Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Audio Pro Addon One

Audio Pro Addon One

Ljud & Bild tycker
Välbalanserad klang. Kompakt och lättplacerad. Subbasutgång. USB-port.
Ont om bas. Begränsat ljudtryck. Saknar hörlursuttag.
Specifikationer
Audio Pro Addon One Aktiv stativhögtalare 2 x 36 watt 55–20 000 Hz 11 x 16 x 15 cm Pris: 2 000 kr

Så länge man har ett vägguttag i närheten kan man koppla in vad man vill till Audio Pros små högtalare. Addon One heter de, och deras ringa mått och låga pris gör dem väl lämpade som ersättning för de plastiga datorhögtalarna som står på skrivbordet, eller som externa högtalare till flatskärmen. Eller om man helt enkelt vill ha ljud någonstans där det inte är praktiskt att ställa en stor högtalare. Addon One är pyttesmå högtalare med inbyggda förstärkare – så kallade aktiva – och behöver alltså inte mycket mer än en iPod för att spela musik. Koppla in den ena högtalaren till ett vägguttag och dra en högtalarkabel (ingår) till den andra, sedan är det bara att koppla in en signalkälla.
Man kan antingen koppla in musiken direkt till högtalarens USB-port – direkt från datorn – eller till en 3,5-millimeters minijack-kontakt. Den ena högtalaren, den som har en 2 x 26-watts förstärkare inbyggd, har också en volymkontroll på baksidan. Ett praktiskt alternativ kan vara att koppla in högtalarna till det trådlösa nätverket. Då behöver man Audio Pros trådlösa mottagare och sändare som kostar ytterligare 2 000 kronor. Fast de pengarna kanske man bör lägga på en subbas i stället – för Addon One har subbasutgång också – och bättre signal- och högtalarkablar.
De pyttesmå svarta eller vita högtalarna har tveklöst stor potential. Trots en 9 cm stor (liten) bashögtalare och den obligatoriska 1-tumsdiskanten låter Addon One levande och klangrikt. Klangbalansen är strålande för att komma från så små högtalare, även om det inte finns mycket bas och i synnerhet ingen djupbas. Leonard Cohens röst (”Live in London”) får ändå den fyllighet den förtjänar, och körtjejernas vokalharmonier är klockrena. Det skapas inte samma djup i ljudbilden som med de mer än dubbelt så dyra Genelec 6010A, och Audio Pros högtalare har inte heller samma grad av detaljrikedom.
Men som ersättning för platt-TV:ns dåliga ljud eller som PC-högtalare är de utmärkt prisvärda. De passar in överallt och hugade spekulanter kan alltid komplettera med en kompakt subbas, till exempel Audio Pros Image Sub B1.19 för 2 900 kronor, som kan lyfta ljudet och tillföra ordentlig bas.
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.