TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Gallo A-Diva Ti 5.1

Klotrunt välljud

Ett superkompakt högtalarsystem med strålande ljud och djup bas? Ja tack!

forfatter
Publicerad 2011-11-11 - 07:23
L&B tycker
Luftiga övertoner. Perspektiv. Upplösning i basen.
Kräver effekt. Subbasen tål inte ”hur mycket som helst”.
Specifikationer
 • 5.1-högtalarsystem
 • 8 ohm/88 dB
 • 22–22 000 Hz
 • 10-tums subbas, 300 watt
 • Färg: Svart, vit eller stål
 • Fästen/stativ ingår ej  (kostar från 300 kr styck)

Gallo-högtalarnas runda form är läcker att titta på men den är vald för att orsaka mindre förvrängning i kabinettet och på så sätt åstadkomma ett renare ljud. Form följer funktion, med andra ord. Vi har testat versionen med utförande i stål, det finns också standardfärgerna svart och vitt som kostar ett par hundralappar mindre per klot. Det enda vi inte gillar med själva konstruktionen är de grunda bananterminalerna. Kontakterna går bara in halvvägs.

I fronthögtalarna sitter ett ensamt, 3-tums fullregisterelement som sträcker sig ned till 90 Hz, medan bakhögtalarna stannar vid 120 Hz. Vår Onkyo-receiver vill ändå dela frontarna vid 120 Hz och bakhögtalarna vid 150 Hz, och vi tycker också att övergången mellan högtalarna och subbasen blir bättre då.

Vi fick testa högtalarna med bordsstativ, som kostar extra. Tyvärr har de inte samma kvalitetskänsla som själva högtalarna, men de gör vad de ska. Efter lite pillande och skruvande är allt klart att köra igång.

Subbasen TR-3 har samma dyra aluminium-keramiska baselement som de golvstående High End-högtalarna Reference 3.5, monterat i ett cylinderformat kabinett. En helt nyutvecklad 300-watts hifi-förstärkare som arbetar i klass A/B ska se till att basljudet blir rent, samtidigt som det får bra impulsrespons och dynamik.

Ljudet
Musik i stereo återges med luftiga övertoner. Kvinnoröster framträder fint i musiken och trianglar och fioler svävar prydligt i luften. Det finns visserligen inte samma upplösning som hos storebröderna Reference 3.5, med sin speciella bandiskant, men för att vara fullregisterhögtalare är det väldigt imponerande. Medan Bose Acoustimass låter ganska så instängt är Gallo-högtalarna mycket öppna. Det tjänar naturligtvis även filmer på, eftersom dialogen är klockren och ljudbilden har ett bra grepp om detaljerna.

Subbasen imponerar stort. Den går mycket djupt och återger basregistret med en vacker klangstruktur. Till och med dynamisk techno och rock får leendet att breda ut sig, för här finns det rytm och driv. Ljudnivån är en aning begränsad jämfört med MK Sound och subbasen tappar andan fortare när filmens baseffekter blir för krävande. Mellanregistret är inte heller lika fylligt, så mansröster är lite tunnare med Gallo. Men så tar systemet väsentligt mindre plats också, i synnerhet subbasen.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Soundbar från... Porsche? Se upp, Sonos och Samsung! Porsches nya soundbar är precis runt hörnet.
Liten partyhögtalare som gör det mesta rätt Med Sony XG300 blir det bra stämning på trädgårdsfesten, utan att du behöver oroa dig för klagomål från grannarna.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Letar du efter en ny soundbar? Kolla in vår topp 10-lista. Vill du ha bättre ljud från din TV? Här hittar du de 10 bästa soundbar-högtalarna just nu!
Marshall förnyar sina trådlösa högtalare Uppdatering av Acton, Stanmore och Woburn.
Den trådlösa favoriten får en efterlängtad funktion KEF LSX II blir ännu bättre och ännu mer praktiska.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend