över iCloud så att du genast är klar att använda dem med din Mac, Watch eller iPad också. Med Android får man para manuellt. När man tar ut propparna ur öronen pausas musiken och återupptas när man stoppar in dem igen. Två snabba tryck på proppen startar Siri, vilket tyvärr är det enda sättet att byta låt eller ändra volym.

Passformen är ungefär som Earpods. Det innebär att de mer eller mindre hänger i ytterörat. Det kan låta bekvämt, men eftersom de samtidigt är i hårdplast så kan vissa uppleva dem som obekväma i längden. Dessutom finns risken att de ramlar ut. Även om vi inte upplevde det som ett akut problem så ska man nog inte jogga i skogen med dem. Om man trots allt tappar en så kan man köpa en ny från Apple för 69 dollar, cirka 650 kronor.

Anledningen till att det sticker ut pinnar ur öronen är att de är riktade mikrofoner. De gör ett bra jobb med att fånga upp din röst under samtal och filtrera bort omgivande buller. Ljudkvaliteten för musik är också ett steg upp från EarPods, med en betydligt bättre basåtergivning. Trots den lösa inpassningen i örat låter de inte tunt, även om de så klart läcker en hel del ljud till omgivningen. På det hela taget en riktigt njutbar upplevelse även om de inte når upp till samma nivå som bra proppar med kuddar.

Slutsats
Apples trådlösa ersättare till EarPods låter faktiskt bättre än sin trådade föregångare. Har man Apple-prylar så är de löjligt enkla att para och använda, samt att batteripacket är föredömligt litet trots utmärkt kapacitet. Däremot sitter de sämre fast i örat än många andra och utseendet faller inte alla i smaken. Om man har Apple-produkter blir de ändå ett rekommenderat köp tack vare den smidiga integrationen. Men för Android-användare som missar alla finesser så är det ett mer tveksamt köp.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Samsung Gear IconX - En kortlivad njutning
  IconX är fullproppade av funktioner och låter bra, men batteritiden är för dålig.
  Onkyo W800BT - Klumpiga och otillräckliga
  Risken med att vara tidigt ute är att man snabbt kan bli omsprungen av konkurrenterna.
  Jabra Elite Sport - Sportiga och musikvänliga
  Trots smarta finesser som pulsmätning har Jabra inte glömt bort ljudkvaliteten.
  Earin - Välljudande men krånglande
  Earin bjuder på utmärkt ljud med fullständig trådlös frihet. När allting fungerar.
  Bragi The Dash - Tillkrånglat och ofärdigt
  Bragi siktar högt med massor av funktioner, men frustrerande lite fungerar ordentligt.

  Läs också

  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
  För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.