TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sammanfattning

Duellanter i diamantklassen

Båda stativhögtalarna i detta test är bra exempel på hur fint det kan låta om man är villig att gör avkall på den djupaste basen

forfatter
Publicerad 2011-04-28 - 10:20

35 000 och 50 000 kronor är väldigt mycket pengar. Och när du vet att högtalare som kostar så mycket inte kan spela riktig djupbas så känns priset ännu högre. Men från mellanbasen och uppåt har både Usher Be-718 DMD och B&W 805 Diamond kvaliteter som du får betala ännu mer för i en golvhögtalare.

Den dyraste, 805 Diamond, är den mest analytiska och kontrollerade av de två. Tack vare ett superdetaljerat och dynamiskt mellanregister och en diskant som är en helt naturlig förlängning längre upp i övertonerna, återger den musiken med oerhört många detaljer. Den är dessutom grymt läcker att titta på, och kan utan problem ställas nära väggen. Det beror på att basen inte sträcker sig så våldsamt djupt, och det kan faktiskt vara en fördel att ställa den nära väggen. Vi hade velat ha en aning myndigare basåtergivning.

Usher Be-718 DMD har just en sådan större basåtergivning, och låter därför fylligare. Mellanregistret är något mer tillbakadraget, men i övrigt är ljudbilden väldigt öppen och detaljerad. Usher är också mer engagerande att lyssna på på låg volym. Utseendet är inte lika strömlinjeformat som hos B&W, men högtalaren (och i synnerhet stativet) har en ännu mer robust konstruktion.

Usher Be-718 DMD ger mest för pengarna, men om du föredrar den eller B&W 805 Diamond  beror helt och hållet på dina preferenser. Under alla omständigheter behöver du en kraftig förstärkare av samma höga klass, och den är allt annat än billig.

Också i detta test:

B&W 805 Diamond

Juvelen

B&W var en av de första som utrustade sina högtalare med diamantdiskanter. Men inte förrän ganska nyligen införlivades tekniken i en stativhögtalare. Och det var inte en sekund för tidigt!

Snabba. Mycket exakt ljud. Detaljer.
Aningen tunn bas.

Usher Be-718 DMD

Gladiator på stativ

Taiwanesiska Usher utmanar eliten med en av de billigaste diamanthögtalarna på marknaden.

Stor ljudbild. Övertoner. Stor och fyllig bas.
Aningen tillbakadraget mellanregister.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend