: Monster Beatbox

Monsterljud för iPod

En brutal högtalare som låter lika engagerande bra som den låter högt.
Ljud & Bild tycker
Kraftfullt ljud Imponerande resurser
Inga finesser alls Ingen videoutgång Ingen menynavigering
Specifikationer
  • Baselement: 2 x 5,25 tum
  • Diskant: 2 x 2 tum
  • Fjärrkontroll: Ja
  • Anslutningar: iPod, Aux
Annons
Annons
forfatter

Dr. Dres Beats har hittills varit kända för sina hörlurar och öronproppar som vi tidigare har testat med gott resultat. Men nu beger man sig utanför den personliga sfären och lanserar ljud som alla kan höra. En iPod-högtalare kort och gott.

Beatbox är en rejäl rackare som inte bara är en av de större iPod-högtalarna vi testat utan förmodligen även den tyngsta. Inget plastskal här inte, utan en solitt konstruerad högtalarlåda för att palla med ljudtrycket. Fronten täcks av ett metallgaller där man kan skymta de, för att vara en iPod-högtalare, rejäla högtalarelementen. På ovansidan finns även ett bärhandtag för att kunna ta med sig högtalaren till närmaste fest. Det finns dock ingen batteridrift, så Beatbox är bärbar snarare än portabel.

På ovansidan finns också iPod-kontakten så att man kan plugga in sin iPod eller iPhone. Den är tyvärr försänkt så man kan inte ansluta sin iPad, även om det hade fått plats om man placerat den i mitten istället. Bredvid den sitter strömbrytaren och på motsvarande plats på högersidan en rejäl volymratt. Det är de enda kontrollmöjligheterna man har.

Bortsett från fjärrkontrollen såklart. Det är en liten rackare i kreditkortsformat som känns klen i jämförelse med högtalaren. Med hjälp av den kan man justera volymen eller tysta den helt, starta och stoppa uppspelningen samt hoppa till nästa eller föregående låt. Tyvärr kan man inte navigera i iPodens menyer. Så om man vill byta till ett annat album eller spellista får man gå fram och göra det på iPodens skärm.

Annons

Vill man ansluta någon annan musikkälla finns det en Aux-ingång på baksidan. Tyvärr finns det ingen videoutgång så att man kan titta på videosnuttar från sin iPod på en TV. Beatbox hade annars kunnat fungera bra som en extrahögtalare till TV-apparaten. På baksidan hittar man också en mystisk gummilucka med en obekant kontakt innanför. Enligt instruktionerna är det en port för ”Monster Streamcast” vilket varken Monster Cable eller Google kunde avslöja för oss vad det är. Det ryktas dock om att det i höst kommer tillbehör för att kunna ansluta trådlöst till Beatbox via Bluetooth eller Wi-Fi. Vi kanske till och med kan hoppas på Airplay-kompatibilitet.

Ljudkvalitet
Precis som man kunde vänta sig av en så här adrenalinstinn produkt så är ljudet just aggressivt. Diskanten är accentuerad för att det ska låta livligt och engagerande. Basen är som väntat ovanligt kraftfull för att komma från en iPod-högtalare. Därmed inte sagt att den är överdriven, men den går tillräckligt djupt och flyttar tillräckligt med luft för att man ska känna den. Den här högtalaren ska man definitivt inte ställa i hyllan med kristallglasen.

Det handlar alltså inte om något neutralt hifi-ljud men Beatbox spelar definitivt rent. Inte ens när man drar på volymen till en nivå som får grannarna att börja banka i väggen så spricker det upp. Det är imponerande resurser för en så förhållandevis liten apparat. Och ställer man den i ett hörn som Monster föreslår så förstärks basen ytterligare.

Slutsats
Man får inte vacker design som med BeoSound och inte elegant ljud som med Zeppelin, men man får kraft. Beatbox spelar rent, högt och engagerande.  Det här är en av de få iPod-högtalare vi har testat som vi vågar säga kan sparka igång partyt. Låt festen starta, monstret är här.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Annons
Annons

Läs också

I dag in svärs USA:s 46:e president in och amerikanerna, världen och den fria pressen kan börja lägga en fyra år lång mardröm bakom sig.
Efter upploppen i Washington har sociala medier tagit i med hårdhandskarna. Är det censur eller helt nödvändigt?
Man måste registrera sig som operatör och genomgå prov för drönarkortet
Google varnar användare av Gmail, Drive och Foton – ditt innehåll kan raderas
För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!